0:3
(0:0, 0:3, 0:0 )

Mladší dorostenci doma nebodovali, Havlíčkovu Brodu nedali ani gól

09.09.2017 / Pavel Křivan

V sobotu v pravé poledne přivítali mladší dorostenci Dukly celek Havlíčkova Brodu. V první třetině žádná branka nepadla. O své výhře rozhodli hosté během druhé třetiny, kdy se jim podařilo vstřelit tři branky. Svěřenci Petra Svobody se čestného úspěchu nedočkali a prohráli 0:3.
09.09.2017 12:00, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 1. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčí – Brož, Moravec, Winkler, Chvátal, Sapík, Vranka – Menšík, Chlubna, Augusta -Mihulka, Polodna, Havel – Adam, Čermák, Zdarsa – Kochrda
0

BK Havlíčkův Brod

Král – Kerber, Vacík, Klofáč, Matula, Řehout, Horáček, Zych – Vyvial, Kopic, Fiala – Prýl, Vacík , Dáňa – Pártl, Rauš, Trupl – Dymák
3
Branky a nahrávky: 28. Kopic (Fiala), 28. Prýl, 37. Vyviál (Kopic, Dáňa). Rozhodčí: Slavík, Polonyi, Šťastná. Vyloučení: 4:3. Využití: Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 97. Střely na branku: 25:33. Průběh utkání: 0:3.

Průběh utkání

První třetina branku nepřinesla. Více nebezpečným týmem byla jihlavská Dukla i když obě mužstva si dokázala vytvořit několik nebezpečných situací. Pozorní brankáři Krejčí s Králem však jejich pokusy zdárně kryli a stav po první části byl tedy bez branek 0:0.


V polovině utkání druhé třetiny se z ospalého hokeje stála přestřelka pro havlíčkobrodské hokejisty. Nejprve Marek Kopic otevřel skóre utkání začátkem 28. minuty a o třicet vteřin později navýšil na dvoubrankový náskok Adam Prýl. Havlíčkův Brod byl po zbytek třetiny lepším týmem, kdy toho dokázal zužitkovat i v závěru druhého dějství. V 37. minutě se nádhernou střelou švihem prosadil Josef Vyvial, který uzavřel prozatímní skóre na 0:3. Jihlava zůstala spíše v šoku a nedokázala se osvobodit s vlastního obranného pásma po celou dobu tlaku hostů.


Poslední třetina, stejně jako první, branku nepřinesla. Hráči Jihlavy se pokoušeli o kontaktní branku, ale pozornost brankáře Krále jim zhatila veškeré jejich pokusy. Celkový dojem působil spíše tragicky o snahu vstřelit alespoň jednu branku.Havlíčkův Brod, tak zaslouženě zvítězil v úvodním kole ELIOD extraligy mladšího dorostu výsledkem 0:3.

Ohlasy trenérů

Petr Beránek (BK Havlíčkův Brod): Pro nás to byla premiéra v extralize. Loni jsme postoupili s tímhle mužstvem. Tým jsme poskládali z domácích hráčů a věděli jsme, že extraliga je rychlejší soutěž a celou dobu jsme na to trénovali, tak aby jsme to tempo zvládli. O Jihlavě jsme věděli, že je hodně nepříjemný soupeř, mají velký tah na bránu, takže jsme se na to dostatečně připravili a kromě té první třetiny, která byla taková opatrná. Kluci z toho byli jako opaření, tak ta druhá třetina rozhodla o tom zápase, kdy jsme hráli tu naší hru na kterou jsme zvyklí. Jsem rád, že i tu třetí třetinu zvládli naopak takticky, kdy jsme hráli to co jsme potřebovali a všichni plnili ty pokyny, které jsme jim dali a za to jim patří velký dík.

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Bez gólu se samozřejmě vyhrát nedá. V první třetině jsme měli několik gólových šancí, které jsme nevyužili, což si myslím že rozhodlo. Rozhodla druhá třetina, kdy jsme dostali tři slepené góly a dneska Havlíčkův brod svoji urputnou obranou nás obral o všechny ty šance, které jsme v té útočné třetině měli. Byli hold zarputilejší a zasloužili si vyhrát. Tím soupeři gratuluji a doufám, že kluci pochopili o čem ta extraliga je a začnou na sobě pracovat tvrději než dosud.