0:1
(0:0, 0:0, 0:1)

21.11.2014 / Tomáš Lysý

21.11.2014 18:15, DHL extraliga juniorů - 27. kolo

HC Dukla Jihlava

Svoboda – Dundáček, Půža, Hohl, Port, Kochánek, Tobola – Beran, Jícha, Anděl – Nováček, Mahút, Marcilis – Dufek, Ludvík, Střecha – Dvořák, Balaštík
0

BK Mladá Boleslav

Růžička – Štáva, Bernad, Žalud, Tůma, Štosek, Červinský, Mašek – Kotala, Volf, Němec – Borovec, Brzák, Poljanyčka – Pořízek, Průšek, Pätoprstý – Sedmík
1
Branky a nahrávky: 45. Průšek (Volf). Rozhodčí: Doležal – Guth, Rittich. Vyloučení: 7:7. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 132. Střely na branku: 31:23. Průběh utkání: 0:1.

Průběh utkání

Úvodní minuty kromě jedné jihlavské přesilovky a dvou početních výhod hostí nic výrazného nepřinesly. Hrál se převážně opatrný hokej, a i když se oba celky sem tam dostaly před branku soupeře, vážnější příležitost si nevypracovali. Za zmínku stojí snad jen pumelice Šťávy od modré nebo Jichův pokus z pravého kruhu. Domácí se poté neprosadili ani při další početní výhodě. V následujících minutách způsobil Borovec zmatek před brankou Svobody, ale domácí gólman se překvapit nenechal. Když ani Žalud od modré netrefil klec a z následného protiútoku nezahrozila ani Dukla, skončila první třetina bez branek.

Na začátku druhé části se o dvě tvrdé střely od modré pokusil Štáva. První mu nesedla, druhou dobrým zákrokem zlikvidoval Svoboda. Následovaly dva rychlé protiútoky. Nejprve Jíchovi na poslední chvíli vypíchl čistě kotouč jeden z hostujících beků, poté si Poljanyčka položil gólmana Jihlavy, ale kotouč nad jeho levý beton nezvedl. Stejně jako v první třetině, tak i ve druhé půli dominovaly celé hře obrany. Čtveřice domácích hráčů výborně ubránila další přesilovku hostí a prakticky nepustila Mladou Boleslav ke své kleci. Vážnější vzrušení přinesl snad jen pokus Anděla, po které vypadl puk Růžičkovi z náruče, ale gólman hostí své zaváhání rychle napravil a ustřelil puk před hráči Dukly. I druhá třetina tak nepřinesla gól.

Vše se změnilo na začátku páté minuty třetí třetiny. Domácí sice výborně odehráli další oslabení, jenže půlminuty po jeho skončení inkasovali. Obrana červenožlutých zapomněla před brankou na Milana Průška, jenž se štěstím prostrkal kotouč do sítě. Od této doby se hosté mohli zaměřit na zabezpečenou obranu a hlídali si střední pásmo či obrannou modrou. Andělův další pokus opět Růžička nezachytil, z dorážky se však Dvořák ani Jícha neprosadili. K domácím se odklonilo i štěstí, když se po Tobolově nahození odrazil puk k jedinému hráči Mladé Boleslavi proti trojici jihlavských. Definitivum zápasu mohl dát znovu Průšek, který po nedorozumění mezi gólmanem a obránci domácích netrefil v obtížné pozici opuštěnou klec. V další přesilovce zapomněla obrana Jihlavy na Kotalu, který sice na útočné modré převzal puk, ale neměl již příliš sil k úniku a tak jeho střelu krátce po přejetí čáry Svoboda zneškodnil, stejně tak jako ránu volného Volfa u své pravé tyče. Závěrečný tlak Dukly už měl spíše podobu křeče, takže Mladá Boleslav své vítězství bez větších potíží uhájila.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie