6:3
(2:1, 2:1, 2:1)

Mladší dorost doma překonal Motor a ve druhém utkání bere první body

14.09.2017 / Tomáš Lysý

Ačkoliv se ve druhém kole extraligy mladšího dorostu dostali do vedení jako první hosté z Českých Budějovic, Dukla tentokrát podobné komplikace jako v prvním utkání proti Brodu nepřipustila. Za 37 vteřin srovnal Patrik Čermák a necelou minutu na to otočil stav na domácí stranu Matouš Menšík. Ve druhé třetině po slepených gólech Tomáše Chlubny a Mariána Havla navýšila Jihlava své vedení. Ačkoliv České Budějovice přes pauzou jednou brankou snížily, červenožlutí si již vítězství pohlídali. Mezi přesné zářezy Tomáše Chlubny a Davida Polodny z třetí části se totiž vešel jen jeden gól hostí a Dukla tak vyhrála 6:3.
14.09.2017 15:45, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 2. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčí – Sapík, Brož, Moravec, Winkler, Chvátal, Vranka – Zdarsa, Mihulka, Chlubna, Augusta, Machovský, Menšík, Čermák, Havel, Kochrda, Polodna
6

Banes Motor České Budějovice

Korytar (29. Lidák) – Jasečko, Endl, Pojar, Dvořák, Pavlát, Hail, Svach – Hrakholski, Michal, Novák, Hanák, Ryba,Kašpar, Nevšímal, Březina, Schwartz, Janoch, Lukeš, Pouzar
3
Branky a nahrávky: 11. Čermák (Chvátal), 12. Menšík (Polodna, Chlubna), 27. Chlubna (Menšík, Čermák), 28. Havel (Brož, Čermák), 47. Chlubna (Menšík, Havel), 52. Polodna (Brož, Chlubna) - 11. Hanák (Pojar, Ryba), 38. Novák (Janoch), 48. Kašpar (Pavlát). Rozhodčí: Suchý - Berger, Tichý. Vyloučení: 5:5. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 43. Střely na branku: 38:33. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3, 6:3.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (HC Motor České Budějovice): Zápas byl poměrně vyrovnaný, nahoru dolu. Jihlava nám dala po našich chybách dva góly, další dva góly byly takové nešťastné. Domácí nás předčili v koncovce a jak vedli o dva góly, tak začali dobře bránit. Těžko se nám proti nim prosazovalo, ale i přesto jsme si nějaké šance vytvořili. Chvilku to vypadalo, že dáme další kontaktní gól, ale po naší chybě nám soupeř zase odskočil. V koncovce máme zatím rezervy.

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Šlo o vyrovnané utkání s šancemi na obou stranách. Byli jsme produktivní a povedly se nám přesilovky, ze kterých jsme dali tři góly, což je určitě pozitivum. Velice slušně jsme bránili, uhráli jsme oslabení bez inkasovaného gólu a kluci blokovali střely. Celý mančaft zaslouží pochvalu, protože hrál jako tým a dokopal utkání k výhře.