3:1
(1:0, 2:0, 0:1)

29.11.2013 / Tomáš Lysý

29.11.2013 16:15, NOEN Extraliga juniorů - 21. kolo

HC Dukla Jihlava

Svoboda D. – Dundáček, Čermák, Žáček, Tobola H., Vala, Polívka – Březina, Jícha, Severa – Molnár, Mahút, Střecha – Němec, Beran, Lupač – Vykouk, Vantuch, Sladký
3

Berani Zlín

Svoboda M. – Talán, Řezáč, Macharáček, Zbořil, Stuchlík, Andrýsek, Velčovský, Hladiš – Stránská, Matula, Dalajka – Gremlica, Kratochvíl, Mika – Hlaváč, Karola, Haničinec – Al Muaqet, Kužílek, Vyoral
1
Branky a nahrávky: 3. Dundáček (Březina, Severa), 22. Molnár (Tobola H., Polívka), 36. Němec – 41. Stránský (Matula, Dalajka). Rozhodčí: Dvořák – Jindra, Skopal. Vyloučení: 7:5. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 57. Střely na branku: 24:22. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

Průběh utkání

Domácí vstoupili do zápasu lépe a úvodní minuty – stejně jako celý zápas – nebylo vůbec poznat, že poslední Dukla hraje s prvním Zlínem. Již po pětačtyřiceti vteřinách měla Dukla výhodu přesilové hry, kterou po minutě a půl využila. Severa přihrál na Březinu, který našel na modré Filipa Dundáčka. Ten následně propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:0. Také Zlín hrál přesilovou hru, ale nebezpečnější byl až ve své druhé početní výhodě. Řezáč během ní snad třikrát vystřelil na Svobodu, jenže recept na jihlavského gólmana nenašel. V závěru úvodní periody měl Zlín další šance. Nejprve tečovaná rána Velčovského mířila těsně vedle levé tyče Svobody a poté nepotrestal chybu v rozehrávce domácích Dalajka, který tváří v tvář nepřekonal gólmana Dukly.

Také hned na úvod druhé třetiny hrála Jihlava přesilovou hru a opět byla úspěšná. Neuplynula ani minuta, když vyloučení Miky potrestal Alexandr Molnár. Útočník domácích tečoval za záda Martina Svobody střelu Hynka Toboly od modré - 2:0 Následující minuty nebyl k vidění příliš pohledný hokej. Oba týmy kazily rozehrávku a spousta akcí tak končila buď zakázaným uvolněním nebo ofsajdem. Z letargie probudila všechny další přesilovka Dukly. Březina byl blízko gólu, ale na Martina Svobodu si zprava nepřišel. Pět minut před koncem prostřední části byl vyloučen Lukáš Jícha, ale byla to oproti předpokladům Jihlava, která vstřelila další gól. Obránce Řezáč chyboval na útočné modré, dnes výborně hrající Marek Němec mu vzal puk a svoje sólo zakončil ranou do levého horního rohu zlínské klece - 3:0.

Hned od startu závěrečné dvacetiminutovky dohrával Zlín velkou část přesilové hry ze závěru předchozí třetiny. A po půlminutě ji využil. Na konci přesné kombinaci Dalajky a Matuly byl zakončující Filip Stránský – 3:1. Hosté byli aktivnější a vycítili svoji šanci, jenže když už se dostali do nějaké šance, byl na svém místě gólman Dukly Dominik Svoboda. Ve dvaapadesáté minutě byl blízko ke snížení na rozdíl jediné branky hostující Karola, ale ani on u levé tyče nadvakrát nepřekonal gólmana domácích. Dvě minuty před koncem se sám před brankou Dukly ocitl Kratochvíl, jenže při zakončení příliš nadzvedl puk a mířil kousek nad břevno. Závěrečné dvě minuty se Zlín pokusil o power-play, ale i přes několik závarů před svatyní domácích nebyl úspěšný. Utkání mohl definitivně rozhodnout Polívka, ale nahozením přes celé hřiště netrefil klec. Jihlavu to ale mrzet příliš nemuselo, protože utkání nakonec dovedla do vítězného konce.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Zlín): Tak každý samozřejmě čekal, že první s posledním to zvládne v pohodě. Hráče jsem na to upozorňoval, ale neřekl bych, že by z naší strany bylo nějaké podcenění soupeře. Domácí bojovali, vytěžili z minima maximum a co měli, to proměnili. Naše produktivita bohužel není taková a přestože ta snaha z naší strany byla velká, podařilo se nám dát pouze jeden gól, což samozřejmě nestačí. Domácí to ubojovali a zaslouženě vyhráli.

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Myslím si, že dneska kluci byli hodně namotivovaní. Nic jiného jsme ani dělat nemohli, za tři dny jsme toho moc nestihli. Ale dali jsme klukům nějaký herní plán, který dneska plnili a splnili ho do puntíku. Dneska to odbojovali parádně, ale je třeba na to zítra navázat. Zlín je výborné mužstvo a podařilo se nám ho v některých šancích eliminovat. Kluci šli dnes tou vůli a pracovitostí za vítězstvím a zaslouženě vyhráli.