5:1
(1:0, 2:0, 2:1)

Starší dorost vyhrál i druhý přípravný zápas, Kolín porazil stejným výsledkem jako Kometu

29.07.2016 / Tomáš Lysý

Poslední červencový čtvrtek odehrál starší dorost první přípravný zápas proti Kometě Brno, o den později nastoupili svěřenci kouče Štěpána Moravce proti Kolínu. Jihlava se ujala vedení ve 12. minutě po gólu Tomáše Valy v přesilovce. Krátce po začátku druhé třetiny vedla Dukla již o tři góly, během dvou minut se trefili Adam Hrbatý a Jiří Slabý. Ve třetí části nastříleli domácí nováčkovi extraligy staršího dorostu dvě branky, o které se zasloužili Lukáš Jindra při vlastním oslabení a Jiří Marek. Na konečných 5:1 už pouze zkorigoval hostující Robin Martínek.
29.07.2016 14:30, Přípravné zápasy staršího dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Juřička - P. Slabý, Havelka, Trávník, Veleba, Zadina, Vála, Marek, Mareš - Vrátný, Kadleček, Jindra, Hrbatý, J. Slabý, Adam, Úlovec, Kardoš, Vala, Musil, Filip, Daňhel
5

SC Marimex Kolín

Bžezina (30. Burský) - Graver, Zdeněk, Nutil, Mikula, Zelený, Potter, Gorás, Martínek, Kronus, Plíhal, Laube, Zheliznyak, Dytrych, Růžička, Kalista, Dvořák
1
Branky a nahrávky: 12. Vala (P. Slabý, Filip), 21. Hrbatý (Adam, Filip), 23. J. Slabý (Vala), 43. Jindra (Trávník, Úlovec), 49. Marek (Zadina, Kardoš) - 53. Martínek (Zdeněk). Vyloučení:. 5:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 29:21. Průběh utkání: 5:0, 5:1.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): V utkání byla na hráčích vidět únava z celého tréninkového týden. Nebyli jsme tak výbušní a aktivní jako v předchozím zápase s Kometou. Ani z jedné strany jsme neviděli špičkový hokej, chvílemi jako by si ani jedno mužstvo nebylo schopno vyhovět nějakou kombinací. Proti včerejšímu utkání jsme předvedli slabší výkon, nicméně je za námi první týden přípravy a je brzy na nějaká konkrétní hodnocení.