4:1
(1:1, 0:0, 3:0)

Navzdory poctivé defenzivě Dukla body z Litvínova neveze

10.04.2016

Do šestého duelu baráže vstoupila Dukla ze zajištěné obrany, což vydrželo do šestnácté minuty, v níž se prosadil domácí Lukáš Válek. Na sklonku úvodního dějství však srovnal v početní výhodě Martin Kohout. Ve druhé periodě byli svěřenci Petra Vlka pod drtivým tlakem, který ale dokázali ustát. Závěrečná část ovšem přinesla definitivní rozhodnutí, Litvínov zlomil jihlavskou defenzivu třemi přesnými zásahy. Mužstvo z krajského města Vysočiny tak podlehlo Chemikům v poměru 1:4.
10.04.2016 15:30, WSM Liga - 0. kolo

HC VERVA Litvínov

Janus – Kubát, Gula, Pavelka, Sklenička, Frolo, Pavlík, Sklenička – Lukeš, Hanzl, Duda – Trávníček, Gerhát, Martynek – Piroš, Pšurný, Hořava – Doležal, Válek, Jurčík
4

HC Dukla Jihlava

Škarek – Dobrovolný, Kaláb, Zadražil, Štebih, Grebenjuk, Bilčík, Šafář – Harkabus, Skořepa, Důras – Diviš, Seman, Kohout – Prokš, Jícha, Kolář – Malec, Anděl, Mrňa
1
Branky a nahrávky: 16. Válek (Sklenička, Jurčík), 43. Hanzl (Lukeš), 48. Lukeš (Hanzl, Duda), 53. Piroš – 20. Kohout (Seman). Rozhodčí: Fraňo, Čech – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 5389. Střely na branku: 60:13. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

Průběh utkání

Zápas začal před plným hledištěm a ve výborné atmosféře, ke které přispíval i trumpetista z řad jihlavských fanoušků. Domácí fans na čele s hlasitým jižním kotlem hnali žluté na zteč, první mohl otevřít skóre už ve 2. minutě Pšurný, ale minul.

Oba celky hrály disciplinovaně, první vyloučení přišlo až v 10. minutě, to ale za špatné jihlavské střídání. Za hosty zahrozil Diviš ve 14. minutě, vykličkoval do šance, ale pak už se jásalo: Válek překvapil Škarka, který dost puků vyrážel.

Zasloužené vedení Vervy, jenže tým o něj v závěru třetiny přišel. Nejprve mohli zvýšit Hanzl a Pavlík při trestu Bilčíka, pak ale domácí zaplatili za Dudův zákrok v útočném pásmu. Kohout dostal přihrávku do ideální pozice a bylo to 1:1, při poměru střel 15:4.

Po změně stran převaha Severočechů pokračovala, ale gólový efekt scházel. Nepřišel ani při jediném vyloučení ve druhé třetině (31. Prokš). Hosté neustoupili ze svého úsilí a disciplinované obrany ani o píď. V šancích se objevili Lukeš, Pšurný či Doležal, Škarek vždy odolal. Trefil ho do ramene i skákavý puk z hole Frola ve 36. minutě. O tři minuty později se zčistajasna v brejku dva na jednoho objevili Dukláci, ale přečíslení do koncovky nesehráli.

Duklu položila chyba v rozehrávce: Lukeš zachytil přihrávku ve svém útočném pásmu, přiťukl Hanzlovi a ten z kruhů překvapil Škarka. Čtyři minuty na to se trefil přihrávající a potvrdil, že kouzlo stále ještě 16-letého gólmana z Vysočiny zmizelo. Sedm minut před koncem byl faulován v nájezdu Piroš a nařízené trestné střílení proměnil. Tím také pečetil konečný stav. Dukla podlehla Litvínovu 1:4.

Ohlasy trenérů

Jiří Šlégr (Litvínov): Jihlava dobře bránila i bruslila po celém ledě a čekala na naše chyby. Je frustrující a těžké hrát takový zápas, protože tlačíte a tlačíte a gól tam nepadne a najednou soupeř odskočí a je v obrovské šanci. Říkali jsme hráčům, že tomu pořád musí věřit,hrát stále stejně, dělat stejné věci a dávat si pozor ve středním pásmu. Jsme rádi, že jsme potom ty góly konečně dali a vyhráli jsme.

Petr Vlk (Jihlava): Musím pogratulovat soupeři k vítězství. Dvě třetiny jsme ale byli důstojným soupeřem. Před druhým gólem jsme bohužel udělali individuální chybu, poté na kluky padla trochu deka a soupeř toho využil. Po té penaltě už se to pouze dohrávalo a čekalo se na konec. Přesto musíme naše kluky pochválit.