4:2
(2:1, 2:0, 0:1)

Béčko mladšího dorostu potřetí za sebou vyhrálo, porazilo B-tým Českých Budějovic

26.09.2013 / Tomáš Lysý

Ve čtvrtém kole ligy mladšího dorostu zajížděli do Jihlavy hokejisté Českých Budějovic. V souboji B-týmů vedla Dukla v šesté minutě již o dva góly zásluhou Jiřího Slabého (na fotografii vlevo). Hosté sice v závěru první části snížili, jenže ve 30. minutě se trefil Novák. Minutu před druhou přestávkou přidal i díky druhé asistenci Adama Hrbatého (uprostřed) čtvrtý gól Dukly David Šulák (vpravo). V poslední části stačili hokejisté z jihu Čech už jen snížit zásluhou Michala Jurky.
26.09.2013 15:15, ELIOD Liga mladšího dorostu - 4. kolo

HC Dukla Jihlava B

Šťastný - Kalenda, Havelka, Jančí, Adamová, Chromý, Habermann - Kolátor, Hendrych, Chvátal - Lupač, Němec, Prokš - Slabý, Šulák, Hrbatý - Kouba, Matějka, Novák
4

ČEZ Motor České Budějovice B

Kotrla - Stauber, Škrdleta, Rolínek, Jurka, Ruprecht, Kukla, Vaculík - Silný, Krcho, Hromada - Novák, Šindelář, Jelínek - Weber, Kříž, Stolarik
2
Branky a nahrávky: 4. Slabý, 6. Slabý (Hrbatý), 31. Novák (Prokš), 40. Šulák (Slabý, Hrbatý) - 19. Vaculík (Silný), 53. (Jurka). Rozhodčí: Dostál - Rampír, Polák. Vyloučení: 1:5. Bez využití. V oslabení: 0:0 . Diváci: 38. Střely na branku: 38:37. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2.

Průběh utkání

Do utkání vstoupila mnohem lépe Dukla. Již ve třetí minutě se prosadil útočník Jiří Slabý, který i po zbytek zápasu hýřil aktivitou a ofenzivními nápady - 1:0. Bez jedné vteřiny o dvě minuty později vedli mladé červenožluté naděje již o dvě branky. Opět se prosadil Jiří Slabý, když po přihrávce Adama Hrbatého usměrnil puk za záda gólmana hostů Kotrly - 2:0. První třetina byla velmi vyrovnaná, o čemž svědčí i počet střel - 14:11. Když už to vypadalo, že odejde Dukla do šaten s dvougólovým vedením, vstřelili hosté zásluhou Ondřeje Vaculíka kontaktní gól - 2:1.

Také ve druhé třetině byla k vidění dost vyrovnaná hra. Jediný - a ten nejpodstatnější rozdíl - byl ve vstřelených gólech. Zatímco českobudějovičtí hokejisté svoje příležitosti nevyužili, Jihlavě se opět podařilo dvakrát rozvlnit síť za zády Kotrly. Čtrnáct vteřin po polovině zápasu vstřelil gól Jakub Novák - 3:1. Závěr druhé dvacetiminutovky opět patřil Dukle. Po hezké kombinaci Hrbatého, který si připsal druhou asistenci v zápase, a Slabého poslal červenožluté do třígólového vedení David Šulák - 4:1.

Ve třetí třetině byla k vidění zřejmě nejvyrovnanější pasáž hry, o čemž svědčí vyrovnaný poměr střel - 13:13. Ani jeden z týmů neměl vyložené šance. Troška naděje svitla hostům v padesáté třetí minutě, když se po chybě v rozehrávce Dukly dostal k puku před Šťastným hostující Michal Jurka a střelou nad lapačku překonal jihlavského gólmana - 4:2. Do konce zápasu i přes několik závarů před Kotrlovou svatyní gól nepadl a Dukla si tak připisuje do tabulky potřetí za sebou plný počet bodů.

Ohlasy trenérů

Rostislav Kadlec (HC Motor České Budějovice B): Utkání zhodnotím velmi jednoduše. V páté minutě jsme prohrávali již 0:2. Pak se hra vyrovnala a vytvořili jsem si šance, ale domácí hráli první třetinu docela dobře. Ve druh= třetině jsem snížili a byli jsme deset minut jasně lepší, ale bohužel po našich dvou individuálních chybách jsme prohrávali již 1:4, takže s druhou třetinou jsem spokojený být nemohl. V závěrečné třetině jsme v kabině klukům řekli, že není co ztratit a že jdeme znovu hrát. Ale prostě nám tam nepadl gól. Na 2:4 jsme snížili až v závěru. Hra odpovídala zápasu B-týmů. Je škoda, že kluci, kteří mají šanci, tak se k tomu staví vlažně. U nás musím pochválit ročník 2000, což jsou hráči, kteří byli nejmladší a vytvořili si řadu šancí. Naopak ročník 1998 by to měl táhnout a ne, aby to táhli kluci z osmé třídy.

Jiří Jungwirth (HC Dukla Jihlava B): My jsme samozřejmě rádi, že jsme vyhráli. Pro kluky z B-týmu je to dobré pro další motivaci. Dnes to byl náš čtvrtý zápas. Minulé zápasy jsme vyhráli, ale hráli jsme výrazně lépe než dnes. Ze začátku se trochu projevilo, že jsme si mysleli - dvakrát jsme vyhráli a už to půjde samo. Začátek nebyl takový, jaký bychom si představovali a ani průběh dalšího zápasu nebyl optimální. Vyhráli jsme, ale jen díky většímu štěstí. Nějaké góly nám tam padly, soupeřovi ne. Jinak byl zápas vyrovnaný. Dneska se mi výkon prostě moc nelíbil. Přechozí zápas v Liberci jsme sehráli na B-tým dvě velmi slušné třetiny a kluky jsem pochválil, stejně jako předtím doma proti Hradci. Ale dneska krom nějakých pěti hokejových akcí to bylo horší. Hráči jsou schopni hrát lépe, dát si lépe puk, udělat lepší kličky, lépe číst hru, ale dneska prostě nevím. Můžeme být rádi jen za vítězství.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie