6:0
(2:0, 2:0, 2:0)

01.09.2017 / Tomáš Kalas

01.09.2017 16:15, Přípravné zápasy staršího dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Juřička – Piskač, Marek, Trávník, Smolko, Barák, Křišta, Sapík, Rašín – Najman, Juda, Úlovec – Pigl, Krajíček, Brož – Daňhel, Zadražil, Kardoš – Svoboda, Trnka
6

SKLH Žďár nad Sázavou

Radosta (41. Novotný) – Budín, Melichar, Čermák, Černohorský, Junek, Klodner, Poizl, Prokop – Berčík, Kuluris, Dospěl – Gergel, Jindra, Marguš – Pytlík, Vlk, Konečný
0
Branky a nahrávky: 7. Zadražil (Brož), 16. Vala, 24. Piskač (Rašín, Juda), 36. Najman (Vala), 46. Najman (Rašín), 49. Vala (Úlovec, Juda). Rozhodčí: Polák – Havelka, Šťastná. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 6:0.

Průběh utkání

Utkání oba týmy začaly s velkou chutí a nasazením. Již v první minutě mohl poslat hosty do vedení Berčík, v úniku však branku minul. Oba celky ihned po ztrátě puku napadaly, což znamenalo četné chyby v rozehrávce, žádná z nich ale nebyla taková, aby neohrozila konto obou celků. První vyloučení přišlo v páté minutě, kdy byl potrestán žďárský Vlk za hákování. Zpočátku se domácím v přesilovce nedařilo dostat do souvislého tlaku. Když zbývalo deset sekund do doplnění počtu hráčů na ledě, do brejku ujeli Brož se Zadražilem. Brož nejdříve trefil Radostu, puk se ale odrazil právě k Martinu Zadražilovi, který poslal domácí do vedení. Hra měla spád a tempo, Žďár mohl srovnat při vyloučení domácího Piskače. Poizl měl dobrou příležitost, puk však do branky nedostal, i díky výbornému Juřičkovi. Hostující hráč však zavinil druhý gól domácích, propadl na modré čáře, puk si vzal Tomáš Vala a domácí poslal do dvoubrankového náskoku. Do kabin tak šli domácí spokojenější, neboť vedli o dvě branky.

V druhé třetině hra uvadla, převládal spíše bojovný a urputný hokej. První vyloučení přišlo ve 23. minutě, kdy si šel odpočinout Melichar za podražení. I druhou přesilovku domácí dokázali zužitkovat. Juda přihrál na modrou Rašínovi, který sice svůj projektil poslal mimo, puk se vrátil zpět od zadního mantinelu a Daniel Piskač rozjásal přítomné početné publikum. Hra pokračovala ve velkém nasazení obou týmů, Žďár se otřepal a začal si také vytvářet šance. Nejblíže gólu byl v 29. minutě Marguš, který dostal přihrávku zpoza brány, skvělý Juřička ho ovšem zase vychytal. Plameny měly následný tlak, k žádné vážné šanci to ale nevedlo. Přesilovku mohli využít hosté v 33. minutě, z ohromného závaru před brankou ale nic nevytěžili kromě strkanice. V 36. minutě to bylo už o čtyři branky. Chybné střídání zapříčinilo to, že na dva obránce jeli Vala s Najmanem, prvně jmenovaný situaci vyřešil sám a puk trefil do tyčky. Od tyče se puk však odrazil k Adamu Najmanovi, ten svoji šanci využil. I ve druhé třetině tedy domácí vstřelili dva góly.

Do třetí třetiny se hostující trenéři rozhodli prostřídat brankáře, místo Radosty tedy nastoupil Novotný. Od začátku třetí periody byl nováček v bráně pod permanentní palbou, největší šanci domácích měl v 45. minutě Trnka, který to zkusil z mezikruží, Novotný ale Plameny podržel. Hra se přitvrdila a emoce rostly. Důkazem toho byla strkanice, která vznikla po důsledném dojetí puku hostujícím Vlkem. V 46. minutě si vyhlédl Rašín Najmana, poslal mu přihrávku do jízdy a Adam Najman ve velké rychlosti prostřelil Novotného mezi betony. O čtyři minuty později, měla Jihlava tlak díky zkrácené přesilovce po hákování Poizla. Obléhání branky přineslo efekt v podobě šestého gólu. Puk zůstal v předbrankovém prostoru, kde se zorientoval Tomáš Vala a ten se nemýlil. V poslední desetiminutovce se hra kouskovala vlivem strkanic a faulů. Ta nejvýraznější bitka nastala v 50. minutě, kdy se v rohu kluziště do sebe pustili Pigl s Junkem. Bitka, která se rovnala leckteré rvačce z extraligy, skončila výhrou Junka a rozhodčí Polák oběma kohoutům dal 2+2 minuty za hrubost. Hosté mohli dosáhnout alespoň čestného úspěchu, Gergel sice puk dostal za Juřičku, Juřičkovi spoluhráči však touš včas uklidili za branku. Do konce utkání se nic zásadního nestalo a Dukla se tak vítězně naladila na extraligu, Ždár porazila 6:0.

Ohlasy trenérů

Jaromír Pytlík (SKLH Žďár nad Sázavou): Výsledek je jednoznačný, ale na začátku jsme udělali 2-3 hrubé individuální chyby, domácí odskočili na 3:0. Pak jsme to museli více otevřít a dostali další góly. Výsledek je krutý, ale myslím si, že kdybychom dali ty šance, které jsme na začátku měli, tak ten zápas mohl být jiný. Musíme se z toho poučit a jít dále.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Konečně jsme s naším utkáním spokojeni, v přípravě od nás nejlepší zápas. Musím pochválit všechny čtyři lajny, co k utkání nastoupily a příjemně nás překvapili hráči, kteří tolik toho prostoru nedostávali. Byly tam i věci z tréninku, které nacvičujeme, a myslím si, že nám vyhovovalo i menší kluziště, což mohlo dělat Žďáru problémy. Závěr přípravy tedy spokojenost a věřím, že to hráči přenesou i do extraligy příští týden.