1:3
(1:1, 0:1, 0:1)

Série proher prolomena! Dukla veze z Přerova tři body

11.10.2023 / Daniel Doležal

Tentokrát to vyšlo! Jihlavští hokejisté sice zprvu museli na ledě Přerova otáčet nepříznivý stav 0:1, nicméně díky dvěma přesným trefám Tomáše Čachotského se jim to podařilo. V závěru pak ještě doklepl puk do prázdné branky Richard Cachnín. Dukla tak po dvou porážkách v řadě konečně bodovala.
11.10.2023 18:00, Chance Liga - 11. kolo

HC ZUBR Přerov

Postava – Černý, Zeleňák, Chroboček, Krisl (C), Adámek, Kudělka (A), Cubo – Indrák, Pechanec, Březina – Doležal (A), Hejcman, Goiš – Svoboda, Chludil, Tomi – Dobša, Ministr, Tarnoczy
1

HC Dukla Jihlava

Beran – Bilčík, Kolář (A), Chvátal, Mareš, Dundáček, Kočí, Ozols – Čachotský (C), Pořízek, Cachnín – Havránek, Menšík, Šik – Berger, Štefančík, Jelínek – Rauš, Handl, Brož
3
Branky a nahrávky: 8. Hejcman (Černý, Doležal) – 20. Čachotský (Dundáček, Kočí), 27. Čachotský (Cachnín), 60. Cachnín. Rozhodčí: Vrba, Grygera – Komínek, Tvrdý. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 862. Střely na branku: 33:29. Zblokované střely: 1:5. Vhazování: 35:33. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

Průběh utkání

Už po minutě hry mohl zápas odstartovat brankou Krisl, když se řítil sám na Berana, ten ale zasáhl hranou lapačky. Na opačné straně měl příležitost zase Čachotský, byl to ale Přerov, kdo otevřel skóre. Černý pálil od modré a Darek Hejcman úspěšně tečoval před brankou. Obdržený gól však nabudil spíše hosty, kteří trávili v útočném pásmu výrazně víc času. Domácí pak neschopnost rozehrát či vyhodit stála před sirénou vedení. Dundáčkovo nahození protečoval Tomáš Čachotský takovým způsobem, že přeletělo všechny hráče a obloučkem spadlo do branky.

Upadající výkon Zubrů se přenesl také do druhého dějství. V něm sice dokázali odolat jihlavské přesilovce, kvalitní napadání Horáků jim ale nadále dělalo problémy. Ve 27. minutě inkasovali podruhé. Chroboček z rohu „přihrál“ pouze nehlídanému Cachnínovi, který puk ještě přiťukl k Tomáši Čachotskému a matador spolehlivě doklepával do odkryté branky. Výkon Přerova bohužel trpěl stejnými nedostatky jako v předešlých kolech. Tím hlavním byly přesilovky. Ani takřka osm minut mu totiž nestačilo nejen na branku, ale ani na výraznější tlak. Jedinou gólovku Zubrům vyškrábl z odkryté branky v závěru třetiny Beran.

Ani třetí třetina nepřinesla do herního projevu Přerova nějakou změnu. Oslabení sice Hanáci ubránit dokázali, v útočné fázi byli ale bezzubí. Třetí část po celou dobu přinášela uspávající hokej, ze kterého nevyčníval ani jeden celek. K vidění nebylo doslova vůbec nic až do 58. minuty, kdy měl dobrou šanci Kudělka, to však bylo vše. V samotném závěru při hře bez brankáře domácí defenzíva opět rozehrála na hůl Richarda Cachnína a ten zpečetil výhru Jihlavy.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (HC ZUBR Přerov): Přestože jsme minulý zápas v Sokolově prohráli, hráli jsme velice dobrý hokej. Nedali jsme branky, ale byli jsme aktivní. Proti Jihlavě jsme na to navázali, ale pouze deset minut v první třetině. Tam to vypadalo, že by to mohl být náš zápas. Soupeř nás ale předčil v nasazení a zarputilosti, druhý gól jsme si zavinili sami. Pak už to z naší strany bylo křečovité. Je to velká škoda. Hráči měli celých šedesát minut hrát tak, jako v prvních deseti minutách. Fanouškovský kotel nás povzbuzoval až do poslední chvíle… Co se dát dělat, i takové porážky jsou.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Po těch nevydařených zápasech, co jsme měli, je pro nás velmi důležité, že jsme utkání zvládli. Musím dneska kluky pochválit za neskutečnou bojovnost, Přerov dostávali celý zápas pod tlak svým forčekingem, napadali, bruslili a myslím, že Přerov s tím měl obrovské problémy. Přišel o spoustu puků ve vlastním pásmu. Škoda, že nám tam nenapadalo něco dřív a že to bylo drama až do konce. Ale apelovali jsme, aby tam těch střel bylo víc i z takových nepřipravených šancí a aby to tam kolem domácího gólmana lítalo. Z dorážek se nám to potom i povedlo, byla tam povedená teč a gól do prázdné branky. Samozřejmě nějaké výtky ke hře jsme měli, ale když vezmu celý ten zápas, tak si myslím, že z naší strany byl dobře odmakaný. Teď jen neusnout na vavřínech, pracovat dál a v sobotu to potvrdit.