2:3sn
(0:0, 1:2, 1:0 - 0:0)

Junioři Dukly zvítězili v Budějovicích až po nájezdech

03.08.2018 / Adam Pavlíček

V pátek čekala na juniory Dukly cesta na jih Čech. V první třetině však žádná branka nepadla. Co se nepovedlo v úvodní části naopak přišlo v té prostřední. Za hosty se dvakrát trefil do černého Tomáš Pigl. Domácí dokázali srovnat v závěru zápasu, když se prosadili z trestného střílení. V nájezdech poté byli šikovnější hráči Jihlavy a výhru pro svůj celek vystřelil Vítězslav Brož.
03.08.2018 16:00, Přípravné zápasy juniorů - 1. kolo

Banes Motor České Budějovice

Dvořák – Vávra, Čížek, Remta, Svach, Pavlát, Pojar, Šedivý – Petřík, Melichar, Vaculík, Hracholski, Michal, Anderle, Řehout, Janoch, Schwartz, Pouzar, Ryba, Klimeš, Masopust
2

HC Dukla Jihlava

Holata – Rašín, Trávník, Marek, Bouška, Smolko, Zvěřina, Křišta, Barák, Juda, V. Brož, Pigl, Krajíček, Vala, Zadražil, Čermák, Kardoš, P. Brož, Piskač, Kratochvíl
3
Branky a nahrávky: 28. Pouzar, 59. Šedivý (TS) – 22. Pigl (Vala, Krajíček), 32. Pigl (Trávník, Vala), rozh. náj. V. Brož. Rozhodčí: Horáček – Kreuzer, Bělohlav. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

Průběh utkání

V úvodních minutách hry brankáři obou týmů moc práce neměli. Rozproudit tempo utkání mohli Českobudějovičtí zkraje šesté minuty, když se jim dostalo výhody v podobě přesilové hry. Martin Zadražil z trestné lavice ale mohl sledovat oslabení spoluhráčů v klidu. Jihlavští se dobře bránili a domácí tým k žádnému nebezpečnějšímu pokusu nepustili. Tutéž šanci měli také hosté, kteří se drželi v útočné třetině téměř dvě minuty, jenže ani oni neskórovali. Do prostředního dějství se tak šlo za bezbrankové remízy.

V druhých dvaceti minutách už se diváci dočkali také gólů. Hned na začátku druhé minuty se povedlo poslat kotouč až za brankovou čáru Tomáši Piglovi. Jihlava mohla vzápětí přidat druhou branku, ovšem jeden z hostů těsně před brankou neuspěl. A radovat se tak ještě před polovinou utkání mohli také České Budějovice. Ve spleti hokejek na pravém kruhu se nejlépe zorientoval Jaroslav Pouzar, jenž nádhernou trefou, která se ještě otřela o horní tyčku, srovnal stav utkání. Vyrovnaný stav ale k mání nebyl dlouho. Dnes velmi aktivní Tomáš Pigl zaznamenal svou druhou branku, když zblízka přehodil domácího gólmana. Na jihlavské střídačce mohlo být ještě veseleji po střele Piskače, proti byl ale pozorný Marek Dvořák.

První velkou šanci měl ve třetí třetině Jindřich Kardoš, který nabral obdivuhodnou rychlost, nicméně v zakončení již tak úspěšný nebyl. Motor měl chvíli poté k dispozici přesilovou hru, v ní paradoxně ale zahrozili hosté. Vítězslav Brož ujel českobudějovické obraně, jeho pokus z úhlu ale prosvištěl jen kolem vzdálenější tyče. Diváci v Budvar aréně poté dlouho neviděli žádnou akci, která by stála za zmínku. Až necelou minutu a půl před koncem zablokoval puk na modré Martin Šedivý, který se vydal do úniku. Před brankou byl ale faulován, a rozhodčí tak nařídil trestný nájezd. Martin Šedivý si počínal skvěle, když bekhendem nedal Holatovi šanci, a mohl se jít radovat z vyrovnání. Do konce základní hrací doby už branka nepadla, tudíž se po domluvě obou trenérů šlo nikoliv na prodloužení, ale rovnou na samostatné nájezdy.

V nich předvedl Tomáš Pigl dnešní střeleckou formu a ve druhé sérii nájezdů se krásnou střelou do růžku prosadil jako první. Následně na něj navázal ještě Vítězslav Brož svou vítěznou trefou. Za domácí se jako jediný prosadil Jaroslav Pouzar. Z výhry v prvním přípravném duelu se tak mohla radovat jihlavská Dukla.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Pro oba týmy šlo o klasické první přípravné utkání, ve kterém bylo vidět spousty nepřesností a spousty chyb. Ale na druhou stranu padly hezké góly po pěkných akcích. My jsme byli spokojeni s pohybem hráčů, který kluci dokázali celých 60 minut udržet.

Martin Štrba (České Budějovice): První letošní zápas jsme odehráli hlavně s kluky, kteří bojují o místo v sestavě. Tedy s ročníky 2002. Doplnili jsme to také některými staršími hráči. Nicméně si musí zvyknout na jiný hokej a na jiný přístup. Nemůžu říct, že se kluci nesnažili. Bylo tam spousta chyb, které si rozebereme, žádné závěry z toho ale nedělám.