1:2
(0:0, 0:1, 1:1)

Třetí zápas, třetí výhra! Dukla pokračuje v úspěšném vstupu

20.09.2023 / Vít Trubička

Úspěšný vstup Jihlavských do nové sezóny se natahuje už na třetí výhru v řadě! Dukle se tentokrát zadařilo na ledě středočeského Kolína, kde se o oba góly postaral přesnými tečemi Šimon Jelínek. Sice Jihlava v závěru inkasovala, vedení si ovšem udržela a může se radovat z dalšího vítězství.
20.09.2023 18:00, Chance Liga - 3. kolo

SC Marimex Kolín

Soukup – Němec, Hampl, Naar, Piegl, Pilař, Pinkas, T. Moravec – Král (A), Koukal (C), Dlouhý – Ouřada, P. Moravec, Vrhel – Pajer, Skořepa (A), Síla – Bernat, Morong, Šedivý
1

HC Dukla Jihlava

Beran – Bilčík, Kolář (A), Ozols, Kočí, Rašner, Mareš, Chvátal – Čachotský (C), Bartoš, Šik – Krajč, Štefančík, Cachnín – Havránek, Handl, Berger – Jelínek, Pořízek, Brož
2
Branky a nahrávky: 56. Vrhel (Němec, Moravec) – 27. Jelínek (Cachnín), 44. Jelínek (Ozols, Pořízek). Rozhodčí: Petružálek, Čáp – Malý, Dědek. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 825. Střely na branku: 21:31. Zblokované střely: 8:5. Vhazování: 29:31. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Průběh utkání

Do samotného zápasu vstoupila Dukla poměrně aktivně. Už v první minutě mohl otevřít skóre Otakar Šik, který důrazně napřáhl ke střele na levou stranu, na gólmana Soukupa ale recept nenašel. V aktivní hře pokračovali Jihlavští i nadále. Blízko dalšímu gólu byl Samuel Krajč, jeho střela ovšem zamířila přesně do betonů kolínského brankáře.

Svou útočnou aktivitu ještě více Dukla navýšila ve své úvodní přesilové hře, kdy si připsala řadu velmi slibných střeleckých pokusů. To by ovšem nesměl v kolínské brance stát Jakub Soukup, který všechny tyto jihlavské akce pokryl. S přibývajícím časem tak začali útočit i domácí kozlové, jimž ale stopku vystavoval připravený Adam Beran. První třetina tak gól nepřinesla.

Start druhé periody patřil spíše domácím kozlům, které v jejich snažení ještě podpořily početní výhody v úvodu této části hry. Až po jejím skončení se Jihlava osmělila a sama se pouštěla do šancí. Příkladem budiž souhra mezi Čachotským a Šikem při níž z mladší z této dvojice těsně netrefil kolínskou klec.

V čase 26:58 se také Dukla dostala do vedení. Richard Cachnín přihrávkou zleva nabil před brankoviště Šimonu Jelínkovi, který vymetl zcela volný prostor u pravé tyčky kolínské svatyně. Aktivní byla Jihlava i v následné početní nevýhodě, kdy byli blízko skórování Tomáš Čachotský či Radek Pořízek. Žádná trefa už ale k vidění nebyla, Jihlavští si tedy do závěrečné části zápasu přenášeli těsný jednobrankový náskok.

Třetí třetina zpočátku znovu vycházela lépe Dukle. Ta celkem rychle obsadila pozice v útočném prostoru před gólmanem Soukupem. Také to byla ona, komu se povedlo skórovat. Znovu to byl Šimon Jelínek, který se ocitl před odkrytou brankou soupeře. Tentokrát do ní v 44. minutě tečoval nahrávku od Patrikse Ozolse.

Zápas se poté více přiostřoval. Vidět to bylo na obou stranách hracího kluziště v podobě důraznějších zákroků. Střelecká aktivita ale byla vidět na obou stranách, Kolínští se postupně dorovnávali jihlavskému tempu. Narůstal též počet vyloučených hráčů. Také pět minut před koncem Dukla poprvé inkasovala. Přihrávku od modré doklepl z hranice brankoviště za záda jihlavského gólmana Stanislav Vrhel.

Tento gól v závěru domácí tým nabudil ještě k výraznějšímu hernímu zápalu a Adam Beran se tentokrát musel mezi třemi tyčemi otáčet více než kdy předtím. Jakub Soukup navíc v poslední minutě opustil brankoviště a kozli to zkusili v šesti. Nic platné jim to ale nebylo, Jihlava dokráčela k třetímu vítězství v řadě.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Myslím, že jsme odehráli velmi dobrý zápas. I soupeř předvedl povedený výkon. Měli jsme spoustu šancí a nemuseli jsme utkání úplně zbytečně zdramatizovat. Kolín jsme přestříleli, škoda jen těch nevyužitých šancí. Je důležité, že jsme našli cestu k vítězství a dostat jen jeden gól venku je parádní vizitka pro celou obranu, i celého týmu při práci v obranném pásmu. Do příště bychom se určitě chtěli zlepšit v přesilovkách. V nich si musíme trochu pomoct, abychom závěry sehráli klidněji.