6:7
(3:3, 2:1, 1:3)

Mladší žáci se na závěr rozloučili těsnou porážkou

19.03.2016 / Jaroslav Wollmann

V sobotu 19. března přivítali mladší žáci D celek Chocně. Po první třetině byl stav nerozhodný 3:3. Ve druhé části přidai domácí dvě branky a hosté se trefili jen jednou. Rozhodnutí přišlo v poslední třetině, kdy hosté otočili vývoj duel a vyhráli těsně 7:6. Tato porážka jihlavské mladíky o první místo ale připravit nemohla. Čtyři body za tři góly a asistenci si připsal Michal Lagron.
19.03.2016, Liga mladších žáků "D" - 28. kolo

HC Dukla Jihlava

Horák (30. J. Novák) – Kain, Kret, Hrubý, Jeletz, Růžička - Bakus, Němec, Doskočil – Lagron, Procházka, Kazda – D. Buzek
6

HC Choceň

7
Branky a nahrávky Jihlavy: 1. Kazda (Lagron), 6. Kazda, 13. Doskočil, 24. Lagron, 33. Lagron (Bakus), 44. Lagron. Nejlepší hráč Jihlavy: Michal Lagron.

Průběh utkání

Pohár pro vítzěze ligy kapitán Patrik Bakus, synovec jihlavské ikony.

Průběh celého utkání byl dramatický a skóre po celou dobu velice vyrovnané, oba týmy dokázaly předvádět místy pěkné hokejové momenty, po většinu času ovšem převládali ty z horšího hokejového soudku. Vítěznou branku vstřelili hosté pár vteřin před koncem utkání, nicméně vítězství si dle mého zasloužili více než my. Je ovšem velice pozitivní, jaký výkonnostní posun se nám během ročníku podařil. Když srovnám výkony ze začátku sezóny s celou druhou polovinou soutěže, tak je to jako den a noc. A je téměř až neuvěřitelné, že při takovém nízkém počtu dětí v mladších žácích (pouze 27 hráčů a 4 brankáři na dva týmy) se nám podařilo s B týmem vyhrát tuto krajskou soutěž Vysočiny a Pardubického kraje a současně A týmu ovládnout žákovskou ligu. Nechat za sebou taková družstva, jako jsou týmy Pardubic, Zlína, Komety Brna či krajských rivalů z Třebíče i Havlíčkova Brodu je opravdu krásnou vizitkou našeho klubu a tím pravým oceněním práce jak nás trenérů, tak všech dětí, kde drtivá většina měla vzorový přístup k tréninku po celý rok a mohli se díky tomu zlepšovat. Krom toho jsme vše zvládli téměř bezproblémově, jak po stránce chování či školního prospěchu. S rodiči byla spolupráce také na dobré úrovni a určitě můžou být na své potomky patřičně hrdí," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Horní řada z leva: trenér Tomáš Dzurik, Matouš Kazda, Filip Procházka, vedoucí týmu Patrik Bakus, Jan Němec, Jakub Kain, Michal Lagron, sekretář ČSLH kraje Vysočina Ing.Antonín Micka, Eduard Růžička, David Buzek, Denis Jeletz, Martin Kret, Matěj Doskočil, Jakub Hrubý
Dolní řada: Josef Novák, Patrik Bakus, Karel Horák.