8:0
(3:0, 2:0, 3:0)

Rezerva mladšího dorostu nestačila na lídra skupiny

20.11.2016 / Ladislav Vácha

V neděli 20. listopadu cestovali svěřenci Karla Nekvasila do Havlíčkova Brodu. Po první třetině prohrávali jihlavští mladíci 0:3. Po druhé části byl již náskok domácích pětibrankový. V poslední třetině přidali hráči Brodu další tři branky. Dukla na ledě lídra na svého soupeře nestačila a prohrála vysoko 0:8.
20.11.2016, ELIOD liga mladšího dorostu - 14. kolo

BK Havlíčkův Brod

Juřicová – Dvořák, Horáček, D. Vacík, Matula, Trupl, Kerber – P. Vacík, Kopic, Klofáč, Dudek, Rybáček, Fiala, Košťál Brdičko, Pártl, Kulhánek
8

HC Dukla Jihlava B

Holata – Kratochvíl, Nosek, Poledna, Jančí, Barák, Dúška – Augusta, Machovský, Havel, Kohout, Rampír, Pokorný, Piskač, Dýcková, Hroch, Přibil
0
Branky a nahrávky: 3. Dudek (Kulhánek), 5. Pártl (Košťál), 17. Košťál (Dudek), 21. Kulhánek (Dudek), 27. Kopic, 47. Dudek (Kulhánek), 47. Rybáček (Kopic), 48. Košťál (P. Vacík). Rozhodčí: Kubát – Cachnín, Rubner. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 54. Střely na branku: 48:11. Průběh utkání: 8:0.

Průběh utkání

Mladí Bruslaři na svého soupeře vlétli s velkou chutí a zasypali exbrodského gólmana Holatu vydatnou sprškou střel. V čase 2:59 maskovaná opora Jihlavy B už nedokázala zasáhnout včas a inkasovala. Po Tomáši Kulhánkovi se ujal kotouče Pavel Dudek a z mírného úhlu vyslal prudkou střelu, jež skončila až v síti. Dukla se snažila odpovědět, jenže ztratila puk a domácí založili smrtící protiútok. Jakub Košťál sice zblízka jen vyprášil Holatovy betony, ale Filip Pártl se z dorážky do odkryté části brány nemýlil. Havlíčkův Brod měl dál jednoznačně navrch a svou převahu korunoval ještě před první přestávkou dalším gólem. Pavel Dudek rychle obkroužil bránu a naservíroval puk jako na zlatém podnosu Jakubu Košťálovi, jenž střelou z první prostřelil gólmana Holatu.

Soubor z Kotliny se do svého soupeře zakousl i po přestávce a už za 57 sekund hry slavil znovu. Po Pavlu Dudkovi si vzal puk pod patronát Tomáš Kulhánek a krásnou bekhendovou střelou zavěsil přesně pod víko. Domácí potom hráli v oslabení po faulu Dominika Vacíka, ale hned po jeho návratu na led završili pětku. Špičkovým sólem uchvátil Marek Kopic, jenž se parádně proháčkoval jihlavskou obranou až před bránu a v pádu se trefil bekhendem přesně k levé Holatově tyčce. Svěřenci trenéra Petra Beránka si vytvořili celou řadu dalších příležitostí, ale brankář Holata se vyznamenal několika výtečnými zákroky.

V úvodu třetí periody o sobě dali výrazněji vědět i hosté, když zblízka pálil jejich kapitán Patrik Augusta, ale gólmanka Juřicová skvěle zasáhla svými betony. V čase 45:49 usedli současně na trestnou lavici brodský bek Adam Dvořák a jihlavský útočník Daniel Piskač, po čemž se hrálo 4 na 4. A to byla voda na havlíčkobrodský útočný mlýn. Mladí Bruslaři se totiž při této situaci prosadili hned třikrát, a to během necelé minuty a půl. Z pohotových dorážek uspěli Pavel Dudek a Adam Rybáček, po čemž ještě ideálně zakončil nádhernou souhru s Patrikem Vacíkem Jakub Košťál. Mladí Broďáci se tak radovali z jednoznačné výhry 8:0.

×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava