0:4
(0:0, 0:1, 0:3)

07.03.2014 / Jan Šlapáček

07.03.2014 16:15, Extraliga staršího dorostu - 43. kolo

HC Dukla Jihlava

Brož – Kochánek, Klofáč, Dörrer, Pospíchal, Mandát, Pražák – Ondráček, Dvořák, Zayml – Kolouch, Peschout, Nováček – Hubert, Hoskovec, Dupljaku
0

Berani Zlín

Ling – Procházka, Gazda, Řezníček, Kosorin, Schmied, Váňa, Gabrhelík, Hradila – Rezek, Fryšara, Kotek – Gago, Pavlůsek, Bumbál – Valášek, Werbik, Peška – Stiksa, Kuncek, Kolařík
4
Branky a nahrávky: 25. Gago (Pavlůsek), 45. Werbik, 48. Bumbál (Gago), 53. Rezek (Fryšara). Rozhodčí: Klouda – Kuřítko, Lainka. Vyloučení: 6:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 91. Střely na branku: 19:32. Průběh utkání: 0:4.

Průběh utkání

Úvodní třetina utkání přinesla hru, která se dala předpokládat, když se proti sobě postavily celky, které jsou v tabulce hned vedle sebe. Hrálo se velmi vyrovnaně a tomu také svědčil počet šancí na obou stranách, kdy brankáři příliš práce neměli. První vážnější šance přišla na začátku čtrnácté minuty, kdy z pravého kruhu zamířil do tyče Bumbál. Jihlava si svojí největší šanci nechala do minuty sedmnácté, kdy sám na branku uháněl Nováček a kotouč poslal těsně nad břevno. Více se už v první třetině neudálo a tak se odcházelo do šaten za stavu 0:0.

Druhá třetina začala přesilovou hrou Jihlavy, která s v ní však mnoho šancí nevytvořila a hosté ji s přehledem ubránili. Když nastala pětadvacátá minuta, tak jsme se v Jihlavě dočkali úvodní branky. Tu vstřelil z pravého kruhu hostující Michal Gago, který zřejmě překvapil jinak velmi dobře chytajícího Brože – 0:1. Jihlava se po této brance dostala úplně ze hry a hosté ze Zlína si s domácími hokejisty dělali, co chtěli. Druhou branku však vstřelit nedokázali a tak druhá třetina skončila za stavu 0:1, když ještě v závěru sehrál Zlín neúspěšnou přesilovou hru pět na tři.

Do třetí třetiny jihlavští mladíci špatně a to se s nimi neslo po celé dějství. V pětačtyřicáté minutě navýšil vedení Zlína střelou z levé strany Nicolas Werbik – 0:2. Za necelé čtyři minuty se hosté radovali znova, když se v přesilové hře dokázal prosadit Pavel Bumbál – 0:3. Čtvrtý a zároveň poslední hřebíček do jihlavské rakve zatloukl v čtyřiapadesáté minutě Václav Rezek, jenž upravil na konečných - 0:4. Jihlavští mladíci se v závěru snažili přidat alespoň čestný úspěch, ale dneska prostě neměli den a Zlín si tedy z Jihlavy odváží tři body.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (PSG Zlín): Myslím si, že jsme dnes to utkání nekontrolovali. Jihlava nehrála dobře, jako před pár týdny ve Zlíně. Vítězství zbytečně nepřeceňujeme, ale jsme za to rádi, že jsem dobře bránili, nedostali gól. Ovšem musíme jít dál a nadále se zlepšovat.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Já si myslím, že dnešní utkání byl obraz toho, když hráči nechtějí hrát. Z naší strany to byl nejslabší výkon, co jsem zde zažil a doufám, že jsme si takovýhle hokej vybrali v sezóně naposledy, protože nás čeká play-off. Na to v jaké jsme byli sestavě, se vymlouvat nemůžeme, ale ukázalo se, že bez některých hráčů to zkrátka nejde.