5:3
(1:2, 3:0, 1:1)

Mladší dorostenci si doma poradili i s Kometou

17.10.2013 / Jan Šlapáček

Ve čtvrtek odpoledne se v Jihlavě odehrálo 9. kolo ELIOD extraligy mladšího dorostu, kde místní Dukla přivítala Kometu Brno. Utkání to bylo od začátku zajímavé, jelikož se proti sobě postavili dva kvalitní celky. O osudu utkání se rozhodlo především ve druhé třetině, v níž domácí otočili výsledek a dostali se do vedení, které Kometa nedokázala stáhnout. Dukla tedy zvítězila 5:3. Ve čtyřech brankách měl prsty Ondřej Najman, jenž si připsal za dvě branky a dvě asistence čtyři kanadské body.
17.10.2013 15:30, ELIOD Extraliga mladšího dorostu - 9. kolo

HC Dukla Jihlava

Škarek – Havelka, Pražák, Váňa, Smutný, Huňáček, Mareš – Kousal, Najman, Chylík – Čermák, Adam, Branský – Šulák, Slabý, Berka
5

HC Kometa Brno

Dostál – Mikyska, Zábranský, Kučera, Jeřábek, Trnka, Furch, Zukal – Knap, Süss, Hasoň – Čejka, Škvrně, Krejčí – Král, Šmída, Klenec – Matula
3
Branky a nahrávky: 6. Najman (Chylík, Kousal), 24. Najman (Berka, Kousal), 27. Kousal (Najman), 39. Čermák (Branský), 49. Berka (Najman, Kousal) – 1. Knap (Hasoň), 11. Král (Šmída), 44. Zábranský (Süss, Knap). Rozhodčí: Paur – Kuřítko, Šťastná. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 86. Střely na branku: 37:36. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2, 4:3, 5:3.

Průběh utkání

Utkání začalo velmi svižně, když se v sedmnácté vteřině dostala do vedení Kometa, která využila nesoustředěnosti jihlavské obrany a sehrála velmi pěknou akci. Süss našel od pravého mantinelu před brankou Dominika Knapa, který dokázal prostřelit Škarka střelou mezi betony – 0:1. Kometa poté měla velmi velký tlak, který ale nedokázal přetavit v branku. Toho využili domácí, když se z ojedinělé akce dokázal prosadit Ondřej Najman – 1:1. Tato branka na tlaku Komety nic neubrala a také proto se dokázala znova dostat do vedení, když mírné nepozornosti Škarka využil Filip Král, který nahodil kotouč na jihlavského brankáře zpoza branky a ten si kotouč nešťastně srazil do branky – 1:2. Po této brance se hra vyrovnala a další branka v této třetině již nepadla.

Vstup do druhé třetiny vyšel jednoznačně lépe Jihlavě. Domácí přidali na svém tempu a čtyři minuty po začátku druhé třetině dokázal vyrovnat svoji druhou brankou v utkání Ondřej Najman – 2:2. Na jeho branku navázal o pár minut později Pavel Kousal, jenž dokázal zužitkovat přihrávku Najmana a poslal kotouč z mezikruží za záda Dostála – 3:2. Kometa se poté snažila o vyrovnání, které ale stále nepřicházelo. Proto se slova upět ujala Dukla, která dokázala minutu před koncem druhé třetiny přidat další branku, když hostující obraně ujel David Čermák, který překonal Dostála střelou nad lapačku – 4:2. Po této třetině šla do kabin spokojenější Dukla.

Do třetí třetiny vstoupila Kometa s velkým odhodláním vyrovnat. Výrazné povzbuzení se dočkala hned na začátku, kdy hrála přesilovou hru, kterou dokázal využít střelou od modré čáry Libor Zábranský – 4:3. Její aktivita vydržela jen do devětačtyřicáté minuty. V níž se totiž dokázal prosadit po přihrávce od Najmana Josef Berka, jenž poslal domácí znovu do dvoubrankového vedení – 5:3. Kometa se poté už nedokázala dostat do hry a tak mladší dorostenci Dukly mohli oslavit cenné vítězství.

Ohlasy trenérů

Marek Moskal (Trenér HC Kometa Brno): V první třetině se nám dařilo, hráli jsme tak jak jsme chtěli. Myslím si, že jsme v ní byli lepší. Bohužel od druhé třetiny zvedla Jihlava své úsilí a my jsme na to nedokázali reagovat, prohrávali jsme osobní souboje, souboje hůl na hůl. Od druhé třetiny jsme taky přestali chodit na branku, měli jsme málo střeleckých pokusů. Naši útočníci byli prostě mámo střelecky aktivní. Podle mého rozhodla druhá třetina, protože od té jsme nehráli dobře.

Patrik Augusta (Trenér HC Dukla Jihlava): My jsme určitě spokojení. Předvedli jsme velmi dobrý výkon, proti velice silnému soupeři. Takže musím pochválit celý tým od brankáře až po náhradníka.