4:2
(1:1, 0:0, 3:1)

30.09.2017 / Pavel Křivan

30.09.2017 12:15, DHL extraliga juniorů - 8. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Mareš, Vála, Rašín, Krtek, Trávník, Hrabaň, Havelka – Mejzlík, Heinrich, Čermák, Najman, Kadleček, Jindra, Waller, Adam, Peschout, Donda, Norris, Slabý
4

HC Oceláři Třinec

Štěpánek – Radzienciak, Marguš, Adámek, Hrachovský, Rufer, Krzak – Raška, Peterek, Mach, Irgl, Przybyla, Plitko, Najsar, Papaj, Puzoň
2
Branky a nahrávky: 11. Heinrich (Mareš), 48. Peschout, 50. Waller (Vála), 60. Heinrich – 7. Krzak (Irgl), 57. Peterek (Plitko, Irgl). Rozhodčí: Doležal – Křivohlavý, Klouda. Vyloučení: 4:5. Využití: Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 46. Střely na branku: 38:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Průběh utkání

V první třetině lépe začali hosté, kdy v 7. minutě otevřel skóre Daniel Plitko krásným únikem mezi jihlavskými obránci. Jihlava šla poté do oslabení, kdy se provinil Lukáš Mareš a při svém návratu odčinil svůj přestupek přihrávkou na Aleše Heinricha, který vyrovnal na 1:1. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, ale další branka už nepadla a stav byl tedy po první třetině nerozhodný.

V druhé části jsme branku neviděli. Jihlavská Dukla začala lépe a hned od svého úvodu tlačila na branku Štěpánka. Třinec se ale z prvního tlaku Dukly oklepal a byl to naopak on, kdo diktoval tempo několik minut druhé části. Jihlavským nepomohla ani přesilová hra v závěru druhé třetiny, a tak se skóre po druhé třetině neměnilo.

Poslední část nám přinesla nejvíc branek z celého zápasu. Po spíše ospalé hře probudil svoji brankou snad všechny na ledě i mimo hrací plochu kapitán domácích Richard Peschout. Do dvoubrankového vedení poslal Duklu útočník Joshua Waller. Třinci se podařilo stáhnout výsledek na jednobrankový rozdíl, kdy snížil v 57. minutě Jonáš Peterek. Oceláři zkusili poslední vteřiny odehrát v šesti, ale v posledních sekundách se zmocnil puku Aleš Heinrich a ukončil tak svojí druhou trefou v zápase utkání výsledkem 4:2 pro jihlavskou Duklu.

Ohlasy trenérů

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Do utkání jsme vstoupili dobře. Vytvořili jsme si několik šancí, které jsme neproměnili až na jednu. Poté ale přišlo vyrovnání po naší přesilovce a rozhodující branka padla zpoza brány. Takže je to pro nás velké zklamání. Před námi je ale spoustu kol a ve hře je hodně bodů. Ze sedmi utkání jsme hráli pět venku, takže bohužel výsledky jsou takové jaké jsou.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Dneska jsme rozhodně rádi za tři body teď po dvou nevydařených zápasech, které jsme měli. Ten dnešní zápas by zhodnotil na dvě části. V té první části byl soupeř lepším týmem, byli jsme pomalejší, prohrávali jsme osobní souboje, ale v té druhé části si myslím, že jsme byli lepším týmem a to co jsme předvedli jsme si ty tři body dle mého určitě zasloužili. Trošku jsme si to zkomplikovali na konci zápasu hrubou, ale kluci to zvládli a na ty tři body jsme dosáhli.