3:2p
(0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)

08.09.2017 / Eliška Mrázková

08.09.2017 17:30, DHL extraliga juniorů - 1. kolo

HC VERVA Litvínov

Š. Havlík – Urbánek, Macháč, D. Havlík, Březák, M. Havlík, Starý – Kučera, Leitner, Kordule, Drašar, Vopat, Bárdoš, Pecka, Ineman, Krsek, Jícha
3

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Mareš, Rašín, Hrabaň, Krtek, Vála, Havelka – Kadleček, Jindra, Adam, Heinrich, Mejzlík, Strnad, Waller, Peschout, Čermák
2
Branky a nahrávky: 30. Jícha (Vopat), 47. Kučera (Havlík), 64. Jícha (Leitner, Březák) – 40. Strnad (Heinrich), 55. Vála (Čermák, Mejzlík). Rozhodčí: Zubzanda, Kostourek – Coubal, Kokrment. Vyloučení: 9:8. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 84. Střely na branku: 31:37. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Průběh utkání

Do první třetiny vstoupil lépe Litvínov, který si začal vytvářet šance, ovšem žádnou neproměnil. V 6. minutě první třetiny si zahrála svou první přesilovku Jihlava, když usedl na trestnou lavici Vopat za hákování. Hosté však nedokázali využít této šance, ani když byl Ineman potrestán dvouminutovým trestem. Minutu před koncem třetiny zkusil Urbánek ještě dvakrát vystřelit od modré, ale dobře připraveného Šťastného nepřekonal. Do kabin se tak šlo bez jediného gólu.


Druhá třetina odstartovala přesilovkou Litvínova, který neváhal a posílal na Šťastného jednu střelu za druhou, ale hostujícího brankáře nepřekonal. Až v 9. minutě druhé třetiny se podařilo Josefu Jíchovi jako prvnímu svou přesnou střelou do horního rohu brány zdolat jihlavskou svatyni. Ve 32. minutě si domácí zahráli přesilovku 5 na 3. Březákova střela pouze zazvonila o tyčku brány a pro Litvínov to tak byla další neúspěšná přesilová hra. Půl minuty před koncem druhé třetiny využil přesilovky Milan Strnad, který poslal kotouč mezi Havlíkovy betony a srovnal tak skóre.


Třetí třetina byla opět plná nevyužitých početních výhod. V 6. minutě dokázal Martin Kučera v oslabení prchnout jihlavským hráčům a střelou pod břevno poslal Litvínov opět do jednobrankového vedení, které domácím vydrželo pouze chvilku, než Matěj Vála dorazil kotouč nad Havlíkův beton. Poslední třetina tak opět končila nerozhodně a šlo se do prodloužení.


V prodloužení byl aktivnější Litvínov. Rozhodujícím okamžikem bylo usednutí Heinricha na trestnou lavici. Po Březákově přihrávce využil této přesilové hry Josef Jícha, jenž svou střelou z levého kruhu zajistil Litvínovu první 2 body.

Ohlasy trenérů

Radek Mrázek (Litvínov): První zápas soutěže jsme nezačali vůbec špatně. Bohužel od druhé třetiny byla v naší hře spousta nedisciplinovanosti a zbytečných faulů. Oslabení nás stála spoustu sil a myslím si, že i třetí bod.

Karel Nekvasil (Dukla Jihlava): Byl to první zápas soutěže. Půlka zápasu byla určitě vyrovnaná z obou stran a troufnu si říct, že v druhé půlce zápasu jsme byli lepším týmem. Měli jsme vyhrát, ale trápili jsme se se zakončením úplně stejně jako v přípravě.