4:1
(1:0, 2:1, 1:0)

06.10.2017 / David Šimon

06.10.2017 17:00, DHL extraliga juniorů - 9. kolo

Berani Zlín

Šimonů – Martínek, Augustin, Kollár, Gába, Dluhoš, Budil, Jenáček – Kenša, Peška, Kočica, Mikulec, Gago, Hefka, Dobiáš, Dlabaja, Václavek, Karafiát
4

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Mareš, Rašín, Hrabaň, Krtek, Vála, Havelka – Kadleček, Jindra, Adam, Mejzlík, Strnad, Waller, Slabý, Peschout, Čermák, Norris
1
Branky a nahrávky: 20. Dlabaja (Dvořáček), 28. Mikulec (Václavek, Dlabaja), 30. Gago (Dobiáš, Karafiát), 60. Gago (Martínek) – 37. Jindra (Krtek). Rozhodčí: Čuňočka – Vašíček, Komínek. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 53. Střely na branku: 30:35. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

Průběh utkání

Dlouho vyrovnaná byla první dvacetiminutovka, když si šance dokázaly vytvořit oba týmy. Jindra se dostal až před zlínského brankáře, ale neuspěl. Stejně tak si vedl i Kadleček či Norris. Blíže už byl Jindra ve dvanácté minutě, jenže jeho zakončení zastavila tyč branky Šimonů. Když se Jihlavě nepodařilo využít příležitostí v přesilovce, udeřili domácí. V poslední minutě úvodní třetiny se za obranu dostal Daniel Dlabaja, který dokázal přelstít Šťastného a poslat Berany sedmnáct vteřin před sirénou do vedení.

Zlínu se povedlo navázat na úvodní trefu a ve druhé třetině se prosadil Jan Mikulec, na jehož trefu brzy navázal i Michal Gago. Berani tak už vedli o tři branky. Brzy na to mohl už na rozdíl čtyř branek zvýšit Dlabaja, ale Šťastnému pomohla konstrukce branky a na druhé straně se Jihlavským podařilo snížit. Lukáš Jindra bekhendovou střelou dokázal zavěsit přesně pod horní tyč. Z další akce mohl přidat další branku Adam, ale Šimonů byl pozorný a po čtyřiceti minutách šli do kabiny s vedením 3:1 Zlínští.

Poslední část zápasu se hrál velmi bojovný hokej. Ale branky nepadaly. Dlabaja byl v šanci faulován, Mikulcův pokus z levé strany skončil na tyči a Gago v samostatném úniku nepřelstil brankáře soupeře. Jihlava musela útočit a snažit se o další snížení, ale obrana Beranů hrála velmi spolehlivě. V závěru se sice Jihlava pokusila o hru bez brankáře, ale ani přesilovka jí ke druhému gólu nepomohla. Přes celé hřiště pak výsledek upravil Michal Gago.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Soupeř nám uštědřil lekci z produktivity, více k utkání není třeba dodávat.

Leon Wesley (Aukro Berani Zlín): Hráli jsme se soupeřem z horních pater tabulky, tak jsme čekali těžký zápas, což se potvrdilo. Vyhráli jsme sice 4:1, ale pořád to bylo vyrovnané a na hraně, jestli dáme nebo dostaneme gól. Nakonec jsme to díky vypracovaným šancím převrátili na naši stranu. Výborný výkon podal gólman. Tým podal bojovný výkon.