3:2sn
(1:1, 1:0, 0:1)

01.03.2014 / Tomáš Golasowski

01.03.2014 13:00, Extraliga staršího dorostu - 42. kolo

HC Oceláři Třinec

Dudáček – Roman, Janiczek, Bartko, Bartoň, Adámek, Walaski, Stránský, Cienciala – Stuchlík, Švaňa, Sikora, Petrák, Trčka, Škorpík, Poruba, Kofroň, Kaukič
3

HC Dukla Jihlava

Vacek – Pospíchal, Dörrer, Klofáč, Kochánek – Kolouch, Hubert, Dupljaku, Balaštík, Ondráček, Dvořák, Bambula, Hoskovec, Peschout, Vala, Nováček, Zayml
2
Branky a nahrávky: 8. Poruba (Stuchlík), 22. Stuchlík, rozh. náj. Adámek – 3. Kolouch, 41. Bambula. Rozhodčí: Husička - Laczko, Novák. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 112. Střely na branku: 39:32. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Průběh utkání

Jihlava začala ve velkém stylu, hned ve třetí minutě utkání se prosadil Daniel Kolouch, který vypíchl kotouč z hole vyjetého Dudáčka a Kolouch už neměl problém kotouč dostat do prázdné brány. Třinečtí srovnali krok při sérii vyloučení, kdy už jim končila přesilová hra. Jan Poruba převzal kotouč za bránou hostí, vybruslil si s ním před Vacka a vymetl růžek jeho brány. Jihlava měla v první třetině ještě jednu početní výhodu, ale tu už zužitkovat nedokázala a do kabin se tak šlo za nerozhodnutého stavu.

Do druhé třetiny naopak lépe vstoupili domácí, když Kryštof Stuchlík dostal kotouč za záda jihlavského brankáře. Poté mohli jít Třinečtí do trháku, ale dvě velké šance domácí zahodili. Prvně se snažili ze závaru před brankou hostí něco vytěžit tři třinečtí útočníci, ale Vacek kotouč pod tělem udržel. Poté neuspěl z prakticky samostatného úniku Sikora, který si Vacka položil, ale nepřehodil jeho beton. Odražený kotouč se dostal ke Švaňovi, který taktéž nedokázal přehodit nohu ležícího Vacka. A aby toho nebylo málo, tak Vacek nakonec vytáhl zákrok jako Hašek, když se roztáhl na brankové čáře a všechny dorážky šly jen do něj. Na druhé straně unikali dva na nikoho Bambula s Nováčkem, ale druhému jmenovanému finální střela vůbec nevyšla.

Třetí třetina byla jako přes kopírák, také v ní padl gól hned v úvodu. Po šestnácti sekundách se radoval ze svého gólu Jiří Bambula, který krásnou střelou do protipohybu překonal Dudáčka. Skvělým zákrokem se také zaskvěl domácí brankář Dudáček, který ve stoprocentní šanci vychytal Lukáše Zaymla. V poslední periodě se už nic nestalo a po krátké pauze následovalo prodloužení.

Prodloužení žádný gól nepřineslo, protože přes dobře bránící celky se útoky nemohly prosadit. A tak následovaly nájezdy, kde oba gólmani podávali velice dobré výkony a až snad v osmé sérii utkání ukončil Marián Adámek.