6:2
(1:0, 3:2, 2:0)

Junioři stáhli v Boleslavi dvoubrankové manko, ale pak čtyřikrát inkasovali a prohráli

09.10.2020 / Tomáš Taybner

Jihlavští hokejisté první třetinu na ledě Mladé Boleslavi prohráli gólem havlíčkobrodského odchovance Dominika Vacíka ze šestnácté minuty. V polovině zápasu se trefil i další domácí bek Tomáš Rajgl, ale Dukla dvoubrankové manko rychle smazala. V rozmezí 44 sekund se totiž trefil Václav Macek a Daniel Piskač. Bohužel na konci druhé části Jihlava dvakrát inkasovala a dvoubrankové manko bylo zpět. Navíc ve 48. minutě využil přesilovku opět Dominik Vacík a v závěru se domácí prosadili pošesté. Šanci na nápravu budou mít junioři v sobotu 10. října proti Liberci, poté je čeká vinou nařízení vlády, stejně jako ostatní týmy, minimálně dvoutýdenní pauza.
09.10.2020 16:30, Juniorská liga Akademií - 19. kolo

BK Mladá Boleslav

Šatný – Sýkora (A), Vacík, Moravec, Jasečko, Rajgl, Rudolph (C), Křepelka – Broš, Závora (A), Szturc, Snášel, Půček, Mežnar, Haas, Kredl, Hašlar, Šíma, Plíšek
6

HC Dukla Jihlava

Krejčí – Zeman, Piskač, Kerber, Zedek, Rašín, Macek – Brož (A), Melenovský, Zdarsa, Vyvial, Nevšímal, Juda (C), Rauš (A), Čermák, Malenovský, Doležal, Kravec, Pavelec
2
Branky a nahrávky: 16. Vacík (Haas, Moravec), 30. Rajgl (Hašlar), 38. Moravec (Haas, Vacík), 40. Snášel (Jasečko, Hašlar), 48. Vacík (Mežnar, Půček), 59. Mežnar (Závora) – 32. Macek (Malenovský), 33. Piskač (Brož, Kerber). Rozhodčí: Čáp – Hynek, Horažďovský. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 42:34. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 6:2.

Průběh utkání

Oba celky se pustily do utkání ve velkém tempu a hra se přelévala. První střelou se prezentoval Půček, ale Krejčí byl už na začátku utkání připraven. Další střelu vyslal od modré Jasečko, ale jeden z hostujících beků ji zastavil. Bruslaři nabídli Dukle přesilovku, když fauloval Jasečko, ale hosté se o ni připravili zbytečným faulem. V další početní vyhodě musel Šatný zasahovat proti střele Piskače a po několika momentech se vyznamenal i proti ráně Nevšímal. V 16. minutě otevřel skóre utkání Dominik Vacík, jenž od modré vymetl pavučinky v brance Krejčího. Minutu před koncem mohli hosté srovnat, ale kotouč klouzající za Šatného se zastavil ještě před čarou. Do kabin šli Bruslaři za jednobrankového vedení.

Hosté se snažili ve druhé třetině už od začátku vyrovnat, jenže první nebezpečnější šanci měl Snášel, který z pravého kruhu prověřil Krejčího. V 26. minutě orazítkoval tyčku Křepelka, jehož střela od modré byla dobře zacloněna klubkem bránících hráčů. Dukla musela ve 28. minutě do čtyřech po faulu Macka, který se po návratu na led zapojil do bránění. Bruslaři se po tlaku v přesilovce dokázali prosadit zásluhou Tomáše Rajgla. Ve 32. minutě obral domácí obranu Malenovský a přihrál Václavu Mackovi, jenž snížil na rozdíl jednoho gólu. Dukla i nadále dobře napadala a dokázala i srovnat, když se po přihrávce Brože trefil Daniel Piskač. Hra nabrala na tempu a přibylo i osobních soubojů. Po potyčce před brankou Jihlavy putovali na trestnou lavici Szturc a Nevšímal. Sotva se oba jmenovaní vrátili, tak byli pro změnu vyloučeni Šíma a Čermák. Při hře ve čtyřech se prosadil z kruhu David Moravec, který tak vrátil vedení na stranu Boleslavi. Aby toho pro hosty nebylo málo, tak na závěr druhé části inkasovali znovu. Pouhých 10 sekund před koncem se v mezikruží před Krejčím strhla bitva o puk, kterou vyhrál Martin Snášel, jenž uzavřel gólový účet druhého dějství.

Do posledního dějství vstoupili hráči Dukly s jasným cílem dohnat ztrátu z třetiny druhé. Kapitán Juda střílel z levého kruhu, jenže Šatný hbitým zákrokem odmítl drama. Gól visel ve vzduchu také při šanci Doležala, kterému stihl střelu na poslední chvíli zablokovat jeden z domácích obránců. Bruslaři darovali soupeři přesilovku a Jihlava se činila. Od modré to zkoušel Rašín, ale domácí gólman odolal. Hosté navíc faulovali a o zbytek početní výhody se tím připravili. Po návratu Rajgla se Boleslav nadechla k tlaku, který po přihrávce Mežnara vyústil v pátou branku. Druhou branku večera si z takřka stejného místa připsal Dominik Vacík. Jihlavští hráči se mohli také radovat, jenže Nevšímala v posledním okamžiku obral o puk Szturc. Šatný při zákroku proti střele Pavelce posunul branku a rozhodčí ji museli vracet zpět na správné místo, čehož hosté využili k poradě. Po několika minutách se hra opět rozběhla a Jihlava sáhla ke hře bez brankáře. Nejprve Kredl hokejkou změnil směr střely Zedka a Piskač poté mířil vedle. Další ránu Piskače zblokoval rukou Závora, který po svém bloku vyvezl puk ven z obraného pásma a připravil jasnou pozici Ericu Mežnarovi, jenž doklepl kotouč do odkryté klece hostí. Domácí Bruslaři obrali Duklu o všechny tři body a v tabulce se posunuli na 6. místo. Hosté se naopak poroučeli o tři místa dolů, tj. na 16. příčku.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (BK Mladá Boleslav): Výsledek vypadá jednoznačně, ale zápas byl těžký. My jsme si jej zbytečně zkomplikovali ve druhé třetině, kde se zápas nakonec lámal. Já můžu jen gratulovat klukům do šatny, protože ten zápas nakonec rozhodli ve svůj prospěch a to těžké utkání dovedli do vítězného konce.

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Dnes rozhodla produktivita, protože jsme po vyrovnání na 2:2 měli další dvě tutové šance, ale žádnou z nich jsme neproměnili. Soupeř byl efektivnější a lepší v prostoru před brankou. To rozhodlo, protože jsme ze slotu dnes dostali 4 góly.