4:2
(3:1, 1:1, 0:0)

Dukla přerušila sérii porážek a v derby bere výhru 4:2!

09.02.2024 / Daniel Lhotský

Dukla v atraktivní dohrávce 27. kola proti poslednímu Znojmu udělala velký krok směrem ke tříbodové výhře už v první třetině. Jihlava sice inkasovala první branku už ve třetí minutě utkání, už o šest minut později vyrovnal Marcel Štefančík. Po brankách Radima Tomana a Jana Strejčka odcházeli domácí do kabin po první třetině s dvoubrankovým vedením. V polovině druhé třetiny navíc byla situace na domácí tribuně ještě veselejší, když Richard Cachnín v dvojnásobné přesilovce zvyšoval už na 4:1. Branka hostujícího Bartka ve druhé polovině druhé třetiny už nic nezměnila na výhře Dukly 4:2.
09.02.2024 17:30, Chance Liga - 27. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Strejček, Bilčík, Kočí, Dundáček, Chvátal, Ozols, Koštoval – Cachnín, Menšík, Čachotský (C) – Jelínek, Havránek, Harkabus (A) – Jungwirth, Toman, Štefančík – Brož, Pořízek, Rauš
4

HC LERAM Orli Znojmo

Strmeň – Zahradníček, Bartko, Štich, Bukač, Jenáček, Tejnor (A), Vala – Svoboda, Šťovíček (C), Jenyš – Beránek, Berger, Matuš (A) – Kratochvíl, Hruška, Kos – Sklenář, Lichanec, Adámek
2
Branky a nahrávky: 10. Štefančík (Dundáček, Koštoval), 15. Toman (Štefančík), 20. Strejček (Menšík, Cachnín), 31. Cachnín (Havránek) – 3. Svoboda (Jenyš), 33. Bartko (Hruška). Rozhodčí: Vrba, Cabák - Blažek, Veselý. Vyloučení: 3:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1347. Střely na branku: 46:24. Zblokované střely: 5:10. Vhazování: 39:36. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2.

Průběh utkání

Samotný úvod zápasu nabídl poměrně vyrovnanou hru. Dukla se od prvních minut snažila nebezpečně zakončovat na Strmeně, bylo to však Znojmo, které se jako první mohlo radovat z gólu. Ve 3. minutě hosté pálili na Maláče, tomu však vypadl puk a odrazil se na zcela volného Tomáše Svobodu, který po lehkém zpracování poslal puk do zcela odkryté části branky.

Dukla pár minut poté dostala výhodu první přesilové hry, tu sice nevyužila, hned po jejím konci se ale dočkala vyrovnání. V 9. minutě Strmeňovi vypadl puk a Marcel Štefančík ho po ledě dorazil mezi betony hostujícího brankáře. Pět minut poté Dukla otočila vývoj zápasu, když Radim Toman trefil z malé vzdálenosti přesně horní roh branky. Povedenou první třetinu Jihlava korunovala v poslední minutě, když si Jan Strejček sjel pro puk mezi kruhy a střelou z první vymetl horní roh branky.

Zatímco první třetina nabídla poměrně vyrovnanou hru, v té druhé především v úvodu měla Dukla mnohem více ze hry. Z velkých šancí však nedokázala vytěžit gól, až ve 31. minutě. Pouhé tři vteřiny před koncem dvojnásobné přesilovky Havránek našel z kruhu u vzdálenější tyčky zcela volného Richarda Cachnína a ten dorazil puk mimo dosah Strmeně. O dvě minuty později se dostalo Znojmo také do přesilové hry a také ji využilo. Jan Bartko vypálil nízko nad ledem a prostřelil Maláče kolem tyčky, domácí brankář měl v ten moment zcela zakrytý výhled.

Ve třetí třetině mělo Znojmo velkou chuť ještě zvrátit vývoj utkání, z řady zajímavých šancí však nic nevytěžilo. Domácí mohli definitivně rozhodnout vývoj utkání osm minut před koncem, kdy se dostali do přesilové hry, ani zde se ovšem skóre neměnilo. Dukla už svůj náskok ubránila až do konce utkání a nakonec brala důležitou výhru 4:2.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava: My jsme chtěli do zápasu vstoupit tak, abychom si došli pro tři body, po delší době, co se nám výsledkově nedařilo. To se nám povedlo. Dvě třetiny jsme určitě byli lepším týmem, škoda, že se nám ve druhé třetině nepodařilo ještě víc odskočit, aby nám pak ve třetí třetině nehrozilo z každé šance snížení. Náš výkon, až na nějaké drobnosti a menší chyby, byl dobrý a jsem rád, že jsme si pro tři body došli.

Václav Baďouček (HC LERAM Orli Znojmo): Utkání dala ráz naše šílená první třetina, kdy jsme se vůbec nedokázali vypořádat s agresivním stylem domácích. Byť jsme vedli 1:0, tak jsme kvůli našim chybám a nedůrazu nechali vstřelit tři góly, což bylo klíčové. Pak už to byl z naší strany boj a marná snaha překonat domácího brankáře. Další věcí bylo množství vyloučení, v některých situacích to byla naše nedisciplinovanost, co nás dostávalo pod tlak, to jsou důvody našeho dnešního neúspěchu.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie