0:2
(0:0, 0:1, 0:1)

Jihlavská Dukla nestačila na Mountfield HK a na domácím ledě mu podlehla 0:2

13.10.2017 / Pavel Křivan

Jihlavským hráčům se nepodařilo prodloužit domácí neporazitelnost na svém ledě a podlehla hostujícímu Hradci Králové 0:2. Ve druhé třetině nejprve inkasovala z hole Richarda Jarůška a ten si svoji gólovou radost zopakoval i ve třetím dějství, kdy svoji střelou v přesilové hře dokázal propálit vše, co mu stálo v cestě. V utkání hraném před výbornou diváckou kulisou si tedy Mountfield HK odváží z Jihlavy tři body.
13.10.2017 17:30, Tipsport extraliga - 12. kolo

HC Dukla Jihlava

Škarek – Suchánek, de la Rose, Zdráhal, Šidlík, Ulrych, Bryhnisveen, Váňa – Jiránek, Skořepa, Kubalík – Rys, Seman, Čachotský – Anděl, Hlinka, Žálčík – Protasenja, Hubáček, Macík
0

Mountfield HK

Rybár – Gregorc, Cibulskis, Graňák, Pavlík, Vydarený, Pláněk – Šimánek, Dragoun, Köhler – Cingel, Kukumberg, Jaroslav Bednář – Červený, Koukal, Vopelka – Látal, Zigo, Jarůšek
2
Branky a nahrávky: 29. Jarůšek (Vydarený, Látal), 58. Jarůšek (Cingel, Pavlík). Rozhodčí: Hejduk, Sýkora – Brejcha, Pešek. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 5026. Střely na branku: 13:17. Průběh utkání: 0:2.

Průběh utkání

Ohlasy trenérů

Pavel Hynek (Mountfield HK): Jeli jsme do Jihlavy s respektem a pokorou, protože jsme věděli, že Dukla hraje doma dobře a boduje. Nechtěli jsme utkání podcenit. Během prvních deseti minut jsme měli dobrý vstup do zápasu, ale naložili jsme špatně s přesilovými hrami. Před výbornou diváckou kulisou byl hokej od druhé třetiny hodně bojovný a důležité bylo, že jsme dokázali dát první gól. Více to podpořilo naší defenzívní taktiku. O větší klid jsme se připravili nevyužitými příležitostmi a soupeři jsme tak neodskočili. Ale i domácí měli šance a utkání bylo otevřené až do závěru, než jsme vítězství potvrdili druhým gólem. Hráčům musím poděkovat za tři body. Jak já vždy říkám - až do půlnoci máme volno a zítra začínáme znova.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Diváci, kteří přišli, viděli oboustranně slušné utkání, bohužel z naší strany žádný gól do soupeřovy branky. Přijel vynikající soupeř, dle mého názoru možná zatím nejlepší, který tady byl. Dobře bruslící, bránící střední pásmo a organizovaný v obranném pásmu, což nám dělalo ohromné problémy. Nějakou šanci jsme měli v přesilové hře, bohužel jsme nevstřelili kýžený gól, kterým bychom získali klid na hokejky. Od toho se celé utkání odvíjelo. Hradec dal první gól a pak si zápas pohlídal. Má velice zkušené mužstvo - s hokejisty jako Bednář nebo Köhler - a pro nás bylo těžké dostat se přes soupeřovy hráče do středního pásma.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie