5:0
(0:0, 2:0, 3:0)

16.03.2017 / Michal Kuba, Daniel Kinc

16.03.2017 17:00, DHL extraliga juniorů - 0. kolo

HC Kometa Brno

Dostál – Trnka, Furch, Král, Zábranský, Šnajnar, Mikyska – Novák, Havlát, Dvořák, Gajarský, Horký, Mlynář, Dymáček, Havránek, Kratochvíl
5

HC Dukla Jihlava

Brož – Pospíchal, Pražák, Srnský, Váňa, Kadlec, Hrabaň, Krtek – Maštera, Ondráček, Heinrich, Mejzlík, Adam, Berka, Peschout, Čermák, Kraučuk
0
Branky a nahrávky: 25. Horký (Havlát, Šnajnar), 37. Horký (Havlát), 45. Havlát (Mlynář, Zábranský), 47. Mlynář (Havlát, Horký), 51. Kratochvíl (Novák, Trnka). Rozhodčí: Čech, Dědek – Gebauer, Hanzlík. Vyloučení: 4:6, navíc Heinrich 5 + do konce utkání, Mejzlík (oba JIH) 10 min. + do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 247. Střely na branku: 45:19. Průběh utkání: 5:0.

Průběh utkání

Rozhodující sedmé utkání čtvrtfinálové série mezi Kometou a Jihlavou začali aktivněji domácí hokejisté, kteří zasypali branku Dukly, ovšem brankář Brož všechny střelecké pokusy pokryl. Oba celky si v úvodní třetině vyzkoušely hru v početní výhodě, ovšem ani jeden z nich se branky nedočkal. První dvacetiminutovka branku nepřinesla, a tak se odcházelo do kabin za stavu 0:0.

Druhou část začali domácí aktivně a brzy se do šance dostal Mlynář, který ještě vylepšil pozici Havlátovi. Brož brzkému náporu Brna odolal. V pětadvacáté minutě už měli modrobílí důvod k radosti. Šnajnar nahodil puk do brankoviště a Luboš Horký protlačil volný puk za záda jihlavského gólmana - 1:0. Postupně se na obou stranách střídaly brankáři se svými zákroky, nutno však podotknout, že domácí Dostál si tolik nezachytal. Po polovině utkání se hosté dostali poprvé k přesilovce. Kratochvíl ale svůj trest odpykal celý. Během následujícího vyloučení Dymáčka ale Jihlava doplatila na ne zcela zabezpečenou obranu. V brejku našel Havlát spoluhráče Luboše Horkého a ten lehkou střelou našel místo pod vyrážečkou Brože - 2:0.

Nebylo by poprvé, kdy by Kometa v této sérii ztratila vedení. V tomto případě se ale tak nestalo. Na začátku třetí periody navýšil vedení Brna Robert Havlát z mezikruží - 3:0. O dvě minuty později byl další důvod k domácí radosti. Po nevydařené rozehrávce se v pásmu Jihlavy dostala ke kotouči Kometa a přihrávku před brankoviště dostal Tomáš Mlynář, jenž bez většího čekání zamířil pod horní tyč - 4:0. Pomyslnou tečku za utkáním udělal v čase 51:00 kapitán Petr Kratochvíl, který si na kruhu důrazně klepl o přihrávku a okamžitě dostal od Nováka puk, který skončil až v síti - 5:0.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek: Utkání bylo podobné jako ty předchozí. Zase jsme do Jihlavy bušili, tentokrát jsme ale neudělali dozadu chyby. Díky několika brankám jsme získali převahu, celý mančaft se s tím porval a myslím si, že jsme postoupili zaslouženě. Gólman nám tradičně dobře zachytal, přes beky k útočníkům jsme podali kvalitní výkon. Jihlava byla velmi nepříjemný a houževnatý soupeř.

Patrik Augusta: Soupeři gratuluji k výhře. K vidění byla parádní série a juniorský hokej. Jsem hrdý na svoje hráče, že jsme donutili Kometu vytáhnout všechny trumfy.