2:4
(0:1, 1:2, 1:1)

Mladší žáci prohráli zápas proti Brnu a přepustili mu první místo tabulky

29.01.2016 / Tomáš Lysý

Zápas o první místo tabulky mezi Duklou a Kometou vyšel lépe hostům, kteří se již po sedmdesáti vteřinách hry dostali do vedení. Na začátku druhé třetiny zvýšilo Brno již na rozdíl tří gólu, naopak jihlavské střelce držel na uzdě výborný gólman Michael Schnattinger. Jeho kouzlo odčaroval v osmatřicáté minutě Jonáš Jungwirth. Také ve třetí části byla Dukla aktivnější, ovšem své šance využít nedokázala. když Brno sedm minut před koncem vstřelilo čtvrtý gól, bylo rozhodnuto. Za Jihlavu už jen snížil dvě vteřiny před koncem na konečných 2:4 znovu Jonáš Jungwirth. Ligovou tabulku tak nyní vede Kometa o bod před Duklou.
29.01.2016 11:30, Liga mladších žáků "C" - 26. kolo

HC Dukla Jihlava

Sigmund (32. Tesař) – Vovsík, Číhal, Augusta, Hrbek, Port – Jungwirth, Peš, Kudrna, Bačkovský, Machovský, Novák, Matějíček, Báťa, Kříž, Fabry
2

HC Kometa Brno

Schnattinger – Mareček, Holec, Krásný, Cienciala, Zavřel, Roznos – Daněček, Nesvadba, Kutý, Oliva, Šalé, Mišiak, Linka, Šrom
4
Branky a nahrávky: 38. Jungwirth (Fabry), 60. Jungwirth (Báťa) – 2. Nesvadba (Šalé), 23. Šrom (Šalé, Linka), 24. Linka, 53. Daněček (Linka). Rozhodčí: A. Ryšavý - Paur. Vyloučení: 6:4, navíc Krásný (KOM) 10 min. OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 33. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4.

Průběh utkání

Zápas začal pro jihlavskou Duklu hodně nešťastně. Po půlminutě hry byl vyloučen domácí Číhal za napadení a hosté zanedlouho svojí početní výhodu využili. Šalé nahodil puk na branku, kde se nejlépe zorientoval Viktor Nesvadba a poslal svůj tým do vedení. Hrál se pohledný hokej. Šalé si v úniku hodil puk příliš do strany a bekhend se mu nepovedl, na druhé straně po hezké přihrávce Jungwirta vychytal gólman Brna útočníka Báťu. Při hře čtyři na čtyři objel aktivné Šalé branku a pozorný Sigmund vytěsnil jeho střelu nad. Jihlava mohla srovnat v polovině patnácté minuty, když Vovsík zblízka netrefil branku, možná si Schnattinger ještě připsal zákrok konečkem vyrážečky. Na druhé straně Sigmund skvěle zneškodnil dorážku Mišiaka. Zajímavostí byl rozhodně desetiminutový trest pro obránce hostí Filipa Krásného, což se v této věkové kategorii moc neděje.

Začátek druhé části vyšel Kometě ještě lépe. Po necelých třech minutách přihrál Šalé před branku na Šimona Šroma, který se trefil k levé tyči přes natahujícího se Sigmunda. O minutu později inkasovala Jihlava při vlastní přesilovce. Štěpán Linka využil zaváhání domácích na modré, najel si do bezprostřední blízkosti branky a překonal jihlavského gólmana. Domácí celek narážel na výborného gólmana Komety Schnattingera, který opět zneškodnil šanci Báti operujícího před brankou. Domácí se prosadili až na začátku osmatřicáté minuty. Fabry poslal puk do jízdy na modrou pro Jonáše Jungwirta, který nic nevymýšlel a parádní střelou vymetl levý horní roh branky. Rázem tak bylo o co hrát a Schnattinger se měl co otáčet, aby za další půlminuty uhájil své brankoviště proti jednomu z domácích forvardů.

V úvodu třetí části Jihlava zmáčkla svého soupeře jako citrón. Brněnský strážce svatyně během minuty a půl vychytal rychlý protiútok Báti, poté si na něm zblízka vylámal zuby Fabry a stejný hráč vzápětí těsně netrefil prostor u levé tyče. Z dalšího souboje Báťa – Schnattinger opět vyšel lépe brankář Komety. Šikovný domácí forvard si sjel k levému kruhu a poté blíže k brance, ovšem prostor pro cestu puku do sítě nenašel. Nevyužité šance Duklu mrzely, Brno totiž své příležitosti proměňovalo. Linka přihrál kotouč na Bronislava Daněčka a ten zblízka z levé strany zamířil pod beton k bližší tyči. Utkání se poté pouze dohrávalo. Pátou gólovou radost hostí zneškodnil Tesař, který proti Zavřelovi uzavřel prosto u své pravé tyče. Dvě vteřiny před koncem zápasu se Dukla dočkala korekce stavu. Báťa vyslal do samostatného úniku Jonáše Jungwirta, jenž zamířil přesně pod beton k levé tyči - 2:4.

Jihlava tak po souboji o první příčku tabulky přepustila post lídra Kometě, která vede o jeden bod.