1:4
(0:1, 1:2, 0:1)

Dukla postoupila do baráže

10.03.2004 / Eva

Dukla Jihlava se stala vítězem první hokejové ligy. V rozhodujícím pátém finálovém duelu zvítězila na ledě Berouna 4:1 a vybojovala si tak právo vyzvat na souboj nejhorší extraligový celek. Hlavním hrdinou třetího finálového úspěchu byl útočník Aleš Padělek, který se do listiny střelců zapsal celkem třikrát. Čtvrtý gól pak přidal jihlavský kapitán Oldřich Bakus.
10.03.2004 18:00, 1.liga ČR - 52. kolo

Medvědi Beroun 1933

Kameš - Jelínek, Vaněček, Ševc, Braniš, Šmíd, Jareš, Ovčačík, Kašák - Besser, Šinágl, Gengel - Klimenta, Víšek, Jech - Horčička, Slížek, M. Hořava - Toma, Frolík, Křesťan
1

HC Dukla Jihlava

Suchan - Kolafa, Kuchyňa, Punčochář, Malena, Kubeš, Šmarda, Duben - Padělek, Bakus, Rytnauer - Fink, Altrichter, Mareš - Čachotský, Kaňkovský, Říha - Hlouch, Havel, Chytka - Sklenička
4
Branky: 31. M. Hořava (Víšek) - 13. Padělek (Kuchyňa, Punčochář), 24. Padělek (Bakus), 32. Padělek (Bakus), 60. Bakus (Kaňkovský, Altrichter). Rozhodčí: Smeták - Šimůnek, Vrdlovec. Vyloučení: 5:5, navíc Besser (Beroun) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 3000. Konečný stav série: 2:3.

Průběh utkání

Rozhodující finálový duel začal s více než půlhodinovým zpožděním. Na berounském zimním stadionu totiž selhala rolba. Úvodní buly tak hlavní sudí Smeták vhodil až v 18:35.
Začátek utkání patřil domácím, kteří se také jako první dostali do obrovské šance. Frolík si sice v 5. minutě skvěle obhodil jednoho z jihlavských beků, ovšem zakončení už mělo k dokonalosti daleko. Jihlava hrála chytře, úvodnímu tlaku Berouna se ubránila a na konci 13. minuty sama udeřila. Při vyloučení Horčičky se na modré napřáhl obránce Petr Kuchyňa a jeho střelu usměrnil ramenem do sítě Aleš Padělek. 0:1. Vzápětí se stejná šance naskytla Medvědů. Půl minutu po vedoucím gólu byl totiž vyloučen jihlavský útočník Vladimír Říha. Dukla ale i ve čtyřech výborně bránila a domácí hokejisté Suchanovu branku téměř neohrozili.

Ze druhé třetiny byly odehrány tři a půl minuty a Jihlava se radovala podruhé. Z nevinně vyhlížející střely Aleše Padělka byl druhý, a jak se později ukázalo i vítězný, gól. Puk prošel Jaroslavu Kamešovi z hodně ostrého úhlu nad lapačkou. 0:2. Domácí se dočkali v 31. minutě, ideální Šmídovu přihrávku přetavil v první berounský úspěch Miloslav Hořava.1:2. Hosté ale ve středu večer neměli na drama nejmenší chuť. Už za další minutu a čtvrt vyhrál v útočném pásmu buly Oldřich Bakus a Aleš Padělek pak poslal Kamešovi přesnou střelou k tyči svou třetí navštívenku. 1:3. Pojistku v podobě čtvrtého gólu mohl přidat ve 38. minutě Ladislav Rytnauer, ve vyložené šanci ale netrefil odkrytou berounskou klec. Po dvou třetinách tak vedla Jihlava rozdílem dvou branek 3:1.

Další šanci z kategorie vyložených spálil ve 43. minutě Petr Chytka, který se objevil zcela sám před domácí svatyní. Puk mu ale v rozhodujícím okamžiku sklouzl z hole. I nadále hrála Dukla chytrý hokej a domácím nedala nejmenší šanci na zvrat. Čtvrtou branku na hokejce měl v 53. minutě také Zbyněk Sklenička, ovšem nakonec se ho dočkal až necelou půl minutu před koncem jihlavský kapitán Oldřich Bakus. Dukla tedy porazila v rozhodujícím souboji Berounské Medvědy 4:1 a po čtyřech letech se tak znovu radovala se z celkového vítězství.

Ohlasy trenérů

Petr Fiala (Jihlava):: „Věděli jsme že to bude hodně těžké utkání, ale lhal bych, kdybych tvrdil, že jsme s kolegou nevěřili že tam vyhrajeme. A to i přesto, že moc mužstev tam letos neuspělo. Beroun sice začal hodně aktivně, ale my jsme dnes hráli chytrý hokej a vypracovávali jsme si i čisté gólové šance, které jsme navíc dokázali proměnit. Musím říct, že rozhodčí pískal výborně. Nemuseli jsme se tak bát, že půjdeme za každý pád domácího hokejisty na led do oslabení a mohli jsme se věnovat svojí hře. Jsem hrozně moc rád, že se nám podařilo zvítězit a postoupit do baráže.“