0:1p
(0:0, 0:0, 0:0 - 0:1)

15.12.2017 / Tomáš Kalas

15.12.2017 18:00, Extraliga staršího dorostu - 22. kolo

HC Dukla Jihlava

Chaloupek (Juřička) – Piskač, Marek (A), Veleba (C), Zvěřina, Smolko, Křišta – Kardoš, Juda, Filip – Chlubna, Pigl, Brož (A) – Barák, Krajíček, Svoboda
0

HC Sparta Praha

Škorpík (Švehlík) – Tůma (C), Bláha, Pika, Prchal, Vorobjev, Gajdoš, Lis – Čech (A), Vitouch, Slavíček – Prymula, Dani, Havlín – Najman, Obadal, Kasanda – Flídr, Smola
1
Branky a nahrávky: 63. Bláha (Obadal, Flídr). Rozhodčí: Čech - Reich, Nechvátal Vyloučení: 3:2. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 71. Střely na branku: 23:24. Průběh utkání: 0:1.

Průběh utkání

Do utkání vstoupila Dukla aktivně a nebojácně, Sparta jakoby se stále hledala. Aktivní hrou si domácí vynutili přesilovku, ale s tou naložili špatně a nedokázali skórovat. Převaha domácích byla i nadále patrná, jediná vážná šance nastala v 14. minutě, Judův nájezd z levé strany byl zneškodněn Škorpíkem. Přesilovku si zahráli také Sparťané, ani tato dvouminutovka gól nenabídla. Hrálo se poměrně rychle, avšak bez jakýchkoliv šancí a vzrušení. Do šaten se tak šlo s nulou na obou kontech.

V druhé třetině se hra mírně srovnala, k vidění byly velmi dlouhé pasáže bez přerušení hry. Na vzrušení diváci stále čekali, utkání chyběla šťáva a nasazení. Zápas se začal lámat zhruba v polovině šedesáti minut, Sparta pomalu přebírala otěže utkání. S tím zákonitě přicházely i možnosti na gól. V 37. minutě mohl kotouč do poloprázdné brány dorazit Slavíček, Chaloupek byl ale proti. Rostly i emoce, v posledních pěti minutách nebyla nouze o tvrdé osobní souboje a menší strkanice. I přesto ale byla odehrána třetina za rekordně krátkou dobu, pouhých 24 minut.

Třetí část nabídla jasnou herní převahu rudých. V rozmezí pětačtyřicáté a padesáté minuty si vytvořili několik šancí, dominanci navíc ještě umocnilo Křištovo vyloučení. Nejprve trefil Obadal v přečíslení 2 na 1 tyčku, Vitouch o minutu později tečoval kotouč od Čecha těsně vedle. Neuspěl ani Havlín se svou střelou z hranice brankoviště, Chaloupek si škvírku mezi betony pohlídal. V zápase velmi aktivní Čech pak zahodil jasný gól, neboť domácí se nepohodli v rozehře a Čechovi se dostala celá prázdná brána s pukem na holi. Proti gólu byl ale famózní Chaloupek, který skokem zastavil let kotouče a poradil si i s dorážkou z úhlu. Jednostranná hra pokračovala i dále, Flídr v 52. minutě neprostřelil Chaloupka zblízka po přihrávce Kasandy zpoza brány. Při vyloučení Kardoše šest minut před koncem si dokonce vyžádala hostující střídačka time-out na poradu. V přesilovce ale gól nepadl a po šedesáti minutách byl tak stav utkání stále 0:0.

Prodloužení 3 na 3 nabídla jedinou šanci, která už v síti skončila. Nikým nehlídaný Marek Bláha obkroužil dvakrát celé útočné pásmo a najel si až před Chaloupka, kterého překonal v čase 62:07 bekhendovou střelou nad rameno. Zároveň i tak rozhodl, že dva body patří Spartě a Jihlava tak na první výhru za tři body stále čeká.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Měli jsme poměrně dobrý začátek, v první třetině jsme určitě tahali za delší konec. Bohužel s počátkem druhé třetiny začala naše aktivita mizet, v druhé půlce zápasu převzala otěže Sparta. Co se týče třetí třetiny, tak až na gólmana mužstvo zůstalo kompletně v kabině. Musím opravdu dnes vyzdvihnout výkon našeho gólmana, i přesto, že z toho zápasu máme pouze bod, ale myslím si, že za něj můžeme být po průběhu utkání velmi, velmi rádi.

Richard Žemlička (HC Sparta Praha): Jihlava je známa dobrou organizovanou obranou a myslím si, že jsme se v první třetině i hodně rozkoukávali, první třetinu měla Jihlava lepší. Druhá třetina se vyrovnala, už i my jsme byli místy aktivnější, bylo i více střel z naší strany. Třetí třetinu tomu šli kluci více naproti, bohužel se nepodařilo dát branku. V prodloužení jsme zaslouženě dali gól a jsme rádi za výhru v utkání tímto stylem, teď se nám dvě utkání nedařilo, pro kluky je to posbírání nějakého sebevědomí, že to ubojovali.