2:0
(0:0, 2:0, 0:0)

Série pokračuje! Jihlavští hokejisté ve čtvrtém duelu Olomouc udolali

15.03.2014 / Libor Kucza

Jihlavští vlétli i do čtvrtého utkání semifinálové série s velkou vervou a odhodláním. Navzdory celé řadě příležitostí ale v úvodní třetině neskórovali. V prostřední periodě už ale svěřenci Petra Vlka skóre otevřeli. Nejprve se prosadil Tomáš Čachotský, poté navýšil vedení Adam Zeman. Ve třetí části se červenožlutí zaměřili spíše na defenzivu, která přinesla kýžené ovoce. Také díky jistému výkonu Davida Ritticha do jihlavské branky nezapadl žádný kotouč. Dukla tak zvítězila 2:0 a snížila stav série na 1:3.
15.03.2014 17:30, 1. liga ČR - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich – Dobrovolný, Zadražil, Mocek, Podlipnik, Štebih, Jaroš, Tobola – Čachotský, Zeman, Mikeš – Důras, Hubáček, Seman – Prokš, Haluza, Velecký – Štěpánek, Malec, Kuřítko
2

HC Olomouc

Vošvrda – Kadela, Jaroměřský, Houdek, Ondrušek, Bartoň, Drtil, Janáček – Kucharczyk, Ostřížek, Selingr – Pekr, Kindl, Švaňhal – Marosz, Knotek, Herman – Jergl, Diviš, Vodný
0
Branky a nahrávky: 22. Čachotský (Dobrovolný, Zeman), 27. Zeman (Podlipnik, Zadražil). Rozhodčí: Mrkva, Přikryl – Klein, Reich. Vyloučení: 4:3, navíc Ostřížek (OLO) 5 + DKÚ za úder do oblasti hlavy a krku. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 3187. Střely na branku: 27:31. Průběh utkání: 2:0.

Průběh utkání

Dukla zahájila utkání opět velmi aktivně, hned v úvodu se nadvakrát angažoval Tomáš Čachotský. Nejprve neuspěl s tvrdou ranou z hranice kruhu, následně nedokázal zužitkovat nabídku Romana Mikeše. V 6. minutě nastal po Prokšově obkroužení brány velký závar, ve kterém se ale nejlépe zorientoval sám olomoucký brankář. Nedlouho poté se probrali také hosté, Ostřížkovi ale rána příliš nesedla. Při přesilové hře měl výše zmíněný forvard další slibnou možnost, Houdkovu střílenou přihrávku ale za Rittichova záda neusměrnil. V závěrečných minutách úvodní dvacetiminutovky byl k vidění poměrně vyrovnaný hokej, který vydržel až do sirény. Na branku si tak fanoušci museli počkat.

Prostřední třetina odstartovala ve znamení Jaroměřského neúspěšné rány od modré. V čase 21:11 se dočkali domácí. Tomáš Čachotský přihrál Dobrovolnému, který poté nahodil na branku. Jihlavský lídr tento pokus tečoval za Vošvrdova záda – 1:0. Ve 24. minutě se olomoucký brankář blýskl učebnicovým semaforem, který zastavil volej Adama Zemana. Vedoucí zásah nalil Dukle čerstvou krev do žil, jihlavští hokejisté pokračovali ve zvýšené aktivitě. Ve minutě 27. ji Adam Zeman zužitkoval. Mladý forvard se prohnal přes modrou a milimetrovou ranou mezi pravý beton a vyrážečku hostujícího muže v masce navýšil vedení Dukly – 2:0. Domácím se posléze naskytla možnost dvou přesilových her, jedna z nich čítala dokonce čtyři minuty, neboť se ve tváři Čachotského objevila krev. Skórovat se ale mužstvu s Ježkem na hrudi nepodařilo. Závěr třetiny se nesl naopak ve znamení početní výhody Mory. Část z ní si Kohouti přenesly i do poslední části.

Třetí třetinu zahájili hosté velmi dobře, ve 43. minutě se dostal do velké šance Matěj Pekr. Olomoucký ostrostřelec ale z ideální pozice nepřekonal Ritticha. I nadále pokračovala Mora v nastoleném tempu, jež mohla navýšit v přesilové hře. Dukla si ale s početním deficitem poradila. Další možnost Hanáků neměl opět nikdo jiný než Matěj Pekr. Tentokráte promáchl kotouč před zcela odkrytou bránou. Jihlavští se postupem času vymanili z urputné defenzivy a stále více vystrkovali růžky. Domácí potvrdili, že nejlepší obranou bývá mnohdy útok. Až při závěrečné hře bez brankáře Olomouc červenožluté více přitlačila, leč vyrovnat se jí nepodařilo. Mužstvo s Ježkem na hrudi tak odvrátilo vyřazení a zdolalo Kohouty 2:0. Série bude pokračovat pátým kláním v hanácké metropoli.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): My výkon nepřeceňujeme, ani nepodceňujeme. Jsme rádi, že jsme sérii prodloužili. Měli jsme tam pasáže, kdy jsme hráli velice dobře, ale soupeř je velmi kvalitní, má mnoho šikovných hráčů na kotouči a v určitých fázích nám tam zlobil. Tam v té závěrečné fázi trefili tyčku, dvě, takže tlak měli určitě taky. Ale myslím si, že jsme to utkání dnes zvládli velice dobře, měli jsme dobrý pohyb a důraz. Konečně nám tam taky spadla jedna haluz, protože zatím jsme je jenom dostávali. Konečně se to taky jednou odrazilo nám tam, kam mělo. Takže určitě spokojenost.

Jiří Dopita (HC Olomouc): První a třetí třetinu jsme odehráli slušně. Po tom prvním inkasovaným gólu jsme druhou třetinu odehráli špatně, dostávali jsme se pod tlak, možná jsme mohli dostat i víc gólů. Ale prostě to tak je, každý zápas nemůže být optimální, my se musíme poučit a rozhodnout doma.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie