5:4sn
(2:0, 2:0, 0:2 - 0:0)

Béčko mladšího dorostu veze bod z Jindřichova Hradce

17.11.2013 / Zdeněk Brus, Tomáš Lysý

Třinácté kolo ligy mladšího dorostu proti sobě svedlo týmy Jindřichova Hradce a Dukly Jihlava B. Hosté byli v první třetině lepší a zaslouženě se ujali dvougólového vedení. Jihlava ale na začátku druhé třetiny snížila. V této periodě padli na každé straně dvě branky, takže domácí stále drželi po čtyřiceti minutách dvougólové vedení. Třetí třetinu ovládla Dukla. Nejprve snížil Josef Vrátný a tři minuty před koncem vyrovnal hattrickem David Šulák. V nájezdech byli úspěšnější hosté a získali pro sebe extra bod navíc.
17.11.2013 11:00, ELIOD Liga mladšího dorostu - 13. kolo

HC Střelci Jindřichův Hradec

Tourek - Hroděj, Zedníková, Homolka, Budín, Čamra, Tržil, Hanák, Přibyl, Dančišin, Filip, Myšík, Voves, Draksl, Baxa, Havelka, Kopřiva, Nikodým, Kupka, Ekert, Pytlík
5

HC Dukla Jihlava B

Šťastný - Havelka, Kalenda, Šlapáček, Kozel, Habermann, Jančí, Adamová, Slabý, Šulák, Vrátný, Lupač, Kulík, Němec, Kouba, Chvátal, Matějka, Chromý, Kolátor
4
Branky a nahrávky: 11. Dančišin (Filip, Přibyl), 13. Draksl (Nikodým, Voves), 28. Filip (Přibyl), 34. Přibyl (Hanák, Dančišin), rozh. náj. Dančišin - 21. Šulák (Slabý), 31. Šulák (Slabý), 47. Vrátný, 57. Šulák (Habermann). Rozhodčí: Slavík - Bušta, Voves. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 52. Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:4, 5:4.

Průběh utkání

Domácí chtěli hostům oplatit porážku v Jihlavě a od začátku si vytvořili tlak. Po Tržilově střele vznikl závar před brankou hostí, ti však dostali puk do bezpečí. Střela Nikodýma mířila jen do brankáře. Na druhé straně před odkrytou brankou promáchl Slabý. Dančišin se uvolnil, ale jeho střela minula branku. Přibylovu střelu zneškodnil brankář hostí. Tlak domácích přinesl první přesilovku za vyhození puku. Po pěkné kombinaci zakončil do odkryté branky Milan Dančišin - 1:0.. A za minutku bylo ještě lépe. Aleš Draksl tak dlouho míchal s pukem za brankou, až rychlým přesunem překvapil brankáře hostí u jeho pravé tyče - 2:0.. Další šanci si vypracoval Dančišin, jeho střela šla mimo tyče. Na druhé straně zahrozil Šulák. Draksl mířil mimo stejně tak i Pytlík. Nikodým jen do brankáře a Tržil vyzkoušel brankářovu lapačku. Šulák jel sám na Tourka ale domácí brankář byl úspěšnější a tak úvodní část skončila 2:0.

Začátek druhé třetiny se vydařil hostům. Jin v 35 vteřině se po chybách domácích prosadil David Šulák - 2:1.. Domácí zapnuli na vyšší stupeň. Dvě šance Dančišina zlikvidoval brankář, Nikodým jel sám, ale přestřelil. Neuspěli ani Pytlík a Hroděj. Tlak nakonec přinesl třetí gól. Po přihrávce Přibyla projel Matyáš Filip podél branky a zasunul puk na správné místo - 3:1. Ekert jel sám, jeho střelu mezi betony brankář kryl. Dančišin se ocitl sám před brankářem, ani na dvakrát se mu však nepodařilo změnit skóre. To se povedlo hostům. Rychlý protiútok po křídle Slabého a jeho přesná nahrávka Davidu Šulákovi znamenala změnu stavu na 3:2.. Další šance Dančišina zůstala nevyužita z důvodu faula na něj. Po chvíli přišel další faul a domácí mohli hrát proti třem. Tuto dvojnásonou přesilovku domácí využili po střele Michala Přibyla - 4:2. Tlak domácích pokračoval, ale bez efektu. V další přesilovce zahrozili hosté. Po úniku skončil puk u brankáře a posléze s ním i v síti, ale předtím již rozhodčí přerušil hru.

V úvodu třetí třetiny hráli přesilovku hosté. Puk však byl většinou v obranném pásmu hostí. Gól přišel až při hře v plném počtu. Domácí špatně rozehrávali, puk získal Josef Vrátný a přesně zakončil - 4:3.. Šance Dančišina ani Draksla gólem neskončily. Stejně se vedlo domácím i při přesilovce. Další únik hostů byl vyřešen faulem. Domácí dobře bránili, ale 11 vteřin před koncem přesilovky vstřelil David Šulák svůj třetí gól - 4:4. Domácí si vzali oddechový čas, ale jejich snaha o vítězství skončila na brankáři hostí.

První nájezd jel jihlavský Havelka a trefil přesně. Přibyl neuspěl, stejně se vedlo i Vrátnému. Draksl za domácí ve druhé sérii vyrovnal, Šulák nedal a Milan Dančišin rozhodl o dvou bodech pro domácí - 5:4.

Ohlasy trenérů

Jiří Jungwirth (HC Dukla Jihlava B): Soupeř se do nás od začátku pořádně opřel ale na rozdíl od zápasu s Kolínem se nám podařilo úvodní nápor ustát. Do šatny jsme přeci jen odcházeli s dvougólovým mankem. Od druhé třetiny jsme hru vyrovnali a odměnou nám byli dva vstřelené góly. Do šaten jsme přesto odcházeli opět s dvougólovým mankem. Ve stejném duchu jako druhá část pokračovala i třetí třetina jen s tím rozdílem, že branky jsme vstřelili pouze my a remízový stav vydržel až do konce utkání. V penaltách jsme uspěli pouze jednou a soupeř dvakrát a tím pádem bral vzhledem k průběhu utkání zaslouženě o bod víc než my.