3:1
(0:0, 1:0, 2:1)

Střeleckou smůlu protrhl Tomáš Havránek, na body to však nestačilo

04.11.2023 / Vít Trubička

Jihlavští hokejisté se na ledě Prostějova nemohli dlouho prosadit a bohužel tak navázali na současné střelecké trápení. V utkání se spoustou vyloučených šli domácí na konci druhé třetiny do vedení, které šest minut před koncem navýšili. Tomáš Havránek sice vykřesal Dukle naději a po 165 minutách protrhl střelecké trápení celého týmu, ale Prostějov si body vzít nenechal a v závěru trefil prázdnou branku - 3:1.
04.11.2023 17:00, Chance Liga - 19. kolo

LHK Jestřábi Prostějov

Štipčák – Hanousek, Šidlík, Kloz, Drtil, Krejčí, Forman – Fronk, Hašek, Burian (A) – Veselý, Račuk, Illéš – Ostřížek, Pitule, Doležal – Slanina, Venkrbec (C), Jiránek (A) – Maruna
3

HC Dukla Jihlava

Beran – Bilčík, Strejček, Dundáček, Ozols, Kachyňa, Kolář (A), Kočí – Čachotský (C), D. Bartoš, Cachnín – Jungwirth, Havránek, Štefančík – Jelínek, Menšík, Brož – Berger, Pořízek, Krajč
1
Branky a nahrávky: 39. Forman (Hašek, Krejčí), 54. Doležal (Račuk, Illéš), 60. Doležal (Pitule) – 59. Havránek (Jungwirth, Jelínek). Rozhodčí: Skopal, Obadal – Vašíček, Kráľ. Vyloučení: 10:10 Využití: 1:0. Diváci: 1100. Střely na branku: 19:44. Zblokované střely: 9:19. Vhazování: 41:30. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Průběh utkání

Hned ve druhé minutě utkání zápasu v Prostějově se mohli Jihlavští dostat do šance díky rychlé přesilové hře. Tu však domácí Jestřábi zvládli bez úhony a postupně si sami vytvářeli útočné situace. Plný počet hráčů Prostějova ovšem dlouho nevydržel. Během dalšího oslabení Jestřábů se snažil Jihlavu dostat do vedení Jan Strejček, jehož tvrdá rána od modré prosvištěla několik čísel nad Štipčákovým břevnem. V polovině úvodního dějství se před brankáře Berana nebezpečně prodral Jakub Illéš, který ale z výhodné pozice trefil pouze gólmana Jihlavy. O dorážku se rychle poté snažil Jan Veselý, ani on ale brankovou síť nerozvlnil. Po několikaminutové pasáži, kdy se obě mužstva snažila vymyslet nejefektivnější přechod útočné modré čáry, se Jihlava na chvíli usadila v naši třetině. Na dobře rozestavěnou obranu a brankáře Štipčáka ale recept nenašla. První periodu zakončil únik Petra Haška, který se snažil prosmýknout do forhendového zakončení, v poslední chvíli mu v tom ale zabránil jeden z hostujících obránců. V úvodním dějství tak ke změně stavu nedošlo.

Prostřední část utkání zahájil aktivněji domácí tým. a brankou Jihlavy probudil své šikovné ručičky Marek Račuk a snažil se najít skulinku, kudy by puk propašoval do před brankového prostoru na některého ze svých spoluhráčů. Plánovaná finta mu ale nevyšla. Hra se poté přelévala z jedné strany na druhou, k vidění bylo i oboustranné množství přesilových her. Ke změně stavu ale došlo až v předposlední minutě druhé třetiny. Lukáš Forman dokázal zužitkovat nabídnutou šanci na levém kruhu, prostřelil Berana a otevřel skóre utkání! Těsný náskok si už Prostějov udržel a vstupoval s ním do posledního dějství.

Na startu závěrečné periody musela Jihlava čelit hned dvojnásobnému oslabení. Přesto to dokázala přežít bez úhony. Gólový účet se ale i v této fázi zápasu otevřel až v jejím závěru. Nejprve v 54. minutě dokázal využít přesilovku Zdeněk Doležal. Ten totiž dostal nabito na modrou čáru od Marka Račuka, do puku se opřel vší silou a ránou do horního patra jihlavské svatyně nedal brankáři Dukly žádnou šanci. Tři minuty před poslední sirénou od sebe rozhodčí roztrhávali snad čtyři dvojičky hráčů, které si pěstně vyříkávaly poměry před brankovištěm Marka Štipčáka. Necelé dvě minuty před koncem Dukla zadělala na drama, když se při hře bez brankáře prosadil Tomáš Havránek. Zcela jasnou odpověď ale v poslední minutě po druhé v zápase pronesla hokejka Zdeňka Doležala, který trefil prázdnou branku a upravil skóre zápasu na konečných 3:1 pro domácí tým. Jihlava tak i tentokrát odjela z venkovního kluziště bez bodů.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Opět se nám nepodařilo využít žádnou přesilovou hru. Utkání bylo vyrovnané a opatrné z obou stran. Jak pro nás, tak pro Prostějov by to byly důležité body. Protože jsme za posledních osm třetin dali jediný gól, mohli jsme těžko pomýšlet na úspěch. To je něco, na čem budeme muset v nadcházející pauze zapracovat.