1:0
(0:0, 1:0, 0:0)

Zakletý kladenský stadion

19.10.2002 / Eva

V 11. kole první hokejové ligy cestovala Dukla Jihlava letos už podruhé do Kladna. Tentokrát ji zde však nečekal souboj s domácím Vagnerplastem, ale s Berounskými Medvědy, kteří na kladenském zimním stadionu našli svůj dočasný azyl. Z jihlavského pohledu to však byl nakonec velmi nevydařený výlet. Vše vlastně začalo už po cestě…
19.10.2002, 1. liga ČR - 11. kolo

Medvědi Beroun 1933

Jež - Kašák, Meleček, Sláma, Fiala, Kubeš, Pojkar, Gudas, Znojemský - Slížek, Halinský, Křesťan - Novotný, Horák, Michalovič - Vaněček, Juza, Šinágl - Besser, Špindler, Novák
1

HC Dukla Jihlava

Sáblík - Malena, Ficenc, Staněk, Vrábel, Šmarda, Zápotočný, Fuksa - Altrichter, Bakus, Hlouch - Adamčik, Mareš, Jantovský - Zdráhal, Kaňkovský, Čachotský - Rytnauer, Říha, Cmunt
0
Branky: 33. Fiala (Eichenmann). Rozhodčí: Arazim - Dongres, Kantořík. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 500. Střely na branku: 31:46.

Hráč zápasu:: Petr Jež (Beroun)

Průběh utkání

Přesně před týdnem měli s Berounem změřit síly hokejisté brněnské Hvězdy, jenže jim začal po cestě hořet autobus a k utkání nakonec vůbec nedojeli. Podobnou příhodu pak na dálnici D1 včera zažila také Dukla Jihlava. Naštěstí ne tak dramatickou. Po zhruba sedmdesátikilometrové jízdě se náhle v autobusu, který jihlavský tým na zápas vezl, začal šířit nepříjemný zápach. Po chvíli ho následoval kouř a řidič tudíž okamžitě zastavil při kraji vozovky. Všichni pasažéři byli nuceni rychle opustit prostory zamořeného autobusu a v hloučku opodál pak čekali, až šofér vyřkne na vozidlem ortel. Naštěstí se však tentokrát jednalo pouze o závadu na klimatizaci a tak se mohlo po menší opravě a vyvětrání znovu pokračovat v jízdě.

Po nepříjemné příhodě s cestováním pak následovaly nepříjemné chvíle na ledové ploše. Hrálo se v komorní atmosféře před téměř prázdným hledištěm a utkání podle toho také vypadalo. Souboj jedenáctého celku tabulky se třetím spíše připomínal předsezónní přátelský zápas, ve kterém v podstatě o nic nejde.

Na začátku úvodní třetiny nejprve zahrozili domácí, ale gól z toho naštěstí pro Duklu nebyl. Pak se na opačné straně dostal do dobré střelecké pozice Pavel Zdráhal, ovšem ani z tohoto mraku nakonec nepršelo. Ve zbývajících minutách prvního dějství se vše odvíjelo ve stejném duchu a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 0:0.

Obraz hry se příliš nezměnil ani v prostřední části. Ve 27. minutě se před domácího gólmana Ježe dostal Oldřich Bakus, ale nedal a stejně se mu pak při vzájemném souboji dařilo i o několik desítek vteřin později. V polovině zápasu byl za sekání vyloučen jihlavský Petr Kaňkovský. Dukla se sice přesilovce ubránila, ale dvě vteřiny poté, kdy se provinilec vrátil zpět na led, překonal Lukáše Sáblíka berounský obránce Václav Fiala a Medvědi vedli 1:0. Při tomto gólu se ovšem musel jihlavský gólman pod maskou hodně červenat. Šťastný bek na něj totiž vypálil z hodně velké vzdálenosti. Někde mezi půlící červenou a obranou modrou se napřáhl a kotouč skončil v síti.

V poslední třetině vrhla Dukla všechny síly do útoku, ale veškeré její pokusy končily pouze v náruči bezchybného Petra Ježe. Zuby si na něm postupně vylámal jak Daniel Zápotočný, tak i Kaňkovský s Bakusem a když hubený náskok Berouna nedokázala Jihlava smazat ani při závěrečné power play, vezla si nakonec domů porážku v poměru 0:1. Zdá se , že kladenský stadion letos Dukle vůbec nevyhovuje.

Ohlasy trenérů

Josef Wimmer ( Beroun ): „Bylo to pro nás hodně těžké utkání, ale naštěstí jsme ho zvládli na výbornou. Kluci hráli na výsledek, který jsme chtěli uhrát, to znamená na nulu u nás. Pak se nám podařilo dát náhodnou branku a díky skvělému Ježovi jsme ten hubený náskok udrželi. Myslím, že ten dnešní výkon nás může hodně postavit na nohy a že se v tabulce konečně dostaneme tam kam patříme, tedy do osmičky nejlepších."

Petr Vlk ( Jihlava ): „ Samozřejmě jsem z toho dnešního výsledku zklamaný, protože jsem věřil, že tady vyhrajeme. Nevím čím to je, ale vždycky, když odehrajeme nějaký solidní zápas, jako třeba ve Žďáru a pak i ten domácí s Chomutovem, tak potom takhle propadneme. Myslím si, že Beroun není mančaft, kterému bychom neměli dát ani gól. Vlastně jsme opravdu hráli jen poslední třetinu, jenže bohužel zápas trvá šedesát minut."