4:2
(0:0, 2:0, 2:2)

Dukla na Zlín nevyzrála, Berani rozhodli v druhé třetině

29.11.2023 / Adam Čuba

Do zápasu se zlínskými Berany vyjela Dukla v sestavě se dvěma juniory Kuprijanovem a Burkovem. Po bezbranové první třetině se Zlín ve druhé části prosadil dvakrát. Na začátku třetí třetiny sice snížil Tomáš Havránek, ale k vyrovnání se již Jihlava nedostala a naopak ještě dvakrát inkasovala. V poslední minutě mírnil jihlavskou porážku na konečných 2:4 Richard Cachnín. Tři body tak zůstaly na Zimním stadionu Luďka Čajky.
29.11.2023 17:30, Chance Liga - 26. kolo

Berani Zlín

Huf – Zbořil, Salonen, Hrbas (A), Husa, Novotný, Čáp, Suhrada – Novák, Süss, Paukku – Šlahař, Kindl, Pospíšil – Lang, Werbik, Salmio – Köhler (C), Gago, Sedláček (A)
4

HC Dukla Jihlava

Beran – Bilčík, Strejček, Dundáček, Kolář (A), Ozols, Dvořák, Chvátal – Čachotský (C), Bartoš, Cachnín – Harkabus (A), Havránek, Jelínek – Štefančík, Kuprijanov, Burkov – Krajč, Pořízek, Brož
2
Branky a nahrávky: 28. Čáp (Novák, Salonen), 34. Süss (Salonen), 54. Lang (Suhrada, Novák), 56. Paukku – 44. Havránek (Štefančík, Dundáček), 60. Cachnín (Dundáček, Havránek). Rozhodčí: Kubičík, Šico – Vašíček, Veselý. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 625. Střely na branku: 31:27. Zblokované střely: 13:10. Vhazování: 33:32. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2.

Průběh utkání

Autor reportáže: Adam Čuba (beranizlin.cz)

Domácí Zlín zahájil utkání poměrně aktivně. Trápilo je ale zakončení, puk za záda Adama Berana se mu dlouho umístit nepodařilo. Nejblíže byl Jan Süss, jenž po přesilovkové jedovce Aleksiho Salonena mířil do tyče. Ve slušné pozici byl také Lang, z bezprostřední blízkosti třeba Pavel Sedláček, ovšem prosadit jsme se nedokázali.

Jihlava, která nastoupila i se dvěma trumfy z juniorky Burkovem a Kuprijanovem chtěla hrozit hlavně z brejků, Daniel Huf byl ale pozorný, a navíc zatím nemusel řešit žádnou vyloženě krizovou situaci.

Druhá třetina se Zlínu oproti té první podařila se vším všudy a dočkal jsme se tak konečně i gólů! Nepříliš pozornou obranu Dukly mohl už v prvních minutách potrestat z přečíslení Salmio, vyloženou tutovku si pak před bránou vybojoval Werbik, jenž ale trefil jen beton Adama Berana. O pár chvil později už byl hostující brankář pokořen, Zdeněk Čáp si najel pravou stranou, zamířil a o tyčku trefil přesně.

Drtivý tlak si Berani vytvořili v přesilovce, nejblíže byl Martin Novák, jenž brankáře sice překonal, kotouč ale proletěl mimo tři tyče. Pak už se napřáhl Jan Süss, jenž dělovkou z kruhu zvýšil zlínské vedení na 2:0. Jihlava se prakticky po celých 20 minut nedostávala do střeleckých příležitostí a Berani tak hru kompletně kontrolovali.

Třetí třetina ještě nabídla zajímavou hokejovou podívanou. Dukla těžila z dobrého vstupu a aktivního přístupu, který Beranům dělal veliké problémy. Štefančíka ještě Huf se štěstím vychytal, pěknou přesilovkovou kombinaci a zakončení Tomáše Havránka už ale nezastavil – 2:1.

Hra se nejen vyrovnala, Jihlava postupně využila euforie a diktovala tempo hry. V 53. minutě si domácí zahráli přesilovku, v té zkrátka muselo přijít uklidnění. A také přišlo, Martin Lang byl ve správný čas na správném místě a přidal důležitý gól jistoty.

Dukla šla do risku a čtyři minuty před koncem odvolala brankáře Berana. Hra v šesti se ale nevyplatila, Jesse Paukku ukořistil kotouč a poslal jej přes celé kluziště až do sítě. V závěru ještě zazářily lapačky obou gólmanů, Beran vyčapal Werbika, Daniel Huf pět vteřin před koncem Ozolse. Dukla sice ještě kosmeticky korigovala na 4:2 trefou Richarda Cachnína, to už ale Berany nemohlo ohrozit. V závěru ještě trošku rozvířil emoce Köhler, jenž vyzval na souboj jednoho ze soupeřů, ani tohle už ale nic nezměnilo.