2:5
(0:2, 2:1, 0:2)

V utkání B-týmů nestačila Jihlava na Mladou Boleslav

13.10.2013 / Tomáš Lysý

První třetina zápasu dvou sousedů v tabulce přinesla svižný a atraktivní hokej. Góly padaly ale jen na jedné straně, když se v páté minutě dvakrát prosadila Mladá Boleslav. Zkraje druhé dvacetiminutovky využila Dukla Jihlava přesilovou hru, když se trefil David Šulák. Nedlouho poté ale přidal třetí gól hostů po hezké akci Dušan Kerda. Jihlava ale znovu snížila, když se v pětatřicáté minutě prosadilJan Prokš. V úvodu třetí třetiny vstřelil hattrick Dušan Kerda a protože se stejný hráč prosadil i v závěru při power-play Dukly, odváží si Mladá Boleslav plný počet tří bodů.
13.10.2013 10:00, ELIOD Liga mladšího dorostu - 7. kolo

HC Dukla Jihlava B

Šťastný – Krtek, Kalenda, Havelka, Jančí, Kozel, Kulík, Habermann – Matějka, Hendrych, Chvátal, Lupač, Němec, Prokš, Slabý, Šulák, Šlapáček, Kouba, Novák
2

BK Mladá Boleslav B

Vích – Kysela, Žalud, Diviš, Vlad, Slánský – Koula, Král, Moucha, Horáček, Rudolph, Karli, Bernard, Kerda, Portales
5
Branky a nahrávky: 21. Šulák (Slabý), 35. Prokš (Jančí) – 5. Rudolph (Horáček), 5. Kerda (Bernard), 27. Kerda, 42. Kerda, 59. Kerda. Rozhodčí: . Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 60. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:5.

Průběh utkání

Úvod zápasu se Mladé Boleslavi vyvedl více než dobře. Hosty ani nemuselo mrzet, že nevyužili svoji přesilovou hru z první minuty zápasu. Po jejím vypršení se totiž prosadili hned dvakrát. Nejprve se po nepřehledné situaci před brankou prosadil David Rudolf – 0:1. O půlminuty později ho napodobil Dušan Kerda, který dostal přihrávku mezi kruhy a trefil se přesně do pravého horního růžku - 0:2. Duklu dva rychlé góly nepoložily, nadále se tlačila před Vícha, ale ten v první třetině předváděl velmi dobré zákroky a nedovolil tak skórovat ani Hendrychovi a ani Slabému, který po obkroužení branky nedokázal najít volné místo mezi tyčí a gólmanem hostů. V závěru třetiny se mohl prosadit Krtek, když se dostal z vlastního obranného pásma až před Vícha, ale ten jeho střelu vyrazil pravým betonem. Do kabin tak šla spokojenější Mladá Boleslav.

V úvodu druhé periody dohrávala Jihlava přesilovou hru z konce první třetiny a v ní se již prosadila. Slabý našel před branou nikým nehlídaného Davida Šuláka, kterému nedělalo sebemenší problém snížit - 1:2. Ze snížení se ale domácí radovali pouze krátce. O pět minut později Dušan Kerda obešel několik hráčů soupeře a svojí pohlednou individuální akci zakončil střelou do pravého horního rohu - 1:3. A pro domácí mohlo být hůře, když při přesilové hře propadli na útočné modré a Rudolph s Bernardem se řítili proti jednomu obránci Dukly na Šťastného. Bernard však po dobré přihrávce spoluhráče orazítkoval jen horní tyč branky Dukly.

Platilo tak staré známé nedáš – dostaneš. Po skončení přesilovky posunul Jančí puk do jízdy Janu Prokšovi, který z levého kruhu vystřelil, jeho pokus se odrazil od hole jednoho z beků hostů a zapadl přesně do pravého horního rohu bezmocného Vícha - 2:3. V závěru třetiny mohli hosté děkovat znovu výbornému gólmanovi, který zneškodnil několik šancí soupeře.

Také první minuty třetí třetiny přinesly gól. Tentokrát se prosadili hosté, když nahození Dušana Kerdy z levé strany skončilo až v síti Dukly. Hráč Mladé Boleslavi si tak připsal hattrick - 2:4. Na obou stranách poté bylo k vidění několik dobrých příležitostí, které ale brankou neskončili. Když byl sedmdesát vteřin před koncem vyloučen obránce hostů Matěj Žalud, odhodlala se Jihlava pro power-play. Prohrála však vzahování, k puku se dostal Dušan Kerda, téměř přes celé kluziště se trefil do volné klece a přidal tak svůj čtvrtý gól v zápase. Hlavně díky němu si Mladá Boleslav odváží z Jihlavy tři body za výhru 2:5.

Ohlasy trenérů

Jiří Jungwirth (HC Dukla Jihlava): Dnes to na B týmy bylo solidní utkání, hra měla celkem tempo a spád. Soupeř měl lepší začátek a potrestal nás dvěma góly. Potom jsme se dostali do hry my a v prostřední části zápasu jsme byli lepší. Dnes jsme měli snad patnáct dorážek kolem gólmana, puk tam skákal a my jsme nebyli schopni dát do brány. Proto jsme prostě prohráli, protože šancí jsme měli dost. Bylo to vyrovnané utkání, padesát na padesát, soupeř šance využil, my ne, a proto vyhrál.