2:3
(0:0, 2:1, 0:2)

Doslova vydřené vítězství

26.10.2002 / Eva

V letošním ročníku první hokejové ligy se Dukla Jihlava ještě neutkala s Pískem a tak její sobotní cesta vedla právě na jih Čech. Cíl měla jednoznačný, po dlouhé době znovu naplno bodovat. V předchozích třech utkáních totiž byla ke svým soupeřům až příliš benevolentní a obdarovala je dohromady pěti cennými body. Plány se nakonec Dukle opravdu podařilo naplnit, ale…
26.10.2002, 1. liga ČR - 13. kolo

IHC Králové Písek

Špiler - Chotěborský, Všetečka, Pindiak, Jareš, Neckář, Němeček - Míka, Jelen, Šimek - Mazanec, Brož, Nedorost - Nouza, Kubeš, Květoň - Bouz, Kořánek
2

HC Dukla Jihlava

Sáblík - Malena, Ficenc, Staněk, Vrábel, Šmarda, Zápotočný, Fuksa, Vychodil - Altrichter, Bakus, Hlouch - Adamčik, Mareš, Cmunt - Zdráhal, Kaňkovský, Čachotský
3
Branky: 23. Mazanec (Pindiak), 28. Mazanec (Brož) - 40. Zdráhal (Šmarda, Vrábel), 49. Vrábel (Mareš), 52. Hlouch (Altrichter, Bakus). Rozhodčí: Machačný - Pavlíček, Větrovský. Vyloučení: 7:11, navíc Nedorost 10 min OT. - Zápotočný 10 min OT a do konce utkání. Využití: 0:1. Oslabení: 0:0. Diváci: 1150. Střely na branku: 37:35.

Hráč zápasu: Roman Hlouch

Průběh utkání

Hned v 1. minutě zápasu se snažil překonat domácího gólmana Špilera Jaroslav Mareš, ale marně a tím jakoby předurčil vývoj utkání v následujících minutách. Podobně si totiž o chvíli později vedli i jeho další spoluhráči. Jinak se však v úvodní třetině především vylučovalo. Jen na trestnou lavici určenou jihlavskému celku postupně usedlo šest hokejistů a z toho ve dvou případech dokonce dva krátce po sobě. Výhodu dvojnásobné přesilovky ovšem Jihočeši využít nedokázali a tak se i do druhé části vstupovalo za nerozhodného stavu 0:0.

První zápis do střelecké listiny udělal na konci 23. minuty domácí útočník Milan Mazanec. Ten totiž zůstal před jihlavskou brankou málo pokrytý a důraz se mu vyplatil, 1:0. O dvě minuty později mohla Dukla vyrovnat, jenže ani téměř dvouminutová přesilovka pěti proti třem jí k tomu nepomohla. A tak přišel další trest z hole Mazance. Tentokrát přetavil v gól ideální Brožovu nahrávku a s Jihlavou to ve 28. minutě vůbec nevypadalo dobře. 2:0. V polovině střetnutí pak navíc vyfasoval Daniel Zápotočný desetiminutový trest a zároveň trest do konce utkání. Naštěstí dvě minuty před koncem druhé třetiny fauloval obránce Chotěborský a protože deset vteřin před ním usedl na lavici hanby také Němeček, hrála dvojnásobnou přesilovku Dukla. Čtrnáct vteřin před vypršením druhé dvacetiminutovky dokázal propasírovat puk za záda výborného Špilera Pavel Zdráhal a snížil tak stav na 2:1.

Do posledního dějství nevstoupila Dukla příliš dobře. Ve 43. minutě totiž domácí už potřetí v utkání hráli ve dvojnásobné početní výhodě. Naštěstí také tentokrát vyšli střelecky naprázdno a krátce poté už přišla velká chvíle jihlavského obránce Michala Vrábela. Ten si na začátku 49. minuty vzal před Sáblíkovou klecí puk a vydal se s ním napříč celým kluzištěm. Pro Jihočechy to bylo takové překvapení, že mu ochotně uhýbali z cesty a i přesto, že v jednom okamžiku ofenzivně naladěný bek klopýtl, dokázal znovu vstát a celou akci zakončit vyrovnávacím gólem na 2:2. Domácí se ještě nestačili vzpamatovat z jednoho šoku a Roman Hlouch si na ně přichystal další. Necelých devět minut před vypršením šedesáté minuty se řítila dvojice Hlouch – Altrichter na jediného píseckého beka. Z druhé vlny navíc podporovaná Rostislavem Malenou. Útočník s desítkou na zádech se ale rozhodl nepřihrát ani jednomu ze svých spoluhráčů a rychlý protiútok zakončil sám ukázkovým blafákem. Až do konce už se pak na stavu 2:3 nic nezměnilo. Dukla tedy v Písku doslova vydřela jednogólové vítězství a v tabulce jí i nadále patří třetí příčka.

Ohlasy trenérů

Milan Rambouz ( Písek ): „ Byl to velmi kvalitní zápas, myslím, že vůbec nejlepší, který jsme tady letos odehráli. Rychlé utkání, s kvalitním soupeřem a dvě třetiny jsme předváděli opravdu výborný hokej. Bohužel pak jsme pár vteřin před koncem druhé části dostali gól v oslabení a to nás v závěrečné části poznamenalo. Prohráli jsme ji 0:2 a tím i celý zápas."

Petr Vlk ( Jihlava ): „ Byl to těžký zápas a pochopitelně jsme rádi, že jsme tady nakonec ty tři body urvali. Góly jsme opět dostali po chybách, kdy zůstali hráči soupeře nedostatečně pokrytí před brankou, ale jak říkám, zaplať pánbůh, že jsme to dotáhli do vítězného konce. Samozřejmě hodně rozmrzelí jsme byli z velkého počtu vyloučených. Vím že je někdy těžké udržet nervy na uzdě, ale každopádně se toho musíme napříště vyvarovat."