14:0
(5:0, 4:0, 5:0)

Béčko mladšího dorostu poprvé v přípravě vyhrálo, běloruskému Soligorsku uštědřilo dvouciferný debakl

11.08.2016 / Tomáš Lysý

Jestliže se B-tým mladšího dorostu během úvodních čtyř přípravných utkání neradoval z výhry, v utkání proti výběru Šachtaru Soligorsk do 13 let směřoval za vítězstvím od první třetiny. V ní se postupně trefil Jakub Krajíček, Jakub Jančí, Vít Hroch, David Mihulka a hráč, který gólové hody načal - Jakub Krajíček. Ve druhé části navýšili domácí své vedení čtyřikrát. Druhý gól přidal od modré Jakub Jančí a mezi dvě trefy Davida Mihulky, který zkompletoval hattrick, se vešel zářez Patrika Augusty v oslabení. Jubilejní desátou trefu obstaral v polovině třetího dějství Marian Havel. Ani to ale domácím nestačilo. Hattrick završil také obránce Jakub Jančí a Petr Pokorný s Jakubem Schwarzem a Dominikem Sapíkem upravili na konečných 14:0.
11.08.2016 13:30, Přípravné zápasy mladšího dorostu B - 0. kolo

HC Dukla Jihlava B

Krejčí (30. Hrubý) – Sapík, Poledna, Křišta, Buzek, Mikeš, Jančí – Mihulka, Dýcková, Krajíček – Kochrda, Havel, Schwarz – Rampír, Pokorný, Hroch
14

HC Šachtor Soligorsk

Drazkov – Karpovic, Kurbatsky, Margalik, Janovic, Gurbavic, Karatcena – Gavrik, Mickievic, Vecer – Tukmacov, Čocitrian, Kotovic – Matulevsky, Sasenkov, Mikula – Pločotňuk, Ermakovic
0
Branky a nahrávky: 6. Krajíček (Mikeš), 8. Jančí (Mihulka, Mikeš), 12. Hroch (Havel), 14. Mihulka (Dýcková), 18. Krajíček (Mihulka), 25. Jančí, 25. Mihulka (Krajíček), 30. Augusta (Krišta, Havel), 37. Mihulka (Křišta), 49. Havel (Buzek), 55. Jančí (Augusta), 55. Pokorný (Kochrda), 57. Schwarz (Kochrda, Pokorný), 59. Sapík (Rampír, Havel). Rozhodčí: Kotlík – G. Havelka, Mareček. Vyloučení: 8:6. Využití: 4:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 97. Průběh utkání: 14:0.

Průběh utkání

Již od úvodu měla Dukla utkání zcela ve své režii a to se také projevilo na výsledku první třetiny. V polovině čtvrté minuty ještě Kochrda individuální akcí na gólmana nevyzrál, ale poté již začaly padat branky. Jakub Krajíček si to namířil napříč útočným pásmem, sjel si k levé části branky a trefil se ke vzdálenější tyči. V šanci byl také Schwarz, jenž se prokličkoval mezi hráči soupeře, střelou mezi betony však úspěšný nebyl. Domácí to nemuselo mrzet, Jakub Jančí nahodil kotouč od modré a ten prošel nikým netečován až do branky. Timofej Drazkov toho příliš neviděl. Jihlava se poté ubránila oslabení, když Krejčí dobře vychytal Kotovice, nejprve jeho střelu a poté teč stejného hráče po střele Tukmacova.

Již v rovnovážném počtu hráčů zvýšil mladší dorost Dukly své vedení. Havel sice puk u levé tyče za čáru neprotlačil, avšak poté objel branku a přihrál na stejné místo Vítu Hrochovi, který již úspěšný byl. Další velkou šanci nevyužil tváří v tvář gólmanovi David Mihulka, ale trefil se hned vzápětí, když zblízka propálil gólmana. Brankostroj domácích završil hráč, který jej započal. Jakub Krajíček si po přihráce Mihulky sjel z pravé strany před branku a bekhendem zvýšil již na 5:0.

Na začátku druhé třetiny mohl zvýšit vedení domácích Augusta, jenž jel trestné střílení za zalehnutí kotouče v brance hostí, ovšem s nájezdem si nevedl dobře a při pokusu o překvapivou otočku před Drazkovem mu sjel puk z hole. Jihlavské efektivitě to nijak neubralo. Jakub Jančí v přesilové hře vystřelil od modré a Drazkov zastavil puk až kousek za čárou. O třináct vteřin později, prakticky hned po buly, dostal David Mihulka od Krajíčka puk do jízdy, namířil si to z levé strany k Drazkovovi a trefil se nad jeho pravé rameno - 7:0. Z vlastního pásma poté prošla až před branku soupeře Dýcková a její přihrávku na volného Mihulku si málem srazil do vlastní klece Kurbatsky.

Červenožlutí se prosadili i v oslabení, když rychlý kontr do rozhozené pětky Bělorusů předvedl Patrik Augusta. Střelou zblízka se nejprve neprosadil, pohotovou dorážkou mezi betony gólmana už ano. Po další individuální akci Dýckové prakticky přes celé kluziště byl puk sražen před gólmana hostí, kde jej neúspěšně dorážel Krajíček. Následovalo trestné střílení i na druhé straně za hákování Stanislava Kotovice, jenž při exekuci nájezdu trefil jen levý beton Hrubého, který v polovině zápasu vystřídal v brankovišti Krejčího. Na konci druhé části se Dukla znovu radovala v přesilovce. David Mihulka střelou z pravého kruhu zkompletoval hattrick.

Ve třetí třetině příliš šancí nepřicházelo. Naopak nepěkný obrázek přišel po tom, co Stanislav Kotovic zůstal ležet u útočné modré a na vlastní střídačku se dostal až za pomocí asistenta trenéra Čajkovského, na žádné vážnější zranění to však naštěstí nevypadalo. Jihlava krátce před polovinou třetí části ustála i osmdesát vteřin dlouhé oslabení, aby hned vstřelila desátý gól. Marian Havel se zblízka trefil nechytatelně pod horní tyčku - 10:0. O jedenáctou trefu se málem zasloužil Mihulka, leč skákavý kotouč zblízka k volnému prostoru u levé tyče nedostrkal.

Po desátém gólu se Dukla prosadila ještě čtyřikrát. Hosté šli da dvě minuty do tří, za což byli ztrestáni dvěma trefami. Jakub Jančí se trefil potřetí od modré a také završil hattrick, o půlminuty později využil klasickou výhodu Petr Pokorný, střílející z prostoru před brankou. Tři a půl minuty před závěrem byl na konci hezké kombinace Pokorného a přihrávajícího Kochrdy Jakub Schwarz, který se prosadil také zblízka. Na konečných 14:0 upravil střelou z levého kruhu po ledě k levé tyči Dominik Sapík.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): V naší hře se objevily hezké akce, dali jsme hezké góly. Musím ale zmínit, že soupeř hrál s hokejisty ročníku narození 2003 a dokonce i 2004, takže měli mladší tým než my. Pohybově na tom byli velice dobře, jsou to šikovní hráči, kteří hráli velice do těla a místy i zákeřně. Zápas byl pro nás první vítězný s hezkými akcemi, ale také spoustou chyb. Jsme rádi za výsledek i za to, že jsme pro gólmany udrželi nulu.