1:3
(0:0, 0:1, 1:2)

První výhra mladších dorostenců. Dukla porazila Kometu 3:1!

09.10.2014 / Michal Kuba

První část ELIOD extraligy mladšího dorostu dokráčela do své poloviny. Až v devátém kole se mladíci Dukly Jihlava radovali z prvního vítězství za tři body. A vítězství to bylo hodně cenné. Dukla totiž uspěla v brněnské hale Rondo, na ledě Komety v poměru 3:1. Skóre otevřel v 25. minutě teprve třináctiletý útočník Adam Najman, který se prosadil hned ve svém prvním extraligovém utkání. Kometa dokázala srovnat v 53. minutě, ale Dukla odpověděla po necelé půlminutě - jednogólové vedení vrátil celku z Vysočiny Milan Strnad. Za další minutu a pár vteřin dal konečnou podobu skóre Tomáš Vala. Lví podíl na úspěchu mladých Dukláků má gólman Jakub Škarek, jenž kryl 27 brněnských pokusů. Dukla se posunula v desetičlenné tabulce skupiny Střed na osmé místo. Už v neděli cestují svěřenci trenéra Štěpána Moravce na led Žďáru nad Sázavou, kde je čeká první odvetný zápas sezony.
09.10.2014 18:00, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 9. kolo

HC Kometa Brno

Dostál – Jeřábek, Věžník, Zábranský, Král, Vašíček, Gloz, Mikyska – Novák, Klenec, Kavický, Gajarský, Škvrně, Matula, Süss, Svoboda, Kunc, Čajkovič
1

HC Dukla Jihlava

Škarek – Homola, P. Slabý, Trávník, Vála, Havelka – Vala, Jindra, Musil, Prokš, Adam, Najman, J. Slabý, Strnad, Vrátný
3
Branky a nahrávky: 53. Gajarský (Král, Novák) – 25. Najman (P. Slabý), 54. Strnad (Vála), 55. Vala (Vrátný). Rozhodčí: Netopil – Kucián, Maťašovský. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Střely na branku: 28:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

Průběh utkání

První třetina byla co se gólů týče velmi chudá. Ani jeden z týmů nenašel recept na soupeřova brankáře. Jediným vyloučeným byl hostující Oliver Havelka, jenž si odpykal dvouminutový trest za podražení. Dukla si ovšem v průběhu dvacetiminutovky vytvořila hned několik šancí a byla často vidět u puku. Kometa měla v určitých pasážích hry problém dostat se přes polovinu ledu. Do kabiny se ovšem odcházelo za nerozhodného stavu bez branek - 0:0.

Prostřední perioda již gól přinesla. Byl skutečně jediný. Postaral se o něj jihlavský Adam Najman, který se mezi kruhy dobře ujal puku a zametl jej do domácí sítě. V několika dalších minutách Dukla zahrozila, ale gólové šance dokázal zastavit Lukáš Dostál. Na hostující straně se vylučovalo opět jednou, na domácí dvakrát. První oslabení Komety vedlo právě ke zmiňované trefě hostů z hole teprve třináctiletého útočníka, pro nějž byl zápas na ledě haly Rondo prvním startem v extralize mladšího dorostu- 0:1.

Závěrečná dvacetiminutovka nabídla největší porci gólů. Ve třiapadesáté minutě se prosadil domácí Adam Gajarský a srovnal stav utkání střelou z mezikruží. Půl minuty na to ale přišel druhý úder Jihlavy z hole Milana Strnada, který překonal o pár centimetrů hlavu Lukáše Dostála - 1:2. Tím to však neskončilo. V další minutě dostal před brankoviště puk Tomáš Vala a bez problému zakončil - 1:3.

Skóre se již nadále nezměnilo a Dukla Jihlava si tak z Brna odváží tři body po první výhře v základní hrací době. Celý zápas hrála na sto procent a za svůj výkon sklízí zaslouženou výhru 3:1.