5:1
(0:1, 1:0, 4:0)

Třetí třetina rozhodla. Junioři poráží Motor

27.07.2022 / Natálie Poláčková

Druhý přípravný zápas juniorů přinesl po těžké dřině zasloužené ovoce. První dvě třetiny sice patřily Motoru, jenže do té třetí naskočili hokejisté Jihlavy s velkou energií a čtyřmi góly přehráli soupeře. Velmi výraznou dvojicí v zápase byli Modl - Straka, kteří se podíleli na dvou brankách.
27.07.2022, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Sigmund (Černý) – Kravec, Tomšík, Topol, Hamřík, Ludvík, Jeletz – Klapica, Kudrna, Broš, Jungwirth, Báťa, Bulík, Straka, Modl, Cyril
5

Banes Motor České Budějovice

Ježek (31. Kalista) – Willmann, Placek, Hail, Čarda, Dohnal, Bednařík, Schmidtmayer, Gajdolín, Hobenberger, Kašpar, Potz, Kotous, Jon, Kríž, Sochor, Hála, Vavřík, Lakomín, Schuppler, Olejník
1
Branky a nahrávky: 37. Modl (Straka), 51. Hamřík (Jungwirth), 52. Modl (Tomšík), 56. Straka (Modl), 60. Klapica – 6. Kříž (Putz). Vyloučení: 7:5. Využití: 0:0. V oslabení: . 0:0 Průběh utkání: 0:1, 5:1.

Průběh utkání

Začátek zápasu patřil především hostům z Budějovic. Ačkoliv na obou celcích bylo již zpočátku znát, že do zápasu dají vše, tak na straně hostů to platilo více. Motor si vytvořil hned několik šancí, ale Sigmund svými zákroky překazil jejich pokusy. V šesté minutě se ke kotouči dostal David Putz, který vystřelil od modré a jeho kotouč dorazil za záda Sigmunda Marcel Kříž. Do šance se pak dostal i Dukla zásluhou Jeletze, ale Ježek rychle reagoval. Na konci periody byli vyloučení dva hráči za první z mnoha bitek zápasu.

Neskutečnou příležitost měla formace Šimona Báti, když se pokoušela dorazit právě jeho střelu. Následovala přesilovka Jihlavy, tu však domácí nevyužili. Motor vystřídal gólmany a trvalo pouze šest minut a Kalista inkasoval branku. Velké úsilí nakonec přineslo zasloužené ovoce a Jakub Modl dorazil přihrávku od Straky. Do konce třetiny už přišlo pouze vyloučení Broše, kterého ale Motor využít nedokázal.

Do závěrečné části nastoupili hokejisté Dukly jako kdyby vyměnění. Od začátku byli aktivnější a hlavně si tvořili šance. To se projevilo v čase 50:08, kdy se při hře čtyři na čtyři prosadil Jan Hamřík, který dorážel střelu Jungwirtha. Po gólu se však strhla další bitka a následovalo další vyloučení. Znovu se hrálo čtyři na čtyři a Dukla znovu skórovala. Druhou brankou v zápase se prosadil Jakub Modl. Do čtyř minut však Jihlava vedla již o tři branky. David Straka zachytil Modlovu přihrávku z kruhu a Kalistu prostřelil bez sebemenšího problému. Následovalo vyloučení Bulíka a Motor se pustil do hry bez gólmana. To se jim nakonec příliš nevyplatilo a Andrej Klapica zpečetil skóre pátou brankou v zápase.

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava