2:3
(2:1, 0:1, 0:1)

Úvod poslední třetiny srazil Dukle vaz

04.02.2005 / Mesk

Jako první se sice dokázali při hře čtyř proti čtyřem prosadit hosté, ale červenožlutí zásluhou teče Jaroslava Mareše bleskově kontrovali a do konce první části dokázali získat i vedení. O to však v prostřední části hry přišli a rozuzlení měla tedy přinést poslední dvacetiminutovka. Rozhodnutí v ní přišlo velmi záhy, hned ve 24. sekundě totiž nasměroval hosty svým dnešním druhým gólem k výhře Vladimír Vůjtek. Dukla tedy nedokázala bodovat po těsné prohře 2:3 a Vítkovičtí si tedy z jihlavského ledu odvážejí tolik potřebné tři body.
04.02.2005 17:30, Extraliga - 45. kolo

HC Dukla Jihlava

Masalskis - Zajac, Buzek, Ficenc, Malena, Kuchyňa, Punčochář - Vostřák, Vala, Mareš - Padělek A., Hlouch, Altrichter - Jeslínek, Bakus, Čachotský - Kaděra, Říha, Rytnauer - Klimt
2

HC Vítkovice Ridera

Pinc - Kubina, Philipp, Seman, Malík, Mojžíš, Hudec, Dresler - Vůjtek, Peterek, Varaďa - Irgl, Šimíček, Hubáček - Padělek I., Burger, Turek - Hulva, Štefanka, Köhler
3
Branky: 11. Mareš (Kuchyňa, Punčochář), 18. Jeslínek (Říha) - 10. Hulva (Malík), 29. Vůjtek (Varaďa, Malík), 41. Vůjtek (Varaďa, Peterek). Rozhodčí: Bolina - Sichrovský, Rozlílek. Vyloučení: 4:5, navíc Pinc (VIT) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1920. střely na branku: 30:35. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

Průběh utkání

Po týdenní pauze se Dukla opět představila před domácím publikem a jihlavští fandové byli plni očekávání, získají-li jejich "miláčci" alespoň nějaké body. Žlutočervení nastoupili do utkání lépe, ale Rytnauer první větší šanci neproměnil. Po několika vyloučení to byli hosté z Vítkovic, kdo se radoval jako první. Marek Malík poslal přesný pas rozjetému Hulvovi, který zkušeně zamířil a střelou nad lapačku nedal Masalskisovi sebemenší šanci, 0:1. Domácí však odpověděli opravdu bleskově. V přesilové hře nahodil puk na branku Punčochář a Jaroslav Mareš ho lehkou tečí usměrnil kolem Pincova betonu, 1:1. V závěru prvního dějství měli domácí mnoho šancí, ale Pinc dokazoval, že nevévodí statistikám brankařů náhodou. V 18. minutě byl však bezmocný. Říhův nájezd ještě pohotově vyrazil, ale na dorážku Jeslínka už nestačil, a tak jihlavští odcházeli do kabin za vedení 2:1.

Do druhé třetiny nastoupili hosté z Ostravy obrovským náporem, který domácí řešili jedním zakázaným uvolněním za druhým. Po pár minutách se již hra vyrovnala a kapitán Dukly Oldřich Bakus mohl dokonce navýšit vedení, Pinc byl však opět proti, a tak udeřilo na druhé straně. Malík našel před brankou trestuhodně volného Vůjtka, který si položil Masalskise a krásně trefil puk pod horní tyčku, 2:2. Domácí se opět pokusili o rychlé vyrovnání, ale hbitý Říha svůj únik zakončit nedokázal. V závěru třetiny předvedli pěknou akci Čachotský s Bakusem, ale střela prve jmenovaného skončila jen v lapačce Pince.

Do třetí třetiny nastoupili hosté opět bleskově. Václav Varaďa poslal dlouhou přihrávku na Vladimíra Vůjtka, který najížděl sám na Edgarse Masalskise a poslal kotouč s chladnou hlavou kolem vyrážečky domácího gólmana do sítě,2:3. Kdo čekal následnou snahu Dukly o vyrovnání, byl zřejmě zklamaný. Byli to právě vítkovičtí, kdo byl většinu času nastěhován před brankou soupeře. Jen jistý gólman Masalskis ponechával jihlavským naději. Největší šance na vyrovnání přišla až v poslední vteřině celého utkání. Při hře bez brankáře se dostal sám před Pince Říha, ale společně s pukem věnoval Pincovi a celým Vítkovicím tři body za výhru 3:2.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (Vítkovice): "Přijeli jsme si pro důležité a povinné tři body, které ale nebylo vůbec jednoduché získat. Po první třetině jsme museli v kabině zvýšit hlas, protože jsme nebyli spokojeni s hrou a přístupem hráčů. Nakonec jsme ale zápas otočili a jsem rádi, že i získali body."

Richard Farda (Jihlava): "Oproti minulým zápasům jsme odehráli výbornou první třetinu a celkově můžeme být tentokráte se hrou spokojeni. Bohužel naše koncovka je tragická. Za stavu 2:1 jsme měli několik šancí, ale nedali jsme gól. Naopak poté inkasujeme a tak zkušené mužstvo jako Vítkovice již zápas dovedlo do vítězného konce."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie