0:7
(0:3, 0:1, 0:3)

10.02.2018 / Ondřej Belák, Tomáš Lysý

10.02.2018 12:00, Extraliga staršího dorostu - 36. kolo

Bílí Tygři Liberec

Zajíček (10. Novák) – Aubrecht, Adamec, Šuráň, Hampl, Had, Ira – Rychlovský, Liška, Drábek, Cikhart, Křepelka, Bitman, Hájek, Kotyza, Žemba, Šeliga
0

HC Dukla Jihlava

Juřička – Křišta, Piskač, Veleba, Smolko, Kratochvíl, Marek, Zvěřina, Rašín – Brož, Vala, Chlubna, Čermák, Krajíček, Najman, Filip, Juda, Pigl, Barák, Svoboda
7
Branky a nahrávky: 3. Pigl (Chlubna, Čermák), 8. Veleba (Krajíček, Svoboda), 10. Juda (Filip, Rašín), 25. Zvěřina (Brož, Veleba), 51. Chlubna (Juda), 55. Brož, 56. Vala (Veleba, Najman). Rozhodčí: Folk – Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 45. Střely na branku: 36:44. Průběh utkání: 0:7.

Průběh utkání

Obě mužstva šla do boje s pátečním utkáním v nohách. Tygři porazili Kometu vysoko 8:2, zatímco Jihlava podlehla Spartě 1:7. Dnes se ale navzdory tabulkovým předpokladům role obrátily. Jihlava položila základ k drtivé výhře už ve 3. minutě, když dostal mezi kruhy nabito Tomáš Pigl a neomylně otevřel skóre - 0:1. Celek z Vysočiny i nadále na ledové ploše vládl a navíc měl i potřebné hokejové štěstíčko. Nahození Petra Veleby si našlo skulinku skrz clonící těla a zapadlo do sítě - 0:2.

Zanedlouho se hosté radovali znovu. Na již z libereckého pohledu nepříjemných 0:3 zvýšil Miroslav Juda a vyhnal Šimona Zajíčka na střídačku. V brankovišti jej nahradil Kristián Novák, který v počátku svého pobytu neměl moc práce. Tygři totiž ve zbytku první části tlačili, neujala se ovšem žádná ze šancí, ačkoliv několikrát už pouze stačilo dotlačit puk za téměř překonaného brankáře Juřičku. Domácím však chyběl důraz před brankou.

Prostřední dvacetiminutovka nabídla jen jeden gól, který padl opět do liberecké sítě. Od modré čáry nahodil Pavel Zvěřina a navzdory Novákově zásahu se kotouč nakonec pro domácí nešťastně snesl za čáru - 0:4. Zmírnit průběžně drtivou libereckou porážku mohl Cikhart, ale jeho teč skončila těsně vedle jihlavské branky. Utkání se hrálo oboustranně poměrně disciplinovaně a moc přesilovek k vidění nebylo. V jedné z mála měl další gól na hokejce Krajíček, zblízka však prostor u bližší tyčky nenalezl. Zanedlouho se vyloučený Kotyza vrátil na led a rovnou se zapojil do přečíslení. K zakončení vybídl Žembu, ten ovšem trefil rukavici přesouvajícího se Juřičky. Festival několika zahozených šancí během pár desítek sekund ukončila tolik typická situace, při které Tygři neprocedili puk za ležícího gólmana. Domácím zkrátka nebylo přáno.

Ve třetí třetině se stíhací jízda libereckých mladíků nekonala. Ba naopak, navrch měli hokejisté z Vysočiny, kteří si šli za dalšími zásahy. Vala ještě neuspěl, v úniku ho totiž dobře přečetl Novák a uzavřel mezírku mezi betony včas. Střela Tomáše Chlubny, jenž z mezikruží vymetl všechny pavučiny v horním rohu klece, už ale byla nechytatelná - 0:5. A nebylo to ještě zdaleka všechno.

Svěřenci trenéra Milana Plodka inkasovali další dva slepené góly. Parádní individuální akci předvedl Vítězslav Brož a před Novákem si počínal suverénně - 0:6. Za necelou minutu se navíc Dukla radovala znovu, využila totiž zkrácenou přesilovou hru. Po kombinaci se kotouč dostal na modrou čáru, kde se do něj opřel Tomáš Vala a propálil všechny včetně maskovaného muže - 0:7.

Tygří osmnáctka podlehla Jihlavě vysoko 0:7 a sklouzla na druhou příčku tabulky o pořadí v play-off. Dukla naopak vyhrála čtyři z posledních pěti zápasů a stoupá tabulkou výše, aktuálně je již desátá a od osmé pozice jí děli tři body.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Výsledek úplně nevypovídá o tom, co se dělo na ledě. My jsme dnes byli efektivní v koncovce a výborně nás držel gólman Honza Juřička. Samozřejmě jsme se společně s tím, jak jsme přidávali góly, dostali psychicky nahoru a Liberec to měl těžké. Po tom včerejším zápase jsme určitě rádi za tři body a za takovéto vítězství.

Milan Plodek (Bílí Tygři Liberec): Zápas se mi to nehodnotí moc dobře. Celkově špatný přístup hráčů, pro mě velké zklamání. Klukům jsme teď řekli, že takto se s tygrem na prsou nehraje. Nevím, co se jim děje v hlavách, mohu jedině pogratulovat soupeři. Nevím, co k tomu říct, takto prostě liberecký mančaft hrát nemůže.