2:1
(1:0, 1:0, 0:1)

19.11.2016 / Ondřej Terber

19.11.2016 12:00, DHL extraliga juniorů - 20. kolo

HC Dukla Jihlava

Brož – Pospíchal, Pražák, Srnský, Váňa, Kadlec, Hrabaň, Krtek – Maštera, Hendrych, Heinrich, Mejzlík, Berka, Peschout, Geier, Kraučuk, Rezek
2

BK Mladá Boleslav

Krofta (25. Groh) – Linhart, Mattis, Mašek, Uřidil, Chujac, Marček, Mlčoch – Prokop, Musliu,Toth, Kuncek, Peterka, Kalaš, Straka, Dančišin, Krejčík, Veselý, Bednařík
1
Branky a nahrávky: 17. Maštera (Hrabaň), 25. Maštera (Geier) – 57. Dančišin (Bednařík, Marček). Rozhodčí: Doležal – Křivohlavý, Klouda. Vyloučení: 5:5, navíc Uřídil (MBL) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 38:24. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

Průběh utkání

Do utkání vstoupila lépe Mladá Boleslav, když si v prvních minutách zápasu vytvořila mírný tlak na ledě. Dukla však úvodní nápor hostů zvládla bez problému a byla to právě Jihlava, která si vytvořila první větší šanci. V 10. minutě dostala Dukla možnost zahrát si početní výhodu, ve které se dostali domácí do úniku 2 na 1, ale hostující brankář Krofta nakonec vše zvládl, když musel zasahovat proti střelám Dukly a následným dorážkám. O pár minut později dostala Jihlava další velkou možnost ke skórování, když musel jít bruslařský klub do tří a Dukla tak hrála další přesilovou hru. V té se prosadil po pár vteřinách Vojtěch Maštera, který napřáhl z kruhu a prostřelil vše, co mu stálo v cestě až k pravé tyči brankáře Krofty. Ve zbývajících minutách první třetiny už se nic vážnější nedělo a tak šli do kabin spokojenější hráči Dukly.

Na začátku druhé třetiny byl k vidění opět vyrovnaný hokej, když hra měla rychlý spád. Na další branku se čekalo do 25. minuty, zde udělal hostující brankář Krofta velkou hrubici, když ztratil kotouč za svoji bránou a Dukla stačila toto zaváhání potrestat. Svůj druhý gól v zápase vstřelil Vojtěch Maštera, který usměrnil kotouč do poloodkryté klece. Po inkasované brance se rozhodla Mladá Boleslav pro výměnu brankářů, když vystřídal brankáře Kroftu náhradník Groh. Na další velkou šanci diváci čekali až do 36. minuty. Srnský se po individuální akci dostal za obranu soupeře a jel sám na Groha, ovšem v poslední chvíli mu sjel kotouč z čepele a přestřelil hostující svatyni. Ještě před odchodem do kabin stačili hosté zahrozit, ale důležitý zákrok si připsal brankář Dukly Brož, který zastavil střelu z bezprostřední blízkosti.

Ve třetí třetině už museli hosté poněkud otevřít hru, jestliže chtěli myslet na body z utkání. Jihlava pozorně bránila dvougólový náskok a čekala na rychlé protiútoky, ze kterých hrozila. Většinou se hrálo ve středním pásmu a šance k vidění příliš nebyly. Až v 57. minutě přišlo ze strany hostů snížení. Milan Dančišin využil závěrečného náporu a prostřelil Brože, když se trefil přesně nad jeho beton. Ke konci utkání se ještě rozhodla Mladá Boleslav odvolat gólmana a hrát v šesti. I přes velký nápor hostů Dukla nakonec vše zvládla a připisuje si další tři body. Jihlava tak na domácím ledě vyhrála 2:1.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Průběh utkání byl podobný jako včera. Soupeř měl nějaké šance, ale myslím si, že jsme hráli lépe než v předchozím utkání. Do toho snižující gólu jsme hráli velice dobře, poté to bylo trošku divoké z naší strany, ale podařilo se nám to uhrát.

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Dnes jsme z výkonu zklamaní. Po včerejším dobrém utkání v Brně jsme chtěli v Jihlavě uspět a bodovat. I když jsme se ve třetí třětině přibližovali vyrovnání. Bohužel naše hra v prvních dvou třetinách nebyla dobrá a můžu soupeři jen pogratulovat.