0:2
(0:1, 0:1, 0:0)

Hledá se střelec, Dukla doplatila na produktivitu a 120 minut čeká na gól

21.11.2017 / Tomáš Kalas

Trvalo to velmi dlouho, než se utkaly týmy, které jako poslední v extralize nezaznamenaly žádný vzájemný zápas tuto sezonu. Dukla přivítala Liberec a od první minuty bylo k vidění poměrně opatrné utkání. Jako první šli do vedení hosté zásluhou Jelínka v 7. minutě. Domácím se poté nedařilo dostat do souvislejší hry, Liberec tak šel do kabiny s vedením o jeden gól. Ve druhé třetině pozvedli domácí svůj projev, jenže gól nevstřelili ani po střele Lukáše Anděla, která se po teči šourala vedle pravé tyče. Liberec se dostal ale do vedení do dvě branky zásluhou důrazu Ordoše. V třetí třetině si Liberec v poklidu bránil výhru, Duklu k ničemu nepustil a došel si tak pro tři body po výhře 2:0.
21.11.2017 17:30, Tipsport extraliga - 24. kolo

HC Dukla Jihlava

Škarek – Suchánek, de la Rose, Kajínek, Stříteský, Ulrych, Šidlík, Váňa – Jiránek, Skořepa, Kubalík – Čermák, Zeman, Čachotský – Anděl, Seman, Žálčík – Rys, Hubáček, Diviš
0

Bílí Tygři Liberec

Janus – Ševc, Havlín, Šmíd, Jánošík, Derner, Kolmann, Pyrochta – Krenželok, Jelínek, Jašek – Kvapil, Bulíř, Bakoš – Ordoš, Redenbach, Bartovič – Vlach, Lakatoš, Stránský
2
Branky a nahrávky: 7. Jelínek (Vlach), 29. Ordoš (Redenbach). Rozhodčí: Hribik, Svoboda – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:3, navíc Seman (JIH) 10 min. OT. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 3692. Střely na branku: 22:27. Zblokované střely: 7:14. Hity: 4:2. Vhazování: 31:24. Průběh utkání: 0:2.

Průběh utkání

Oba celky se utkaly poprvé za celou sezonu, utkání, které se mělo hrát v první čtvrtině soutěže, bylo vlivem účasti Liberce v hokejové Lize Mistrů a zaplněnému programu v Home Credit areně odloženo
Do utkání vstoupily oba celky opatrně, spíše vyčkávaly na to, co předvede soupeř. První se ukázal Liberec ve 3. minutě, střelu Kvapila z levého kruhu mohl dorážet do prázdné Ordoš, Škarek si pomohl holí a puk odpálil. Jihlava odpovídala o dvě minuty později, Žálčíkovo nahození velmi nejistě zpracoval brankář Janus a Zeman, stejně jako Ordoš, dorážel, liberecky gólman se dokázal přemístit a betonem zasáhnout. V 7. minutě už ale byl k vidění první gól. Vlach zpracoval puk na hraně ofsajdu, poradil si s dvěma hráči a nabil mezi kruhy Petru Jelínkovi, ostřílený útočník otevřel o pravou tyč účet utkání. I přes tyto akce ale byl k vidění dále hokej plný nepřesností. Zmínit je ale potřeba šanci Tygrů v oslabení po vyloučení Ševce. Jelínek s Lakatošem využili nepřesné přihrávky a ujeli do přečíslení 2 na 1, střelec prvního gólu hostí volil střelu, Škarek však vykryl. Liberec poté začínal postupně přebírat iniciativu v utkání, Bulíř ale minutu před koncem po chybě domácí obrany svůj únik nepřeměnil v gól.

Druhou třetinu odšpuntoval využitím chyby v hostující rozehrávce nájezdem na branku Kubalík, puk měl na hokejce velmi neposedný a dotírající Stránský ho kotouče před brankou zbavil čistě, ač domácí fanoušci byli jiného názoru. Dukla se zlepšenou hru snažila vyrovnat, jenže v 29. minutě přišel přesný opak. Redenbach přihrávkou z prostoru středového kruhu vyslal Ordoše, který se natlačil před svého strážce Kajínka a Jan Ordoš forhendovou kličkou navýšil vedení na dva góly. I přesto se ale domácí nevzdávali a za celý zápas byli gólu asi nejblíže v 36. minutě. Střílel Anděl a puk byl na hraně brankoviště tečován, Janus vůbec nic neviděl a byl rád, když se puk prošoural těsně vedle pravé tyčky. Když Dukla nevyužila ani přesilovku po vyloučení Redenbacha, po siréně se z některých částí stadionu ozýval pískot.

V poslední části si šelmy hlídaly svůj dvougólový polštářek, vedení mohly navýšit v 44. minutě, domácí brankář ale skvěle zabránil střele Jaška zblízka. Další možnost na gól daroval obránce Váňa namazáním puku na hůl Kvapila, liberecký forvard si sice Škarka roztáhl, ale nezakončil. Dukla se snažila vstřelit alespoň kontaktní gól, ale nebylo jí vůbec souzeno. Atmosféra začala pomalu houstnout především na tribunách, kdy rostla nervozita diváků vůči hernímu projevu domácích. Poslední šanci měli domácí šest minut před koncem po vyloučení Ševce, na červenožluté jakoby padla deka a vůbec se nedařilo dostat do zakončení. Dobře byl na tom Šidlík, avšak při nápřahu holí náčiní zlomil a signalizoval tak zmar Jihlavských. Zápas se poté pouze dohrával a Dukla si před nejnižší návštěvou sezony, pouhými 3692 diváky, připsala třetí prohru v řadě. Na gól čeká již 120 minut a Liberci podlehla 0:2.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Bílí Tygři Liberec): Odehráli jsme velmi organizovaný, bojovný zápas. Základ k němu podali starší a zkušení hráči, kteří byli vzorovým faktorem zápasu. Hráli jednoduchý, účelný hokej, podpořený výborným výkonem gólmana Januse. I když se Dukla snažila tlačit do brány a byla aktivní, tak jsme utkání zvládli organizovanou hrou.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Mě se utkání hodnotí velice těžce, protože za poslední tři zápasy jsme vstřelili jedinou branku. Na gól se ohromně nadřeme a de facto soupeři v každém zápase darujeme branku chybou na obranné modré čáře. Tak zkušený tým, kterým Liberec je, toho zase dokázal využít. Přestože jsme si vypracovali nějaké šance, tak puk letí dva tři centimetry od tyčky a štěstí máme zatím otočené zády. Nedostane nás z toho nic jiného než tvrdá práce na tréninku. Hráči to potřebují dostat pod kůži a věříme, že síla a morálka týmu je taková, že se to další zápas otočí.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie