2:4
(0:1, 2:2, 0:1)

13.10.2017 / Šimon Albrecht, Daniel Kinc

13.10.2017 12:30, Extraliga staršího dorostu - 8. kolo

HC Kometa Brno

Holata – Věžník, T. Sedláček, Kučeřík, J. Sedláček, P. Vašíček, Studený – Popelka, Caha, Minárik, Meluzín, Zajíček, Novák, Kavický, Gajarský, Kunc, Kadlic
2

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Křišta, Veleba, Sapík, Marek, Trávník, Rašín – Brož, Daňhel, Úlovec, Krajíček, Kardoš, Najman, Filip, Juda, Pigl, Trnka, Barák, Svoboda
4
Branky a nahrávky: 21. Kunc, 40. Gajarský – 18. Filip (Úlovec, Pigl), 25. Úlovec (Juda), 38. Juda (Daňhel), 50. Brož. Rozhodčí: Slavka – Maloušek, Maťašovský. Vyloučení: 5:4. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 100. Střely na branku: 17:23. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4.

Průběh utkání

Začátek zápasu se hrálo velice opatrně. Žádný z týmu nechtěl udělat chybu a k žádné větší šanci nedošlo. První tutovku měl Jakub Filip, který se rozjel z půlky hřiště a prokličkoval, až před Holatu, ale jeho akce gólem nakonec neskončila. Na druhé straně zahrozil Zajíček, když vybojoval puk v mezikruží a měl spoustu prostoru k přesnému zakončení, ale minul. Když už to vypadalo, že se půjde do šaten za bezbrankového skóre, tak se v 18. minutě dostali do brejku dva na jednoho. Holata střelu soupeře dobře vyrazil, ale následná dorážka pohotového Jakuba Filipa už ano - 0:1. Jihlavští si zbytek třetiny si pohlídali, a tudíž Kometa musela po první periodě dotahovat jednogólové manko.

Kometě se hned v první minutě druhé třetiny podařilo vyrovnat, když Michal Kunc obral obránce na útočné modré o puk a jel sám na bránu, a přesnou střelou nad vyrážečku překonal jihlavského gólmana - 1:1. První gól domácí značně nabudil a začali být výrazně aktivnější. Bohužel to odměnu ve formě gólu nepřineslo. Naopak na druhé straně se zrodila šance při kombinaci Dukly v útočném pásmu. Úlovec střílel z pravého kruhu, jehož střelu si Holata ještě pokryl, na následnou dorážku Jana Úlovce už byl ale krátký, a tak si Jihlava v 25 minutě vzala své vedení zase zpět - 1:2. Druhou půlku třetiny se hrál velice svižný hokej. Hra se přelévala ze strany na stranu. Na obou stranách byly výrazné šance, avšak žádná z nich neskončila gólem. Hosté nakonec svůj náskok zvýšili. Po pasu z pravé strany ujel do brejku 2 na 1 Miroslav Juda a parádní ranou pod víko vymetl bližší šibenici - 1:3. V závěru třetiny měla Dukla k dispozici přesilovku, ovšem paradoxně při ní inkasovala. Obraně ujel Adam Gajarský, který si zkušeně položil beka na led a zakončil bezchybně tvrdou střelou pod vyrážečku - 2:3.

Třetí část, do níž Kometa vstupovala s touhou vyrovnat, se opět nesla v bojovném duchu z obou stran. Brankář Holata musel nejprve předvést několik rychlých zákroků, ale se všemi pokusy si poradil. Jihlava svého soupeře k ničemu nepouštěla a v polovině třetí třetiny byla za svou aktivitu odměněna. Vítězslav Brož se ze středního pásma skvěle protáhl obranu, cestou za sebou nechal hned tři soupeře a poté svoji sólo projekci zakončil krásnou střelou do šibenice - 2:4. A Jihlava pokračovala v aktivitě. Za dvě minuty nadělala Holatovi pořádně starosti rána od modré v podání Rašína, ale nakonec brněnský gólman celou akci ustál. Snížit mohl pět minut před koncem v přesilovce D. Vašíček, ale jeho bomba z kruhu skončila jen na tyči. Domácí v závěru zkusili hru bez brankáře, snížit již nedokázali, a Jihlava si tak z Brna odvezla druhý den po sobě vítězství. Tentokrát tříbodové po výsledku 2:4.

Ohlasy trenérů

Roman Meluzín (Kometa Brno): Prohra nás moc mrzí, ale rozhodly naše chyby a větší šikovnost jihlavských hráčů. Musíme jít do dalších zápasů s ještě větší bojovností.

Štěpán Moravec (Dukla Jihlava): Utkání bylo dost podobné tomu včerejšímu. Myslím si, že dvě třetiny měla navrch Kometa. Moc nám nevycházeli přesilovky. Třetí třetina nám vyšla výbornou, musím kluky pochválit a jsme rádi za tři body.