1:3
(0:2, 1:0, 0:1)

Prostějov venku podruhé úspěšný.

06.11.2002 / Mesk

I tuto středu se na Horáckém zimním stadióně představili hokejisté Dukly, když jejich soupeřem byl celek Prostějova, kterému se v dosavadních zápasech podařilo na ledě soupeře vyhrát jen jedinkrát. Dukla byla odhodlána přerušit sérii 4 zápasů, ve kterých se jí doma nepodařilo ani jednou vyhrát v základní hrací době a tak zápas sliboval slušnou podívanou. V průběho utkání si naši hokejisté vytvořili několik šancí, proměnili však jen jednu, a tak si Prostějov odvezl po brankách Kárného, Šakarova a Vlčka tři body.
06.11.2002 17:30, 1. liga ČR - 15. kolo

HC Dukla Jihlava

Sáblík - Ficenc, Malena, Staněk, Vrábel, Šmarda, Zápotočný, Vychodil - Altrichter, Bakus, Hlouch - Adamčík, Zdráhal, Cmunt - Říha, Kaňkovský, Čachotský - Jantovský
1

LHK Jestřábi Prostějov

Maláč - Karlíček, Ševčík, Světlík, Sedlák, Vlček, Rajnoha - Černý, Karný, Smolík - Šakarov, Sýkora, Hradecký - Buďa, Antonovič, Janeček
3
Branky: 39. Vrábel (Zdráhal) - 3. Kárný (Smolík), 15. Šakarov (Hradecký), 58. Vlček (Buďa). Rozhodčí: Stach - Flegl, Packa. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 1600. Střely na branku: 40:31.

Hráč zápasu: Pavel Maláč (Prostějov)

Průběh utkání

Do utkání s Prostějovem vstoupila Dukla dost vlažně a už ve třetí minutě přihrál Smolík Kárnému, kterého neuhlídal Ficenc a obránce Prostějova už si se Sáblíkem poradil, 0:1. I po obdržené brance pokračovala Dukla ve vlažném tempu a když zahodila i dvě přesilové hry, uhodilo na druhé straně. Hradecký přihrál Šakarovovi a ten Sáblíka zaskočil střelou z velkého úhlu, 0:2. Po druhé obdržené brance se do útoku pustila i Dukla, ale jak střela Adamčika, tak i pokus Zdráhala skončily vedle.

Do druhé třetiny vstoupila Dukla o poznání důrazněji, Čachotský však pozorného Maláče, po dorážce Kaňkovského střely, nepřekonal. Probíhala 27. minuta, když si Buďa najel na přihrávku do jízdy a jen těsně minul Sáblíkovu branku. Velice blízko úspěchu byla Dukla v přesilové hře, kdy Zápotočný netrefil poloprázdnou branku. Zhruba v polovině utkání byla hra přerušena, když Maláčova branka nedržela na svém místě. Dukla jakoby nabrala v této pauze druhý dech a těsně poté zatlačila soupeře v obranném pásmu. Ale ani jednu ze svých šancí neproměnila. V čase 38:34 však přišla chvíle, na kterou každý fanoušek Dukly čekal. Michal Vrábel se rozjel přes střední pásmo, přejel modrou čáru a tvrdou ránou propálil Maláče, 1:2.

Do poslední části vstoupila Dukla obrovským náporem. Napadala hostující obránce v hloubce útočného pásma a prostějovští chvílemi nevěděli, kde jim hlava stojí. Když už to vypadalo, že další branka Dukly visí ve vzduchu, nechal se zbytečně vyloučit Říha a bylo po náporu. V přesilovce se Prostějov neprosadil a tak mohl pokračovat tlak Dukly. V jedné z mnoha šancí se ocitl Bakus, trefil však jen dobře postaveného Maláče. O chvilku později mohlo být vyrovnáno. Jantovský se dostal k puku před téměř prázdnou branku, trefil však jen Maláče, který ležel u protější tyčky a tak přišel trest. V čase 57:29, kdy už se Dukla soustředila pouze na útok, objel Buďa jihlavskou branku, nahrál Vlčkovi a ten trefil přesně, 1:3. Po třetí obdržené brance složila Dukla zbraně, a tak se dohrávalo celkem v klidu. Prostějov tedy nakonec porazil Duklu 3:1.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl ( Prostějov ): "Myslím si, že jsme odehráli velmi kvalitní utkání s dobrou defenzivou a rychlým přechodem do útočného pásma. Hodně nám pomohl výkon Pavla Maláče. Podařilo se nám rozbít Jihlavě hru ve středním pásmu, které jsme měli perfektně pokryté. To vše rozhodlo o tom, že vezeme domů 3 body."

Petr Vlk ( Jihlava ): "Samozřejmě nás prohra mrzí. Budeme muset celý zápas rozebrat, abychom zjistili příčiny, proč se nám nedaří - a to nejenom dnes, ale obecně. Přiznávám, že několik posledních zápasů neproběhlo zcela podle našich představ. Musíme vše podrobněji zanalyzovat. Je nutné zapracovat na koncovce. V závěru jsme měli 2 nebo 3 jasné gólovky, ale neproměnili jsme je."