5:2
(1:1, 2:0, 2:1)

20.01.2018 / Tomáš Lysý

20.01.2018 12:00, DHL extraliga juniorů - 34. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Krtek, Mejzlík, Trávník, Peschout, Strnad, Rašín – Čermák, Heinrich, Waller – Jindra, Adam, Vala – Norris, Kadleček, Hrbatý – Slabý
5

Banes Motor České Budějovice

Němec – Grauer, Dudáček, Doktor, Dosek, Brabec, Rákosník – Káník, Dančišin, Tejko – Rolínek, Bárta, Matys – Bláha, Kronus, Prášek – Kouba, Kaisler
2
Branky a nahrávky: 12. Heinrich (Čermák), 24. Adam (Jindra, Peschout), 34. Waller (Mejzlík, Čermák), 58. Waller (Čermák, Mejzlík), 58. Adam (Kadleček, Jindra) – 10. Káník (Dančišin), 47. Rolínek (Dosek, Doktor). Rozhodčí: Král – Kotlík, Polák. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 72. Střely na branku: 29:23. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 5:2.

Průběh utkání

V první velké šanci zápasu se ocitl jihlavský Čermák, nicméně na Němce blafákem zblízka recept nenašel. Dukla poté promarnila přesilovou hru a po ní inkasovala, Jakub Káník se trefil z kruhů nad Šťastného lapačku. Vyrovnání přišlo vzápětí při přesilovce Motoru. Čermák ujel do tandemu s Alešem Heinrichem, který zakončil protiútok zblízka z dobré pozice - 1:1. Jihlava měla do konce třetiny ještě dvě velké šance. Heinrich před brankou nadvakrát nepřekonal gólmana a šest vteřin před odchodem do kabin byl blízko brance Čermák, ovšem Němec jej zblízka vychytal.

Jihlava ve druhém dějství nejprve přestála oslabení a v času 23:52 využila po dvaceti vteřinách přesilovku. Jindra přihrál po kombinaci s Peschoutem na Dominika Adama, jenž se střelou z levé strany nemýlil. Po polovině zápasu uzavřeli domácí soupeře před jeho brankou a velký tlak byl logicky přetaven ve třetí branku. Čermák poslal puk na modrou pro Mejzlíka a jeho střelu tečoval anglický legionář Joshua Waller do sítě bezmocného Němce - 3:1. Dukla mohla navýšit své vedení v další přesilovce, ale gólman Motoru se svými spoluhráči zastavili puk s vypětím sil na brankové čáře.

Do třetí třetiny ale vstoupili hosté lépe. Jihočeši se sice ze začátku třetiny nemohli dostat před Šťastného branku, ovšem když se jim to podařilo, skórovali. Doktor přihrál na modrou pro Doska a také Radek Rolínek ukázal, že dokáže úspěšně tečovat puk. České Budějovice v závěru pykaly za svojí nedisciplinovanost. Osm minut před koncem se Jihlava v přesilovce uklidnila a v další početní výhodě uskočila na dvě branky. Stejně jako při druhém jihlavském gólu zakončil kombinaci Čermáka s Mejzlíkem útočník Joshua Waller a vsítil tak druhou trefu v utkání. Za dalších třicet vteřin, přesně 160 vteřin před koncem, vedli domácí o tři přesné trefy a definitivně zpečetili své tři body. Dominik Adam byl na konci rychlého a zejména přesného ťukesu Kadlečka s Jindrou a také přidal svůj druhý gól - 5:2.

Ohlasy trenérů

Martin Štrba (HC Motor České Budějovice): Jihlava vyhrála zaslouženě. My jsme nenavázali na výkony z předchozích zápasů. Chyběli nám někteří hráči ze základní sestavy, ale o to více mě mrzí, že se o to nepoprali hráči, kteří nedostávají tolik prostoru. Jihlava si tři body zasloužila a po právu vyhrála.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): První dvě třetiny jsme byli lepším týmem. Jen škoda, že jsme nedokázali odskočit na větší brankový rozdíl, než na dva góly. Ve třetí třetině jsme si zápas trošku zkomplikovali, přestali jsme trošku hrát. Soupeř dokázal vstřelit kontaktní gól a tím se zvednout. Ale zaplaťpánbůh, že nám tam pak napadaly dvě branky, čímž jsme rozhodly.