3:7
(1:4, 1:2, 1:1)

13.11.2015 / Tomáš Lysý

13.11.2015 18:00, NOEN extraliga staršího dorostu - 19. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný (21. Juda) – Stark, P. Slabý, Zadina, Srnský, Mejzlík, Mareš – Jindra, Heinrich, Čermák – Oščádal, Adam, Berka – Strnad, Kadleček, J. Slabý – Vrátný
3

Bílí Tygři Liberec

Žajdlík (58. Kuhn) – Kunst, Korecký, Had, Bednář, Velechovský, Turský, Eichler, Krejsa – Jursa, Nezbeda, Wiencek – Jeník, Průžek, Juščák – Chrtek, Brabec, Branský – Charvát
7
Branky a nahrávky: 6. Oščádal (Strnad), 26. Adam, 53. Adam (Jindra, Čermák) – 1. Jursa (Nezbeda, Wiencek), 3. Jursa (Wiencek), 7. Wiencek, 20. Korecký (Nezbeda), 24. Turský (Jursa), 33. Wiencek, 44. Jeník (Juščák). Rozhodčí: Mertl – Flegl, Oudes. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:2. Diváci: 95. Střely na branku: 31:29. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5, 2:5, 2:7, 3:7.

Průběh utkání

Sotva sudí Mertl hodil úvodní buly, už se měnilo skóre. Po Nezbedovi se k puku před brankou dostal Martin Jursa, otevřel gólový účet zápasu a dal ráz celé první třetině. V polovině třetí minuty ještě Šťastný vychytal Nezbedu, který si bez potíží sjel k jeho brance a vystřelil, ovšem za okamžik již kapituloval. Martin Jursa ukázal u pravé tyče domácích důraz a prostrkal puk za čáru. Jihlava odpověděla v přesilové hře. Bílí Tygři chtěli vyvézt puk daleko od branky, ale ve středním pásmu propadli, Strnad z levého kruhu vyslal přihrávku na opačný kruh pro Vladimíra Oščádala, jenž si srovnal puk a zamířil nahoru nad lapačku gólmana. Liberečtí si však brzy vzali dvougólový násko zpět. Petr Wiencek prošel téměř neatakován až před branku, naznačil kličku doprava a zamířil po ledě k levé tyči. Jeho gól jakoby téměř ukončil brankové příležitosti první části. V jejím závěru hráli domácí přesilovku a měli slibné šance, zejména Jindra, který zblízka minul odkrytou pravou část branky. Nedáš dostaneš tak znovu platilo. Severočeši se prosadili v oslabení, když Nezbeda vybojoval puk pro kapitána Ivana Koreckého a bek hostí zakončil sólo střelou mezi betony Šťastného - 1:4.

Čtyři góly po první třetině byli moc na Daniela Šťastného, jenž přepustil místo v brance Jaroslavu Judovi, jenž nejprve sledoval, jak hezkou kombinační akci Dukly zakončil Adam střelou na levé rameno gólmana, a poté inkasoval. Liberec znovu udeřil v oslabení. Vítek Turský si sjel mezi kruhy a střelou po ledě k levé tyči překonal gólmana. Trefy v oslabení neustávaly. Při přesilovce hostí vybojoval puk Dominik Adam, po pravé straně si sjel před branku a našel mezeru mezi betony muže v masce. V další slibné šanci přihrál Berka před branku na Oščádala, neúspěšně se snažícího trefit ze sevření hráčů prostor u pravé tyče. Gól padl na druhé straně. Petr Wiencek ujel do samostatného sóla, které vychytal Jaroslav Juda, jenže puk si smolně do vlastní klece srazil domácí obránce Daniel Zadina. Při situaci hostí dva na jednoho ukázal domácí útočník Mejzlík, nastoupivší výjimečně na pozici beka, dobré obranné schopnosti, když zblokoval pas Wienceka na Nezbedu, jenž mohl zakončit do volné klece. V dobrých šancích neuspěli ani Oščádal s Jeníkem, po dvou třetinách tak svítil na ukazateli skóre stav 2:6.

Také ve třetím dějství skóroval Liberec jako první. Juščák našel přesnou přihrávkou Jana Jeníka, ten projel s pukem k levému kruhu a trefil se nad lapačku gólmana do levého horního rohu. A to ještě po dělovce Kunsta mířil Nezbeda dorážkou z velkého úhlu mimo. Utkání se poté už dohrávalo, Bílí Tygři se nemuseli za ničím hnát, hráči domácích se snažili zápas především dohrát se špetkou důstojnosti. Sedm a půl minuty před koncem přidal svůj druhý gól v utkání Dominik Adam, po kombinaci Jindry s Čermákem zakončoval do odkryté klece - 3:7. Jihlava tak utrpěla nejtěžší domácí porážku v sezoně, Liberec se díky třem bodům dotáhl na Duklu na rozdíl jediného bodu.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Dnešní zápas byl bohužel rozhodnut už po první třetině. Vstoupili jsme do ní velice vlažně, přestože jsme chtěli na Liberec nastoupit. Nicméně musím okomentovat i celkový tréninkový přístup hráčů v posledním týdnu, který nebyl takový, jaký jsme si představovali, hráče jsme na to upozorňovali a v zápase se to projevilo - chybělo nasazení, chuť hrát, bojovnost. Liberec je samozřejmě kvalitní soupeř, který toho dokáže využít. Navíc dva inkasované góly v přesilovce hovoří za vše. Doufám že se z toho vzpamatujeme a bylo to na poslední dobu naše takhle špatně odehrané utkání.