5:1
(1:0, 2:1, 2:0)

Havlíčkův Brod si poradil s rezervou Jihlavy

12.03.2017

V neděli 12. března cestovala rezerva mladšího dorostu do nedalekého Havlíčkova Brodu. Domácí družina vedli po první třetině 1:0. Ve druhé části přidali hráči Brodu dvě branky, hosté kontrovali jednou branou, když se trefil Jakub Jančí. V poslední třetině domácí hráči vstřelili ještě dvě branky a zvítězili bez problémů 5:1.
12.03.2017, ELIOD liga mladšího dorostu - 11. kolo

BK Havlíčkův Brod

Král – Dvořák, Horáček, D. Vacík, Brdičko, Matula, Trupl, Kerber – P. Vacík, Kopic, Klofáč, Dudek, Rybáček, Fiala, Košťál, Pártl, Kulhánek
5

HC Dukla Jihlava B

Krejčí – Kratochvíl, Nosek, Jančí, Sapík, Mikeš, Buzek, Poledna - Augusta, Machovský, Havel, Rampír, Kochrda, M. Kohout, Barák, Krajíček, Mihulka, Hroch
1
Branky a nahrávky: 3. P. Vacík (Klofáč, Kerber), 24. Dudek (Kulhánek), 28. Rybáček (Fiala, Kopic), 53. Rybáček (Kopic, Dvořák), 58. D. Vacík (P. Vacík) – 29. Jančí. Rozhodčí: Žák – Cachnín ml., Kubát. Vyloučení: 5:10. Využití: 0:0. V oslabení: 2:0. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.

Průběh utkání

Mladí Bruslaři začali hodně aktivně a už ve 3. minutě otevřeli gólový účet zápasu. Po Filipu Klofáčovi se dostal před bránou soupeře k puku Patrik Vacík a zblízka procedil puk za záda gólmana Krejčího. Havlíčkův Brod byl i v dalším průběhu úvodní dvacetiminutovky jednoznačně aktivnější, po většinu času svíral Jihlavu B v jejím pásmu a pravidelně zaměstnával gólmana Krejčího, jenž držel hosty skvělými zákroky. Po gólu hlasitě volala zejména šance Dana Fialy, jenž po výborném pasu Adama Rybáčka zblízka nastřelil jen dobře postaveného brankáře Krejčího. V největší šanci Dukly si ocitl Jakub Krajíček, jenž zblízka zakončoval z voleje po přesné nahrávce Patrika Augusty, ale brankář Král pohotově zasáhl betonem.

Hosté mohli vyrovnat na začátku druhé třetiny při vlastním oslabení, ale gólman Král se předvedl ve skvělém světle a střelu z bezprostřední blízkosti na konci samostatného úniku vytěsnil mimo svou svatyni. Velkou šanci nevyužil ani Matyáš Machovský, jehož dělovku z předbrankového prostoru zlikvidoval brankář Král lapačkou. Domácí toho dokázali využít hned z protiútoku, když Tomáš Kulhánek vyslal kupředu Pavla Dudka a ten si před gólmanem Krejčím věděl rady. Havlíčkobrodská družina měla i nadále více ze hry a ve 28. minutě vedla už o tři branky. Na konci svižné kombinace v útočném pásmu stál Adam Rybáček a z mírného úhlu na levé straně skóroval. Jihlavané nesložili zbraně a okamžitě odpověděli, když snížil na dvoubrankový rozdíl přesnou střelou Jakub Jančí. Na ledě se potom začalo pořádně přiostřovat, ale rozhodčí celou situaci zvládli.

Ve třetí periodě se žádné drama nekonalo. Svěřenci trenérů Petra Beránka a Tomáše Harta dál diktovali tempo hry a pravidelně prověřovali pozornost gólmana Krejčího. A v 53. minutě udeřili počtvrté! Marek Kopic předložil z rohu pásma hezký pas na hůl Adama Rybáčka, který si mezi kruhy kotouč zpracoval a výtečnou zápěstní střelou se trefil nad rameno brankáře Krejčího. Hosté se i za nepříznivého výsledku tlačili dopředu, jenže v cestě jim stál spolehlivě chytající brankář Král, jenž předvedl několik famózních zákroků. Dukla mohla v závěru duelu snížit při přesilovce a odhodlala se ke hře v šesti, ale Patrik Kopic vyhrál vhazování na svého bratra Dominika Vacíka a brodský kapitán přesnou střelou přes celé hřiště uzavřel do prázdné brány na 5:1.

Ohlasy trenérů

Petr Beránek (BK Havlíčkův Brod): Do utkání jsme nastoupili aktivně. Myslím si, že první třetinu jsme měli pod kontrolou, i když jsme z toho nevytěžili tolik gólů. Soupeř začal potom hrát hodně tvrdě, všímal si pouze hráčů a ne kotouče. Z jeho strany to bylo hodně nehokejové, zajímalo ho jen to, aby nám trefil hráče. Museli jsme se tomu přizpůsobit a naši hru jsme zjednodušili. Myslím si, že se nám to povedlo. Je škoda, že bylo hodně vyloučení, to celou hru narušilo. Byl to takový vyhecovaný zápas, takže zase něco trochu jiného. Mně se to celkem líbilo. Vyhráli jsme 5:1, takže super.

×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava