0:2
(0:1, 0:1, 0:0)

Po reprezentační pauze bez bodů. Dukla doma podlehla Vsetínu

18.12.2023 / Vít Trubička

Jihlavští mají za sebou první domácí utkání po reprezentační přestávce. V něm vyzvali druhý tým tabulky Vsetín. Poměrně vyrovnané utkání nepřineslo mnoho vstřelených branek, leč ani příliš střeleckých příležitostí. Valachům se ale zadařilo o něco více a v závěru první i druhé třetiny dokázal skórovat. Dukla se v závěru snažila alespoň o zmírnění nepříznivého stavu, avšak recept na vsetínského gólmana Zhukova nenašla a doma soupeři nakonec podlehla 0:2.
18.12.2023 17:30, Chance Liga - 30. kolo

HC Dukla Jihlava

Beran – Bilčík, Ozols, Dundáček, Koštoval, Kolář (A), Kočí, Chvátal – Čachotský (C), Bartoš, Cachnín – Harkabus, Havránek, Šik – Štefančík, Kuprijanov, Burkov – Brož, Pořízek, Jelínek.
0

VHK ROBE Vsetín

Zhukov – Staněk, Larsen, Jenáček, Smetana (A), Hryciow, Kunc – Jonák (C), Bērziņš, Rob (A) – Holec, Dědek, Klhůfek – Hořanský, Kern, Jandus – Kubiš, Kratochvil, Bláha – Vaňo.
2
Branky a nahrávky: 17. Rob (Berzinš, Jonák), 39. Jenáček (Hořanský, Jandus). Rozhodčí: Barek, Košnar – Jindra, Beneš. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 648. Střely na branku: 15:22. Zblokované střely: 8:2. Vhazování: 25:35. Průběh utkání: 0:2.

Průběh utkání

Dukla zahájila utkání aktivněji než soupeř. Už v první minutě se dostali dopředu Cachnín s Harkabusem. Posléze se Jihlavským povedlo bez úhony přežít úvodní oslabení, avšak dlouho nedokázali najít recept na gólmana Zhukova.

Navíc se Vsetín postupně zvedal a v sedmnácté minutě se ujal vedení. Ihned po buly si vyjel o malý kousek dopředu Luboš Rob a pod úhlem napasoval kotouč za Beranova záda. Právě jeho gól tvořil rozdíl mezi oběma soupeři po první dvacetiminutovce.

I následnou část zápasu započala Dukla hrou v útočném pásmu. Žádná z jejich šancí ovšem nijak výrazně neohrozila svatyni Valachů. Po zbytek třetiny se hra přenášela od jedné strany na druhou a v pozoru tedy museli být oba gólmani. Přesto jim příležitosti soupeřů moc starostí nedělalo.

Na další branku se tedy muselo počkat až do času 38:03, kdy se Vsetínu povedlo navýšit jeho vedení na 2:0. Šimon Jenáček si dokázal rychle zpracovat kotouč po přesném pasu od mantinelu a z první jej poslal přesně pod horní víko Beranovy svatyně. Valaši si tak pojistili do závěrečné periody svůj náskok.

Právě do ní vstoupila Dukla v dalším oslabení. I to dokázala přežít bez jakékoliv úhony a sama se čím dál tím více dostávala do střeleckých příležitostí proti svatyni Maksima Zhukova. Jednu poměrně výraznou započal nováček v jihlavské sestavě Koštoval, jehož ránu od modré ale nikdo netečoval. Vzápětí se dopředu dostal David Bartoš, který ale nastřelil jen masku vsetínského gólmana.

Samotný konec zápasu byl ovlivněn častým vyloučením na obou stranách, přesto ani jeden z celků nedokázal nabídnutou příležitost využít. Vsetínští si už navíc dokázali situaci ohlídat a vezou si domů tři body za výhru 2:0.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Myslím, že zápas byl celkem vyrovnaný. Vsetín byl silnější v osobních soubojích a více se držel na puku. Nám dalo hrozně práce se ke kotouči vůbec dostat. Bohužel soupeř dal dva góly, první po buly, kdy to bylo jasně rozebrané a udělali jsme chybu, u druhého nám tam zajel hráč od modré a nepokryli jsme ho. Takové laciné góly. My naopak nebyli schopni si nalézt nějakou střelu od modré, dorážku z předbrankového prostoru, když můžeme jet do přečíslení, tak nedokážeme dát tu žabku. Vsetín byl prostě produktivnější, šikovnější v rozhodujících okamžicích a zaslouženě vyhrál.“

Jiří Weintritt (VHK ROBE Vsetín): „Na zápas jsme přijeli o půl hodiny později, protože jsme hráče Roba zapomněli na benzínce. Taková veselá historka z naší cesty. Přesto jsme dobře vstoupili do utkání, což pokládám za důležité. Měli jsme dobrý pohyb a celkově jsme byli o fous lepším týmem. Dva góly pro nás byly zasloužené.“