9:3
(2:3, 6:0, 1:0)

B-tým mladšího dorostu si smlsl na Vajgaru

15.09.2013 / Zdeněk Drla

B-tým mladšího dorostu Dukly Jihlava, který hraje ELIOD ligu, si ve druhém soutěžním kole spravil po úvodní prohře 0:5 na ledě Kolína, v neděli dopoledne vyšlápl na jindřichohradecký Vajgar. Na ledě Horáckého zimního stadionu si svěřenci trenéra Jiřího Jungwirtha otevřeli střelnici. Hosty z jihu Čech porazili 9:3, čtyři góly zaznamenal Pavel Hendrych, další dva přidal Adam Hrbatý, po jednom přesném zásahu si připsali Aleš Krtek, Jiří Slabý a David Šulák.
15.09.2013 10:00, ELIOD Liga mladšího dorostu - 2. kolo

HC Dukla Jihlava B

Šťastný - Krtek, Kalenda, Havelka O., Jančí, Hráček, Kozel, Habermann, Kulík, Hendrych, Chvátal, Lupač, Němec, Prokš, Slabý, Šulák, Hrbatý, Kouba, Matějka
9

HC Střelci Jindřichův Hradec

Tourek (55. Kouba) - Čamra, Přibyl, Nikodým, Voves, Myšík, Baxa, Draksl, Dančišin, Homolka, Kopřiva, Budín, Kupka, Havelka H., Hanák, Tržil, Filip
3
Branky a nahrávky: 3. Hendrych (Chvátal), 5. Hrbatý (Slabý), 21. Hrbatý (Slabý), 21. Hendrych (Habermann), 29. Hendrych (Chvátal, Matějka), 33. Krtek, 34. Slabý (Havelka O.), 40. Šulák (Krtek), 46. Hendrych (Kulík, Matějka) - 6. Voves (Nikodým), 9. Přibyl, 17. Draksl. Rozhodčí: Sibera - Lukáč, Polák. Vyloučení: 4:6. Využití:2:1 . V oslabení: 0:0. Diváci: 26. Střely na branku: 28:38. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 9:3.

Průběh utkání

Mladší dorostenci Dukly Jihlava se z vysoké porážky na ledě Kolína z minulého týdne rychle oklepali. Ve druhém kole ELIOD ligy mladšího dorostu hostili Jindřichův Hradec a již na začátku páté minuty vedli po trefách Pavla Hendrycha a Adama Hrbatého 2:0. Jenže hosté během další minuty vývoj skóre zdramatizovali, v deváté minutě srovnali a v minutě 17. šli dokonce do vedení.

Jihlava nastoupila do druhého dějství drtivým tlakem, když v rozmezí sedmnácti vteřin úvodní minuty srthla vedení na svoji stranu. To ale nebylo vše, ještě do druhé sirény přidali hráči ve žlutých dresech další čtyři góly. Třetinu tak opanovali výsledkem 6:0!

Ve třetí třetině už vývoj utkání kontrolovali, přidali i devátý gól. Do tabulky druhé nejvyšší dorostenecké soutěže si tak jihlavský B-tým připsal první tři body.