2:4
(0:3, 1:1, 1:0)

Junioři vstoupili do prestižního turnaje v Karlových Varech vítězstvím

17.08.2018

Jihlavští junioři mají za sebou úspěšnou premiéru na turnaji O pohár hejtmanky Karlovarského kraje. V utkání proti Chomutovu se jim povedla celá první třetina, kterou po gólech Miroslava Judy, Jakuba Krajíčka a Vítězslava Brože v přesilovce vyhráli 3:0. Do poloviny zápasu navíc přidal Tomáš Vala čtvrtou trefu. Piráti se ale nevzdali. Na konci druhého dějství snížili a ve třetí třetině si vytvořili tlak. Dali z něj ale pouze jedinou branku, když se trefili ve 49. minutě při přesilovce, umocněné odvoláním brankáře. Jihlava tak zvítězila 4:2 a zítra jí čeká souboj s německým týmem EC Kölner Haie - onlajn bude zde.
17.08.2018 15:00, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

Piráti Chomutov

Běhula – Beneš, Seemann, Váchal, Zeman, Mikulec, Kleiner, Matějka, Vaněk – Koblížek, Chlán, Ouřada, Hradecký, Vrhel, Mežnar, Prokop, Bajer, Benda, Holka, Pech, Brandner
2

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Zvěřina, Veleba, Rašín, Trávník, Piskač, Krišta, Marek, Bouška – Pigl, Juda, Brož, Vala, Krajíček, Kardoš, Doležal, Čermák, Zadražil, Kochrda, Svoboda
4
Branky a nahrávky: 39. Pech (Hradecký), 49. Kleiner (Seemann) – 6. Juda, 15. Krajíček, 17. Brož, 28. Vala (Marek). Rozhodčí: Pastier – Suchý, Hanák. Vyloučení: 3:4, navíc Mežnar (CHM) 10 min. OT. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:4, 2:4.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): První dvě třetiny jsme se prezentovali velice dobrým výkonem. Kluci dodržovali to, co jsme po nich chtěli. Za stavu 4:0 jsme minutu a půl před koncem druhé třetiny dostali první branku a Chomutovské to obrovsky nakoplo. To si přenesli do třetí třetiny. V ní byli po celou dobu lepší. V padesáté minutě při našem oslabení navíc odvolali gólmana, takže umocnili přesilovku a snížili na 2:4. My ve třetí třetině hrozili jen ojedinělými brejky, kdy se nám asi třikrát povedlo ujet. Jednou jsme trefili tyčku, ale jinak se do nás Chomutov pořád tlačil. Jen díky výbornému výkonu gólmana Chaloupka a i s troškou štěstí, kdy nám dvakrát zazvonila tyč, jsme zápas ubránili. Za první dvě třetiny náleží klukům poděkování.