2:1
(1:0, 1:1, 0:0)

10.08.2017 / Lukáš Foff

10.08.2017, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

Mountfield HK

Kouba (34. Bartozel) – Hroudný, Muška, Kynčl, Jonáš, Pohl, Moník, Macháň – Hašek, Pažourek, Hnik, Hejna, Matouš, Mašín, Havelec, Chalupa, Hidveghy, Řepík, Matějček, Maršík
2

HC Dukla Jihlava

Juda – Srnský, Vála, Hrabaň, Pražák, Mareš, Váňa, Havelka, Krtek – Peschout, Adam, Mejzlík, Čermák, Jindra, M. Strnad, Donda, Kadleček, Waller, Hrbatý, Slabý, K. Strnad
1
Branky a nahrávky: 5. Matějček (Mašín), 35. Pohl (Hnik) – 29. Waller (Čermák). Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Průběh utkání

Do utkání vstoupila skvěle Jihlava, která se na tři přihrávky dostala před Štěpána Koubu, ale Lukáš Jindra namířil kotouč pouze přesně do jeho betonů. Poté však už byli mnohem více vidět domácí hráči, kteří navíc zužitkovali hned první přesilovou hru. Zpoza brány dostal puk na hokejku od Patrika Mašína Štěpán Matějček a našel místečko u bližší tyčky – 1:0.

O pár minut později svůj tým znovu podržel hradecký brankář Kouba. Lavička domácích velmi špatně vystřídala a Joshua Wller se ocitl naprosto osamocen před bránou, jenže selhal. Tempo bylo na přátelské utkání vysoké a skoro se nevylučovalo. Ubylo však šancí. Jedinou měl střelec úvodní branky Matějček, který svojí prudkou střelu otřel o levou tyč Judovy klece.

Na začátku druhé dvacetiminutovky mohli zvýšit náskok domácích Mašín a po něm Pažourek, ale oba je vychytal Juda. Poté zahrozila ve vlastním oslabení Jihlava, ale Kouba se s Mejzlíkem zvládl přesunout. Hra se vyrovnala a oba celky měly šance ke skórování. Ve 29. minutě ujeli hosté v oslabení podruhé, ale tentokrát to už využili. Joshua Waller dostal žabku přesně na hůl a uklidil puk do sítě – 1:1.

Oba celky dělaly hrubé chyby v rozehrávce a gólmani je za své spoluhráče museli hasit. Zhruba v polovině zápasu hradečtí trenéři sáhli k plánovanému střídání gólmanů, takže Koubu vystřidal Matěj Bartozel. Ten byl na hřišti minutu a půl a už se mohl radovat. Hnik předvedl skvělou akci a předložil luxusní pas Mikuláši Pohlovi, který vrátil Mountfieldu HK vedení. To vydrželo až do konce třetiny i proto, že Bartozela jednou zastoupila horní tyč.

Hradec mohl odskočit do dvougólového vedení ve 46. minutě, ale Judu zachránilo břevno a poté si sám připsal dva skvělé zákroky. Na druhé straně se objevil aktivní Waller před Bartozelem, ale ani hradecký gólman se nenechal zahanbit. Od té doby hokejovosti rapidně ubylo, naopak se hráči mnohem víc sráželi a na ledě nebyl kousek volného místa.

V přesilové hře trestuhodně přestřelil Dominik Řepík, ale na jeho obranu se mu kotouč postavil na hranu. Konec třetí třetiny patřil Jihlavě, Aleš Krtek byl prvním, který mohl srovnat, ale největší šance přišly v 59. minutě. Matěj Bartozel však začaroval svojí bránu a za svá záda žádný puk nepustil. Hradec v přípravném zápase s Jihlavou zvítězil 2:1.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Určitě to byl lepší výkon než proti Českým Budějovicím, kdy ten zápas byl opravdu špatný. Tentokrát jsme zlepšili pohyb, hráli jsme agresivně, což je přesně to, co chceme. Měli jsme výpadek v druhé půlce první třetiny, ale jinak jsem spokojen s nasazením... Akorát to zakončení nás trápí. Měli jsme tam nějaké tutovky, bohužel jsme je neproměnili. Pořád je to ale jen příprava. Měli jsme alespoň šanci zkusit si přesilové hry, které jsme zatím neměli. Výsledek příliš neřeším, hlavně ten výkon, který se posunul.

Aleš Krátoška (Mountfield HK): Proti Jihlavě je to vždycky urputný boj, protože velmi dobře brání. U nich jsme prohráli 2:0, tady nakonec výhra 2:1. Podle mě rozhodla druhá třetina, kde jsme měli 14 střel a dali jsme pouze jeden gól. Měli jsme odskočit na víc branek a mohlo to být z naší strany lepší. Takhle jsme se klepali až do konce. Jihlava byla posledních deset minut lepší a kluci začali bláznit a přestali si držet posty. Byli jsme pod velkým tlakem a jen tak tak, že jsme nedostali gól. Jsme za výhru rádi, ale je to pořád jen příprava a je to hodně syrové. Byli tam lepší i horší okamžiky. Konec se mi moc nelíbil, protože se kluci nechali strhnout. Opustili jsme jednoduchou hru, kterou jsme hráli třeba ve druhé třetině. Nakonec jsme to ale umlátili.