1:5
(0:2, 0:2, 1:1)

Mladší dorostenci potřetí v řadě prohráli, od Liberce dostali pět branek

30.09.2017 / Jaroslav Vondrák, Tomáš Lysý

V sobotu 30. září přivítali svěřenci Petra Svobody celek Liberce. Hosté byli po celý zápas lepším týmem a od úvodních minut si šli za vítězstvím. Po první třetině vedli 2:0. Ve druhé části přidali mladší dorostenci Liberce další dvě branky. Čestného úspěchu se Dukla dočkala ve 47. minutě, když se ve vlastním oslabení prosadil Patrik Čermák. Dukla podlehla Liberci 1:5.
30.09.2017 15:00, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 6. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčí (45. Pavlas) – Mikeš, Kratochvíl, Sapík, Brož, Moravec, Winkler, Chvátal – Zdarsa, Adam, Mihulka, Chlubna, Augusta, Menšík, Čermák, Kochrda, Polodna
1

Bílí Tygři Liberec

Čajan – Kovář, Hampl, Hladík, Böhm, Starý, Kollert – Pray, Jansa, Jakubec, Cikhart, Jiruš, Rossmy, Strnad, Nezbeda, Chmelař, Gajda
5
Branky a nahrávky: 47. Čermák – 3. Jakubec (Böhm, Rossmy), 19. Cikhart (Pray, Jansa), 23. Nezbeda (TS), 36. Nezbeda (Hampl, Strnad), 45. Strnad. Rozhodčí: Suchý – Kučera, Kotrba. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 52. Střely na branku: 17:44. Průběh utkání: 0:5, 1:5.

Průběh utkání

Utkání začalo ze strany Liberce rychlým vedením. Už po dvou minutách a sedmi vteřinách se po kombinaci Rossmyho a Böhma k puku dostal Tomáš Jakubec a otevřel skóre utkání. V průběhu první dvacetiminutovky si modrobílí vytvořili ještě několik slibných šancí, brankář Dukly Krejčí ale svůj tým držel. Podruhé se tak skóre měnilo až v samém závěru první třetiny. Jansa s Prayem nachystali střeleckou pozici pro Jana Cikharta a ten se nemýlil - 0:2.

I úvod druhé periody vyšel lépe hostům. Už po dvou minutách byl v úniku nedovoleně zastaven Lukáš Nezbeda, který vzápětí proměnil nařízené trestné střílení. Také čtvrtý gól padl do jihlavské branky, když se po Hamplově nahrávce prosadil opět Lukáš Nezbeda - 0:4. Ve druhé třetině byli Liberečtí aktivnější, což dokládá i počet střel. Za dvacet minut vyslali Tygři na branku domácích jedenadvacet pokusů, zatímco Dukla prověřila Krátkého jen v pěti případech.

Ve třetí třetině překonal Krejčího po samostatné akci ještě Vojtěch Strnad a zaokrouhlil skóre na 5:0 z pohledu Liberce. Domácím se podařilo vstřelit alespoň čestnou branku, když v sedmačtyřicáté minutě ve vlastním oslabení ujel Patrik Čermák a zpravil na končených 1:5.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Liberec ukázal, proč vede skupinu. Hrál velice dobře, dobře bruslil, dostával nás pod tlak a využil de facto každou naší chybu. My jsme naopak chyby soupeře nevyužily, a proto jsme prohráli.